Het centraal 23 augustus

Het centraal 23 augustus

Het centraal van 23 augustus is alweer geweest, hoogste tijd dus om je weer op de hoogte te stellen van wat er besproken is. Hier lees je alle besproken punten terug.

Opening centraal
Benjamin start  het centraal met de mededelingen over de workshops. Hij vertelt over het succes van de klusworkshop van Wim, die veel aanmeldingen heeft gekregen. Ook wil Benjamin graag dat alle bewoners hun oude basisscholen aanschrijven. Hij wil namelijk kinderen bewust gaan maken van zwerfafval en het effect daarvan op het milieu. Hij heeft namelijk gewerkt aan een lespakket dat hij wil gaan aanbieden. Hij heeft voor Utopia zelf ook nieuwe afvalbakken besteld en er komen deze week speciale recyclebakken aan.

Stellingname
Nicole heeft zich laten inspireren door het televisieprogramma Het Lagerhuis, waarin twee groepen tegen elkaar een stelling verdedigen of aanvallen. Dat wil ze ook gaan doen met Utopia. Alle bewoners mogen stellingen indienen en dan zal Nicole een selectie maken. De bewoners krijgen de tijd om zich voor te bereiden en krijgen begeleiding. Voor vanavond staat het échte weerwolvenspel op het programma, zegt Nicole. Daarover later meer, klinkt het mysterieus.

Markt en Topi van de week
Ivan neemt dan het woord over de markt, komende 30 augustus. Er zijn veel standhouders bijgekomen. De kaartverkoop kan nog wel beter, dus het is zaak om daar nog wat aandacht aan te besteden. Hij wil met de hele groep het terrein schoon gaan maken, zodat alles op tijd netjes zal zijn. Bjorn heeft dan ook nog een leuke bijkomstigheid te melden: er zal ook een cartoonist op de markt rondlopen om karikaturen te maken van de bezoekers. En hij voegt eraan toe dat komende dinsdagavond de standhoudersborrel plaats zal vinden, traditiegetrouw.


Ivan wil ook nog even nieuw leven inblazen in de discussie waarom ben ik in Utopia? Hij wil graag dat mensen daarover na gaan denken, zodat ze daar volgende keer over kunnen praten. En hij zou graag zien dat de verkiezing voor de populairste bewoner, Topi van de week, weer terugkomt. Hij wil meer positiviteit, want het wordt hoog tijd om weer te investeren in de mensen. Gina zegt meteen dat ze dat niet ziet zitten. Als iemand geen stem krijgt, dan krijgt diegene misschien het gevoel dat hij of zij niet goed bezig is terwijl dat wel zo is. Ivan vindt dat iedereen erover na moet denken. Het hoeft ook niet per se op de manier zoals LauraB heeft bedacht. We kunnen ook zeggen dat iedereen iets positiefs moet zeggen over een ander.

Cijfers van de Kroegennacht
Er is zo’n € 800,- a € 900,- winst gemaakt. Het break-evenpunt met de kaartverkoop is helaas niet gehaald die bleef steken op 80 procent  maar de verkoop van Le Luifel en van de drankjes heeft dat goedgemaakt. Verder ging het combineren van feestjes en B&B- en campinggasten best goed, dus waarom zouden ze dat niet vaker doen. Mark denkt zelfs aan arrangementen met een etentje, een ontbijtje en natuurlijk het feest. Hij heeft tijdens de feestjes veel aanvragen gehad van mensen die graag in Utopia wilden logeren.

Horeca en einde centraal
Rolf maakt een punt van dat hij moeilijk aan de gang kan met het horeca-gedeelte, omdat sommige mensen hun afspraken niet nakomen. Hij wil zelf doorgaan als anderen hun prioriteiten niet bijstellen. Mark concludeert dat Cees niet op kwam dagen. Cees is meteen gealarmeerd: Nee, zo is het niet gegaan antwoordt hij. Uiteindelijk blijkt er sprake van een klein misverstand, waarbij Cees het gevoel had achtergesteld te zijn omdat Rolf en Stefanie met zijn tweeën plannen hadden gemaakt. Dat was misschien wel het geval, maar dat was een voortborduursel op eerdere plannen waar Cees sowieso niks mee te maken had. Dus het stof is nedergedaald en er wordt een nieuwe afspraak gemaakt met het drietal. En daarmee eindigt het centraal.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 11    Gemiddelde: 3.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *