Het centraal over de markt

Het centraal over de markt

De dag is langzaamaan voorbij gegaan, tijd om je weer te voorzien van wat Utopia nieuws. Vanmiddag hadden de bewoners centraal. Hier lees je alle besproken punten terug.

Opening centraal
Ivan vindt dat de kaartverkoop van de markt zwaar is tegenvallen. Hij geeft toe dat hij daar zelf debet aan was, omdat hij de laatste weken weinig met Bjorn heeft gecommuniceerd. Er was een radiostilte tussen de twee na een paar harde woordelijke confrontaties. Nu gaat het weer beter en Ivan pleit ervoor om bij de volgende editie alles op alles te zetten.

Ivan denkt ook dat er teveel dingen tegelijkertijd plaatsvonden. Er waren mensen voor Le Luifel, er waren mensen voor Baas Beach, campinggasten. Het zorgde er volgens Ivan voor dat de focus te verspreid was. En wat denk je van die onzinnige bokstraining? brengt Wim in. Daar is Ivan het ook mee eens, het duurde een halve dag waardoor we inderdaad opeens minder tijd hadden antwoordt hij.

Aandacht
De bewoners blijken het lastig te vinden om om te gaan met alle aandacht die de gasten en de standhouders van ze vragen tijdens de markt. Nicole merkt op dat ze mensen ook niet teleur wil stellen. Ik sloot de tattoo-shop voor een uurtje en toen heb ik er drie kwartier over gedaan om naar de kebabkraam te komen. Ivan vindt dat je dan gewoon tegen diegene moet zeggen, ik moet nu even snel daarheen, omdat ik werk te doen heb. Maar straks heb ik vast even de tijd voor jou. Daar is Nicole het niet helemaal mee eens. Ze denkt dat ze zich er niet aan kan houden, omdat mensen soms een uur aan het wachten zijn op een handtekening.

Lopende bandwerk
Rob stelt voor dat de diensten als knippen, tatoeëren en masseren eigenlijk niet bij de markt horen. Ik vond het veel beter toen ik bij Le Luifel bijsprong. Dan kun je veel meer mensen te woord staan. Want dat willen ze. Heel mensen komen nu eenmaal voor ons. Gina merkt op dat ze soms wel anderhalf uur doet over het knippen van een klant. Dan trek ik een pluk omhoog om mijn schaar in te zetten en dan moet ik ‘em weer laten vallen om een klant de hand te schudden.

Benjamin baalt
Benjamin baalt er een beetje van dat niet iedereen ging schoonmaken toen de markt voorbij was. Nu stond de helft nog na te borrelen, terwijl de anderen nog aan het ploeteren waren. Hij krijgt weinig bijval. De naborrel hoort erbij. Daar moeten we met zijn allen bij zijn en dat is ook wat de standhouders verwachten aldus Bjorn.

Lang wachten
Mensen moesten lang wachten voor een frietje, zo luidde een veelgehoorde klacht. Drie kwartier op een frietje wachten is natuurlijk erg lang. Zeker als je daarna weer een halfuur moet wachten op een drankje. Rolf zegt dat de meeste mensen binnen tien minuten hun drankje hadden. Tenminste, als er glazen waren. Men is verbaasd dat hij blijkbaar soms zonder glazen zat. Misschien moeten we overstappen naar plastic glazen stelt Benjamin voor. Daar is iedereen het wel mee eens, maar tegelijkertijd maken ze zich zorgen over het extra afval dat het zal genereren.

Michael Jackson tribute
Gabriëlle vraagt aandacht voor het feest dat ze 12 september gaat organiseren. De Michael Jackson tribute. Zij en Bjorn zijn de leiders van de party. Bjorn neemt dan het woord over, er komt een dj-booth, ik heb een begroting gemaakt. Er moeten 35 kaartjes worden verkocht om break even. Dus dat is volgens mij wel realistisch. Ook zegt Gabriëlle nog even dat haar shirts online staan.

Nieuw geldsysteem
Nicole wil het over iets anders hebben… Ik wil het graag hebben over een nieuw geldsysteem. Een bonusstructuur. Dat zou lekker zijn. Ivan onderbreekt haar, we hadden afgesproken dat we pas over een bonusstructuur zouden gaan nadenken als het financieel beter zou moeten gaan. Als we meer dan € 10.000,- in de plus zouden zitten. We hebben nu de precieze cijfers nog niet paraat. Morgen kunnen we daar meer duidelijkheid over geven.

LARP
Live Action Role Play, ofwel LARPen. Mensen die zich verkleden als personages uit het fantasy-genre. Tovenaars, hobbits, trollen, draken en ridders. Het is één van de dingen die Nicole nog heel graag wil organiseren in Utopia. En toevallig kent één van de standhouders van gisteren een heleboel mensen die dat regelmatig doen. Ze wil het graag met Wim oppakken. Het moet een medieval fair gaan worden. Met verklede mensen, fakkels. Veel fantasy, dus.

Een idee van Cees en einde centraal
Cees oppert het idee om een Utopia shop te openen, met alle producten uit Utopia. Hij ziet nu dat er heel veel producten nu weinig aandacht krijgen, omdat ze nergens echt te zien zijn. Terwijl er wel veel vraag naar is, zo blijkt uit de grote populariteit van de Utopia-ansichtkaarten. Een soort VVV-kantoor in Utopia eigenlijk. Als iedereen het ermee eens is, dan ga ik mijn best doen en schrijf ik een voorstel. Misschien kunnen we een winkeltje bouwen, net naast de ingang. Topidee! antwoordt Ivan. Maar dan hebben we meer producten hebben. Laten we ons daar eerst op focussen. Opeens borrelt het van de inspiratie onder de bewoners. T-shirts, sleutelhangers, kleine klompjes met het Utopia-logo erop – van alles passeert de revue. En daarmee eindigt het centraal positief.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 12    Gemiddelde: 3.6/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *