Het centraal van 13 augustus

Het centraal van 13 augustus

Tijd om weer wat te bespreken in Utopia, de bewoners zitten bij elkaar kortom centraal! Hier lees je alle besproken punten van 13 augustus terug.

Opening centraal
Bijna alle bewoners zitten al ruim 45 minuten op de bank, maar het wachten was op Rob, Mark en Cees. Als laatste schuift Cees aan en hij wordt met luid applaus ontvangen. Nu iedereen klaar is kan het eerste centraal van Roelie en Rolf beginnen. Wim begint maar gelijk en wil antwoord op het mysterie van de verdwenen kraan. De kraan op de akker is namelijk spoorloos verdwenen. Niemand weet het antwoord, daarom stelt Wim voor om aan Wim (de bouwer van de buitenwereld) te vragen of hij een nieuwe mee wil nemen.

Quote van de dag
Gaby heeft iets nieuws de quote van de dag. Zit een bewoner niet lekker in zijn of haar vel? Dan kan diegene een kaartje halen bij Gaby. Daar staat een Bijbelse spreuk op die de nodige kracht moet geven om de dag door te komen. De bewoners zijn enthousiast en willen een voorbeeld zien. De bak met kaartjes gaat in de rondte. Helaas mogen de bewoners hun spreuk niet delen met de rest van de wereld, want dat brengt ongeluk. Net zoals een fortune cookie roept Nicole enthousiast.

Kringgesprek
Het is een soort kringgesprek. Iedereen krijgt de kans om iets te zeggen. De nieuwkomers Rolf en Roelie hebben nog niks te melden, wat natuurlijk logisch is na slechts een etmaal in Utopia te zijn. Wel laten ze weten dat ze het erg leuk vinden en dat ze zich al erg op hun gemak voelen tussen de bewoners.

Bedrijfsuitje
Benjamin is de volgende die het woord krijgt. Op 23 augustus vindt het eerste bedrijfsuitje plaats in Utopia. De werknemers van een familiebedrijf komen op bezoek in Utopia voor een vermakelijke dag, maar hier komt hij later op terug. Daarnaast heeft hij nog ander nieuws, zijn bundel is naar de drukker. Het voorwoord is geschreven door Gabriëlle en de lay-out is gemaakt door Ivan. Benjamin vertelt dat een deel van de opbrengst aan de gouden pot gedoneerd zal worden. Vervolgens geeft hij een klein voorproefje door één van zijn gedichten voor te lezen.

Schoon ondergoed
Bas wil even kwijt dat er statiegeld op alle glazen flesjes zit. Alleen de flesjes van Mexicaanse biertjes mogen weggegooid worden zegt hij. Ook heeft hij nieuwe onderbroeken en sokken geregeld. Als een inwoner hier behoefte aan heeft dan mag hij of zij deze pakken.

Markt
30 augustus is het weer tijd voor een Utopiaanse markt. Ivan wil dat er minimaal 25 stands komen te staan. Producten met een verhaal, zegt Ivan. Dat is wat hij graag wil zien op de markt. Iemand die zelf vlierbessenwijn of appelcider en dat soort dingen maakt noemt Nicole als voorbeeld. Vervolgens opperen de bewoners al hun ideeën, zoals bijvoorbeeld een echte bakker. Na het brainstormen is Ivan zijn lijstje gevuld met geniale ingevingen. Ivan gaat proberen om heel veel leuke stands te regelen voor de aanstaande markt. Tot zover de markt.

Merchandise
Ivan heeft een nieuw idee voor de merchandise. Vanaf 22 augustus  de dag van de kroegennacht  kun je de foto’s die gemaakt zijn in Utopia op bijvoorbeeld een beker of een shirt laten drukken. Dus sta jij op de foto met jouw favoriete bewoner? Dan kun je deze foto vanaf 22 augustus vereeuwigen op een artikel.

Kickboksgala
Bas en Ivan willen tussendoor nog iets melden. 26 augustus zal er een kickboks-gala plaatsvinden in Utopia. Er zullen verschillende gevechten te zien zijn. Het hoogtepunt van de avond is natuurlijk tussen Ivan en Bas. Je gaat eraan voegt Bas er nog even sarcastisch aan toe.

De manager spreekt
Cees ziet veel klachten binnenkomen van klanten. De webshop werkt bijvoorbeeld niet goed en/of de bestelling wordt heel laat geleverd. Cees wil deze mensen graag helpen met hun probleem. Ik wil de organisatie goed laten lopen voegt hij eraan toe. De groep vindt het een goed idee. Cees de manager is nu dus ook verantwoordelijk voor de klantenservice.

Aankondiging
Ivan wil dat de bewoners gaan nadenken over een aantal vragen, zoals wat doe je hier? Wat ben je aan het doen? Wat wil je hier bereiken? Etc. Op deze manier kan er een plan getrokken worden voor de toekomst. Op dit moment heeft Ivan namelijk geen idee waar iedereen mee bezig is en wat het doel is voor de toekomst.Hij voegt eraan toe dat hij hier is om tot een bepaald stadia te komen. Ik ben hier niet voor de camera’s. Als iemand hier wel voor de camera’s is , dan is dat helemaal niet erg. Maar zeg dat dan zegt hij. Cees stelt voor om hier zondag op terug te komen, zodat iedereen tijd heeft om na te denken. En daarmee sluit het centraal positief af.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 5 reacties op dit artikel
  1. gea at 17:33

    Wat gebeurd er met het boksgala mocht Ivan weggestemd worden, en gaat hij nu ineens allerlei dingen verzinnen om indruk te maken op de nieuwe zodat hij niet weggestemd zal worden.

  2. Marja at 16:18

    Hoop dat er niemand komt. Ze hebben toch zo’n hekel aan streamers en kijken vanuit hun enorme hoogte op ze neer. De supersterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *