Het centraal van 9 augustus

Het centraal van 9 augustus

Tijd om zaken te bespreken, hoe is het onder andere verlopen met Utopia the party? Is er winst gemaakt? Hier lees je alle besproken punten van 9 augustus terug.

Net voor het centraal
Mark en Bjorn zitten vlak voor de opening van het centraal bijeen. Mark stelt voor om de voorlopige omzet en winst te presenteren aan de rest van de groep. Met de nadruk op voorlopig, aangezien nog niet alles rond is. De enige factuur die we nog missen is van de drank voegt Bjorn eraan toe. Mark denkt dat de groep gisteren, tot onbegrip van Bjorn, misschien ook wel gezamenlijk een fust op hebben gedronken. Zoals Bjorn al vaker heeft geopperd als we een biertje nemen, vink het dan af.

Opening centraal / geld gate
Mark opent het centraal, ik wil even wat lucht klaren met betrekking tot de sok. Mark geeft aan dat hij, gezamenlijk met Bas, stiekem een buffer aan het opbouwen was voor onverwachte facturen. Hij geeft toe dat hij geld heeft achtergehouden, maar wel met een goed doel. Ik hoop dat jullie nog een beetje vertrouwen in mij hebben. Meer kan ik er niet over zeggen. Ik doe keihard mijn best!  Ik heb het zwaar.

Dankwoord Bjorn
Bjorn bedankt de bewoners voor hun inzet tijdens Utopia the party. Hij heeft zelf ook hard gewerkt, ik heb de blaren op mijn tenen staan. Echter vond Bjorn de inzet van de groep op sommige punten een beetje mager. Hij had graag gezien dat er meerdere hadden geholpen met het op en afbouwen van het podium. Had dat dan gezegd Bjorn. Je hebt het niet gezegd antwoordt Cees. Het is mijn schuld. Ik had het wat beter moeten communiceren. Voor de rest…. Ik vond het een bizar vet feest antwoordt Bjorn.

Rondleidingen
Het viel Cees gisteren op dat er veel vraag is naar rondleidingen op het terrein, maar dat er geen rekening mee is gehouden. Bjorn zegt dat er bewust voor is gekozen om dat niet te doen, ook al is het wel gebeurd. Cees stelt voor om dit de volgende keer wel te doen, omdat er animo voor is. Nicole denkt dat het beter is om niet te doen. Gisteren zag ze verschillende groepen gebruik maken van hun toiletten.

Omzet Utopia the party
Bjorn geeft aan dat hij blij is dat Utopia the party gewoon is door gegaan. Er is gemiddeld € 26,- uitgegeven, iets meer dan de calculatie. Er is € 11.608,- omzet gemaakt. Daar gaan de voorlopige kosten van af.  Zoals het er nu uitziet hebben we € 5.154,- winst gemaakt.  Ik heb er onwijs van genoten. Dit was een van mijn doelstellingen hier. Cees vraagt de bewoners te applaudisseren voor de inzet van Bjorn.  En voor onszelf, ik weet niet hoor vult Gabriëlle aan. Applaus volgt.

Sneaky dingen
Nicole wil graag ook nog iets kwijt, het geeft me een rot gevoel, dat ik het idee heb dat ik met mensen leef die bezig zijn met allerlei sneaky dingen. Ik ben er een beetje beu van. Ik wil iedereen vragen om transparant en duidelijk naar elkaar te zijn. Al het geld wat hier binnenkomt, daar heeft iedereen even hard voor gewerkt. En daar heeft iedereen evenveel recht op. Ik krijg er echt een misselijk gevoel van!

Fooien
Mark wil graag nog even wat afspreken. Hij benadrukt de afgesproken regel, standaard fooi dat je krijgt, laat je in de kassa zitten. Hij is benieuwd of iedereen het hier nog mee eens is. Nicole en anderen opperen het idee voor een fooienpotje voor leuke groepsactiviteiten en eten. “Sushi”, wordt er al snel geroepen.

Kritiek en einde centraal
Ivan wil graag ook nog even ets zeggen omtrent de organisatie van de markten. Hij heeft veel geleerd in de aanloop naar Utopia: The Party, zeker vanwege de ruzies die zijn voorgevallen. Hij snapt niet dat er bepaalde afspraken niet zijn nagekomen en hij vindt dat er slecht is gecommuniceerd.

Bjorn wil er duidelijk niet veel woorden meer aan vuil maken. Cees oppert het idee om een evaluatiemoment in te plannen, zodat ze kunnen leren van hun ‘fouten’. “Dat lijkt me inderdaad verstandig. Het moet gebeuren aldus Ivan.  En daarmee sluit het centraal.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 9 reacties op dit artikel
 1. anneke g at 12:34

  Heeft iemand gezien wat iedereen deed hebben ze allemaal een beetje mee geholpen ,ze zeikten Bjorn af voor het feest maar er is wel winst
  En waarom moet er elke keer aan Mark om toestemming gevraagd worden is hij de baas en wordt dat niet in de groep gegooid om allemaal ja of nee te zeggen.
  En waren er weer mensen dronken

 2. gea at 19:06

  Als ik het goed heb zitten er daar in de buurt nogal wat zorginstellingen die hebben misschien nog wel plek voor Ivan, als ze hem op komen halen moeten ze wel een dwangbuis meenemen voor de veiligheid.

 3. gea at 15:48

  Ik hoop dat je gelijk krijgt dat Bjorn niet op de bank terecht komt,maar ik vertrouw die gluiperd van een Ivan niet het lijkt wel of hij ze allemaal gehersenspoeld heeft. En hoe hij kijkt of hij je wil verscheuren of opvreten ,ik hoop echt oprecht dat diegene die de nieuwe bewoner wordt echt goed kijkt naar de beelden op tv hoe hij echt is.

  • Hyl at 16:40

   Ik hoop van ganse harte met je mee, maar binnen utopia krijgt hij geen stemmen want ze zijn veel te bang voor hem, gebeurt het toch dat hij een stem krijgt gaat hij gelijk verhaal halen,en misschien zien we nog een woede uitbarsting
   Hij is gestoord, na utopia moeten ze hem opwachten en op sluiten en in therapie
   Die man is en word een gevaar voor de maatschappij

 4. Druif at 14:21

  Waar is die 1000,00euro gebleven die sommige missen? En 5 euro bij de koeien . Ik hoor er niks over . Net als heel veel andere dingen waarschijnlijk. Het zijn daar allemaal viezerikkken volgens mij en er zijn er maar heel weinig te vertrouwen. Heel veel hersencellen aangetast door de alchohol waarschijnlijk dus dan kan je ze het ook niet kwalijk nemen.bjorn goed gedaan ! Er zijn veel mensen trots op je , en op je standvastigheid . Dat er sommige dingen niet gied waren komt door die andere achterlijke gladiolen of zoals jij zegt pannekoeken . Al klinkt dat veel te aardig voor zulke figuren .

 5. Marja at 14:01

  Björn kreeg gelijk met zijn party ondanks de tegenwerking en negatieve sfeer van te voren. Maar het enige wat hij nog krijgt is kritiek. Cees is de enige die om een applaus vraagt.de anderen hebben alleen maar gefeest en gezopen

 6. Hyl at 13:45

  Bjorn Gefeliciteerd!!!!
  Het valt mij op dat niemand iets zegt dat ze het een prachtig feest vonden, ze stonden wel allemaal uit hun dak te gaan,en alcohol te drinken,Cees vroeg gelukkig om applaus voor bjorn
  Niemand durft, dat vind ik nou asociaal gedrag,en daar is Ivan de voorloper van
  Ben blij dat ik op hem kan stemmen,hij hoort daar niet meer.
  Ze hebben het niet over het corwood huis dat het onoemlijk veel heeft gekost, er is bijna nooit iemand, dus Ivan daar is zeker verlies op, maar ja, daar heb jezelf aangewerkt en je blondje,dus dat word dood gezwegen,Dat vind ik nou laf, niemand van de bew mocht er slapen, maar wat gebeurt er, Ivan er weer in met zn blondje,,De King moet nu zn s……houden

 7. Elly at 13:30

  Leuk voor Bjorn dat feest geslaagd is…. maar zo te zien is de rest niet zo enthousiast…. Deze Utopia wil alleen maar kritiek leveren en geen complimentjes geven…hier word ik misselijk van…. Mark eruit…de grootste gluipert….en Ivan mag ook op de bank….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *