Het hectische centraal van 19 augustus

Het hectische centraal van 19 augustus

De bewoners hebben weer van alles besproken in een centraal. Het was een hectisch en lang centraal, we hebben daarom kort maar krachtig alles omschreven en mocht er een video van vrijkomen zullen we deze ook toevoegen in dit bericht zodat je alles nog eens terug kunt zien.

12:00 uur opening centraal
Alle bewoners zitten stipt om twaalf uur op de banken in de woonkamer. Ivan opent het centraal. Hij vertelt dat het goed gaat met de aankomende markt. Er zijn al 21 standhouders geregeld, waaronder veel nieuwe kramen. Ook zal er een shisha lounge worden gemaakt achter de loods. Ivan probeert nog verschillende stands te regelen, zoals: een mandenvlechter, een stichting en een kraampje met Chinese thee. En dan nu het allerleukste gaat Ivan verder. Op de volgende markt, van zondag 30 augustus, kunnen de bewoners zelf merchandise maken en verkopen. Met behulp van een speciale printer kunnen foto’s op artikelen worden afgedrukt. Je kunt dus op de foto met jouw favoriete Utopiaan, om de afbeelding vervolgens op bijvoorbeeld een t-shirt te drukken.

Kleding
De bewoners willen zelf kleding gaan maken en ontwerpen. Niet alleen t-shirts, maar bijvoorbeeld ook schorten en rompertjes voor baby’s. Mark heeft al een mooi voorbeeld van een schort. Gisteren kwam er namelijk al iemand langs met een sample. Met gouden letters staat het logo van Le Luifel op zijn zijn borst gedrukt. De bewoners zijn onder de indruk en enthousiast om ermee te beginnen.  Een deel van de inkomsten van de zelfgemaakte merchandise, zal worden gedoneerd aan de Gouden pot. De bewoners willen de Utopiaanse gedachte en om goede doelen te steunen in ere houden.

Financiën
Mark deelt de financiële status met de groep. Op dit moment staat de B.V. € 3.900,- in de plus. Alle kosten van de maand augustus zijn daar al in verrekend. Mark legt uit dat hij met de markt van 30 augustus de kosten voor september wil proberen te dekken. Maar er zit ook een keerzijde aan het verhaal. Op 1 januari begon de B.V. met circa € 23.000,- euro in de plus. Nu is dat ongeveer € 20.000,- minder. Boekhoudtechnisch gezien staat de B.V. in dit boekjaar dus nog steeds flink in de min.

Avondklok
Cees is heel vaak in de keuken te vinden, zelfs ’s avonds wanneer sommige bewoners al op bed liggen. Dit vindt Mark niet zo fijn, aangezien de loods erg gehorig is. Daarom is er ook een avondklok voor de wasmachine. De boekhouder stelt voor om tevens een avondklok in te luiden voor de keuken.

B&B met een abrupt einde van het centraal
De B&B omvat het cordwood en de wellness. Deze worden de laatste tijd regelmatig gebruikt door verschillende bewoners om in te slapen. Er is echter een mail binnengekomen dat de potentiële gasten dit niet fijn vinden. Hierna richt Gina gelijk haar pijlen op Cees. Zij wil dat hij gewoon weer in de loods komt liggen. Een keer ergens anders slapen is niet erg, maar het moet geen gewoonte worden. Er ontstaat al snel een hevige discussie en Gina is er helemaal klaar mee. Ivan zegt dat er in een hotel ook veel mensen in hetzelfde bed hebben geslapen. Het gesprek gaat over en weer en iedereen praat door elkaar. Vervolgens grijpt Rob in. Hij ziet de B&B als een unieke ervaring. De gasten willen slapen in het bed van de B&B en niet in ‘het bed van Cees.’

Mark vraagt waarom Cees überhaupt niet in de loods ligt. Cees legt uit dat het elders rustiger is en dat hij daar niemand lastigvalt. “Als ik naar bed ga dan slapen ze, en als ik eruit kom dan slaapt iedereen nog. Ik ga er drie keer uit per nacht, daar stoor ik anderen mee. Hij voegt eraan toe dat hij het geen probleem vindt om in de loods te slapen, maar hij wil de rest niet tot last zijn.

De discussie gaat er heftig aan toe en de bewoners komen maar niet op één lijn. Gina loopt zelfs even huilend weg om haar tranen te drogen. Ook Naomi en Gabriëlle staan op. Niet veel later gaan ook Stefanie, Rolf en Rob ervandoor. Enkele achterblijvers discussiëren hevig door over het onderwerp. En uiteindelijk zit er niemand meer op de bank, tijd voor een pauze.

Vervolg centraal
Nu iedereen weer rustig is is het tijd om weer verder te vergaderen. Rob vertelt dat een deel van zijn familie morgen op bezoek komt. Dus gedraag je voegt hij er lachend aan toe.

Excuses van Naomi
Naomi biedt haar excuses aan voor haar uitbarsting van gisteren. Haar emoties zaten hoog en ze was gewoon een beetje teleurgesteld dat de spierendag niet door kon gaan. En de kalender van Miss Nederland is af. Deze kalender bevat unieke foto’s die zijn gemaakt door Naomi, in Utopia. De opbrengst van de kalenders zal worden gedoneerd aan Stichting Hulphond. De kalender is te vinden op de webshop van de bewoners.

Cadeau
Maar Naomi heeft nog meer te vertellen. Vanmorgen kreeg ze post. Daarin vond ze een portret van iedere bewoner, gemaakt door haar zusje. Naomi deelt de tekeningen uit en de bewoners vinden het erg leuk. Bedankt! roepen ze enthousiast.

Schoonmaken
Benjamin attendeert de bewoners er nogmaals op om het terrein schoon te houden, en niet alleen de dag voor de markt. Zie je iets wat er niet hoort te staan? Neem het mee. Maar of dat gaat gebeuren?

Nieuw doel voor de akker
Het idee van Cees om delen van de akker te verhuren, gaat helaas niet door. Er zijn teveel beperkingen. Dus, kerstbomen? oppert Mark. Nicole zegt gelijk dat ze daar achteraan gaat. Het zal gaan om kerstbomen van circa vijftig centimeter hoog. Rolf vindt het een leuk idee om zelf potten te ontwerpen. En de kerstballen voegt Naomi eraan toe.

Veel klachten
Cees vertelt dat er veel klachten zijn klant is koning. Er worden levertijden afgesproken die niet nagekomen worden. Er zijn zelfs klachten die al ruim een jaar openstaan. Ook moeten de afspraken van Gaby worden opgepakt, aangezien zij Utopia heeft verlaten. Cees wil nog iets vertellen met betrekking tot de klachtenregen. De mails zijn gericht aan de bewoners van Utopia. Dat zijn wij legt Cees uit. Hiermee doelt hij erop dat vrijwel niemand zich bekommert om de klachten. Maar klachten zijn in zijn ogen wel een serieuze zaak.

Desktop
De laptops van de bewoners worden veelvuldig gebruikt en komen enigszins aan het einde van hun Latijn. Daarom stelt Ivan voor om een desktop aan te schaffen. Deze heeft meer werkgeheugen en blijft op zijn plek staan.

Ansichtkaarten
Cees heeft een idee. Hij wil ansichtkaarten gaan aanbieden. De groep reageert positief en brainstormt gelijk verder. Kerstkaarten!  zegt Nicole. Verjaardagskaarten voegt Rolf eraan toe. Er moeten echter wel nieuwe foto’s voor worden gemaakt. Ook Mark heeft een idee voor de souvenirwinkel van Utopia, namelijk stickers.

Agendapunten
Rolf mist een discussieleider tijdens het centraal. Ook lijkt het hem handig om de agendapunten op te schrijven. Op deze manier weet iedereen wat er besproken gaat worden. De bewoners kunnen tevens een onderwerp indienen bij de leider van het centraal.

Een sorry van Gina
Gina biedt haar excuses aan voor haar gedrag. Ze heeft twee heftige weken achter de rug. Sorry, zegt ze. Vervolgens staat ze op en gaat ze even douchen

Aankomende evenementen & einde centraal
Bjorn is aan de beurt om zijn zegje te doen. Hij vertelt de bewoners welke evenementen op de planning staan. Vervolgens laat hij weten dan hij bezig is met het organiseren van een Oktoberfest. Net zoals in Deutschland voegt hij eraan toe. Ook heeft Bjorn nog een idee,  hij wil heel graag iets met Halloween gaan doen. Verklede mensen, een hoop griezeligheid en natuurlijk een overvloed aan gezelligheid. Hij wil dit eventueel combineren met een markt. De bewoners zijn enthousiast en daarmee eindigt het centraal.

 

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 8    Gemiddelde: 2.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 7 reacties op dit artikel
 1. MariaBora at 17:46

  Wij hoeven ons niet druk te maken over dekbedden, Nicole zou zich daar druk om moeten maken. Het is wel heel iets anders om thuis je eigen dekbedden te hebben, daar laat je je buurman of buurvrouw toch ook niet onder slapen en de volgende dag jij er weer onder.
  Het is een B&B, dat moet schoon en fris zijn, gestofzuigd en wel, schoon beddegoed en niet beslapen door iemand anders. Ik denk dat Nicole dat helemaal niet gewend is om zoiets te doen, schoonmaken en stoffen en zuigen, dat hoort erbij. Laten de mensen b.v. Stefanie en Rob, een tentje kopen waar ze kunnen kreunen en wippen zoveel ze willen, nu zijn ze a-sociaal bezig, en als ze haar erop aanspreken gaat ze huilebalken.

 2. Klaverboer at 21:10

  Waarom maken jullie je druk om dekbedovertrekken. Wij hebben er ook maar twee, maar we gebruiken er meestal maar 1. De vieze ’s ochtends in de was, na het werk in de droger en ’s avonds heb je weer een lekker fris bedje, zouden ze dat in Utopia niet doen? En als we geen seks hebben gehad, slaan we het wel een dagje over!

 3. gea at 15:31

  Een normaal mens verschoont zijn bed regelmatig bij hun zie je constant hetzelfde dekbedovertrek op de bedden liggen. Een paar maanden geleden hebben ze toen nieuwe besteld daar zat zeker geen wasvoorschrift bij dat ze er nog steeds opliggen. En dat dekbed in B&B is ook altijd dezelfde.

 4. anneke g at 15:09

  Die Rob zegt er wel wat van dat Cees daar slaapt maar hij zegt (in de tekst ) niets over dat Ivan daar heeft geslapen
  Gina zegt het mag af en toe mag er wel geslapen worden.
  Als daar nu eens niet meer geslapen werd en ze de dekbedovertrek eens verschoonde heb je kans dat er meer logees komen.
  En als iedereen zich eens aan de afspraak hield om niet meer na 11 of 12 uur lawaai maakte zijn ze de volgende dag uit geslapen en maak op een afgelegen plek ergens in de loods een kamer voor de (n*****de ) stellen is toch niet normaal om waar iedereen slaapt hun aan te moeten horen,
  ik neem aan als je bij vrienden blijft slapen dat je met wat mensen op 1 kamer slaapt ook legt te rommelen dus (n*****de ) stellen houd daar rekening mee of ga anders naar buiten of in de sportschool of bij de koeien hoort niemand of zien hun het gerommel onder de dekens niet
  Wordt dit geplaatst of niet komen nogal wat woorden voor wat voor sommige als schokkend kan worden beschouwd moet eigenlijk z’n teken er bij staan

 5. MariaBora at 14:32

  Natuurlijk krijg je als je in een hotel slaapt hetzelfde bed als waar iemand anders in geslapen heeft, maar ik zie al zo lang dat zelfde dekbedovertrek liggen, dat moet iedere keer als er nieuwe gasten zijn worden verschoond. Zo wordt het al net zo smerig als de meeste bedden in Utopia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *