Mark moet het woord van Cees verspreiden

Mark moet het woord van Cees verspreiden

Een nieuwe dag is aangebroken in Utopia, de Utopianen hebben gisteren een gezellige avond beleefd. Zo hebben ze het sprel weervolven gespeeld samen met de gasten die ook in Utopia bleven slapen. Ook leuk om eens een spel te spelen met de Utopianen. Maar nu is er weer een nieuwe morgen gestart dus is er weer nieuws te melden. Te beginnen met het volgende:

Gisteren deed Mark Cees na in zijn doen en laten. Hij sprak en deed zoveel mogelijk hetzelfde als Cees elke dag doet, dus ook de taken die erbij horen. Maar dat was gisteren en het duurde dan ook niet lang voordat Cees het door had. Vanmorgen had de oudste bewoner een mooie aanvulling op zijn imitatie dag. Weet je wat ik nou mooi zou vinden? zegt Cees tegen Mark. Jij hebt gisteren ervaren hoe het is om mij te zijn. Je hebt gemerkt waar mijn frustraties zitten. Eigenlijk zou je tijdens het volgende centraal even het woord moeten nemen en vertellen hoe het voelt om een dagje mij te zijn. En dat meer mensen dat eens zouden moeten proberen. Mark lacht als een boer met kiespijn en lijkt een beetje te twijfelen. Maar Cees ziet het wel zitten. Van jou nemen ze het aan, hè. Maar het is goed om nu even door te pakken. Taktaktaktaktak! En dan snappen ze mijn frustratie eindelijk. Dat ze gewoon hun bordje mét kruimels en al in de vaatwasser zetten. Spoel dat dan even af. Als je het afdroogt kun je het in principe gewoon terug in de kast leggen. Maar dat doen we niet… Maar of Mark dit nou echt zal doen in het centraal? We betwijfelen het…

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 6    Gemiddelde: 3.7/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
 1. anneke g at 22:37

  Was dit voor de lol om Cees na te doen of was het Cees belachelijk maken.
  Wat ik van de week heel goed vond is dat IVAN voor Cees op kwam , Cees heeft een paar vrienden dacht hij want als ze verder lopen roddelen ze weer over hem.

  Ik had zo niet kunnen leven ,daarom zal het beter zijn dat ik er niet in kom ik had niet door de stemming heen gekomen zijn als ik bij de twee mensen kwam (geintje) die hun mochten kiezen ik had alle dagen mot met de stelletje luilakken maar ik ben ook te oud voor dat jonge grut daar ,ze hebben geen respect voor oudere , maar jonge lui jullie hebben ouders van mijn leeftijd.
  Ik vraag me af hoe jullie opgevoed zijn misschien wel goed maar nu jullie daar wonen hebben jullie het verleerd.
  De bewoners van vorig jaar hadden wel respect voor ouderen omdat er toen meer ouderen waren .

 2. joze at 20:46

  Inderdaad Marja, ik denk ook dat Mark dat niet durft te zeggen in de groep.
  En Ann, Cees is misschien een zeurpiet, maar hij heeft meestal wel gelijk.
  Alleen zou hij het iets anders kunnen brengen, alhoewel de groep er dan ook niets mee doet.
  In plaats van Cees zie ik liever Stefanie,Nicolle, Gina en Mark de gluiperd er uit gaan.

 3. Marja at 10:09

  Ach Cees dat is allemaal al zo vaak gezegd en ze hebben er allemaal lak aan. En Mark kijkt wel uit om het te zeggen daar is hij te geniepig voor. Hij durft nauwelijks kritiek te leveren in het openbaar, bang dat hij zijn ” populariteit ” kwijt raakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *