Utopia 2016 gaat door!

Utopia 2016 gaat door!

Gaat Utopia nou door of niet? Nou we kunnen je verblijden met het volgende nieuws, het gaat dus door! Bjorn bleek toch gelijk te hebben toen hij zich versprak. In Mediacourant is namelijk te lezen dat Utopia 2016 definitief door gaat. Ook wij zullen dus door gaan! Waar we uiteraard erg blij mee zijn!

Het dagelijkse realityprogramma Utopia blijft ook in 2016 dagelijks te zien op SBS 6. Dat bevestigt tv-baas Peter Lubbers van SBS vandaag in het AD. Eigenlijk zou Utopia één jaar lang te zien zijn: van januari 2014 tot en met december 2014. Maar het programma is voor SBS 6 te succesvol om op te geven, loopt daarom nu nog steeds en gaat ook in 2016 vrolijk verder. De uitzendtijd blijft half acht, het tijdstip waarop SBS 6 nu elke werkdag zo’n half miljoen kijkers mag verwelkomen.

Utopia is het succesvolste vooravondprogramma van SBS 6 ooit. Het programma heeft ook een aantal bekende kijkers, waaronder Patricia PaayPatty Brard en Fred van Leer. “Dat volg ik al vanaf het begin. Ik ken ook al die mensen die erin zitten“, zegt Paay.

En Van Leer: “Ik ben echt een ontzettende fan van Utopia. Ik kan daar echt om gieren.

Toch zijn er ook BN’ers die er helemaal niets mee hebben, zoals Mark Tuitert. Hij zegt: “Walgelijk zou ik het niet willen noemen, maar wat heeft de mensheid nou aan Utopia? Helemaal niets. Hoe kunnen mensen daar in vredesnaam naar kijken.

Waar Utopia in Nederland succesvol is, is de John de Mol-show in het buitenland geflopt.

Meer informatie? Bekijk hier de artikelen op AD.nl en Mediacourant

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 33    Gemiddelde: 3.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 22 reacties op dit artikel
 1. gea at 12:19

  Als ze nu toch doorgaan weet ik nog wel een paar bouwprojecten,allereerst aparte slaapvertrekken realiseren voor wie dat wil , meer doucheruimtes 2 is wel erg weinig lijkt mij voor 15 mensen. Dan hebben ze toch weer wat te doen ruimte zat toch. Buiten kunnen ze die zgn stormbaan wel weer afbreken en hergebruiken, ik denk niet dat er veel mensen opaf komen.

 2. joyce madarie zweers at 22:51

  leuk dat ze door gaan , maar er moeten dingen veranderd worden , er moeten 2 groepen komen , een luxe gedeelte en een heel zwaar gedeelte , van dag 1 een opdracht uitvoeren , wie wint gaat die maand de luxe gedeelte in en wie verliest komen in een soort kamp , legertenten , met veldbedjes en geen luxe eten en drinken , ze moeten hun eigen warm houden in de winter , en de stelletjes van nu , moeten uit elkaar gehaald worden . maand later weer een opdracht , en presies het zellfde als de eerste , nu hebben de verliezers weer kans om weer te verliezen en nog weer een maand in de zware gedeelte te komen of toch te winnen en in luxe gedeelte te komen . utopia moet zwaarder worden , het is iets opbouwen uit niets , nou alles is klaar , dan maar over op dit , dan wordt het ook niet zo saai . ze moeten bezig blijven en tussen door ook wel dingen op gaan bouwen , om geld te verdienen , maar nu wat moeilijker maken door het zwaarder te maken .

  • joyce madarie zweers at 23:21

   en geen 15 mensen meer , maar 14 of 16 personen , gelijk aantal voor de opdrachten . geen stelletjes uit elkaar houden als er wat gaat groeien . wie wint in het luxe gedeelte , en verliest in het zware gedeelte , volgende keer weer de opdrachten , verliest de luxe groep gaan die naar het zware gedeelte en verliezers van de vorige keer weer naar het luxe gedeelte . tenzij ze weer verliezen dan blijven ze weer een maand zitten en en de winnaars blijven zitten in het luxe gedeelte en ze kunnen gewoon hun evenementen doen , met hulp van het zware gedeelte .

  • anneke at 14:28

   Dit verhaal had ik ook geschreven alleen iets anders maar wel sloeg het erop . Ik had geschreven over de mensen die roken en drinken bij elkaar en de rest apart met het zelfde bedrag starten kijken hoe snel het rokers en drank groepje geen geld meer hebben

 3. Lili at 21:50

  Wauw, superleuk dat ze ermee doorgaan. Ik kijk er graag naar. Tuurlijk vorig jaar was het veel leuker, maar ja toen zaten er ook veel leukere mensen in. Nu zitten er teveel foute lui in, o.a. Ivan dat is de allerergste, te eng! En die blijft er maar in. Gooi hem er toch eens uit! Allemaal bang voor hem. En dan dat verkeerde vriendinnetje van hem, Nicole, ook zo fout, weg ermee, eruit! Een pot nat vreselijk! De allerleukste vind ik Bas, zo lief en leuk voor mens en dier. Cees is ook helemaal goed! Hij doet tenminste wat, nou ja wat, heel veel!

 4. Hannah at 15:33

  Ik kijk naar dit programma zoals anderen naar goede tijden slechte tijden kijken, een in scene gezette soap dus. Met zoveel inmenging van de regie is het geen spontane t.v.
  Inderdaad, deze kliek eruit en een nieuwe verse groep erin, geen luxe meer maar echt pionieren! En elke maand weer iemand wegstemmen en de kijker een echte stem hierin geven. Het is toch van de zotte dat er personen zijn die door de kijker en heel social media worden uitgekotst, maar er dan toch in blijven?!
  Maar ook in 2016 ga ik weer kijken. 🙂

  • joze at 16:04

   Hannah. Ja zo kan je het ook bekijken, maar ik kijk nooit naar soaps en keek juist naar utopia omdat het iets nieuws zou zijn,wat nog nooit op t.v. gedaan was.
   Het zou zelfs niet op BB lijken. Nee, daar heeft JdM gelijk in, het lijkt meer op “de gouden kooi” en ” O o gerso! Daar keek ik ook niet naar trouwens en utopia kijk ik allang niet meer op t.v. lees alleen via internet en kijk soms naar de filmpjes en hoop telkens dat de regie er voor zorgt dat het weer een beetje word zo als het begin vorig jaar was.

 5. joze at 15:06

  Om je rot te lachen, utopia is te succesvol. 500.000 kijkers.
  Andere programma’s worden met dat aantal kijkers snel van de buis afgehaald!
  Wat een bagger zender.
  Maar ook ik hoop dat Talpa/ JdM, dit keer inderdaad de hele loods en terrein leeg haalt en dan met 15 nieuwe, normale “pioniers” opnieuw probeert om een echte utopia samenleving te maken.
  En dan ZONDER INMENGING van de regie. Gewoon zoals JdM ons belooft heeft!
  Maar ben bang dat, dat niet gaat gebeuren, want deze mensen hebben het verpest en normale mensen willen daar niet naar toe.

 6. mikey****** at 14:20

  allereerst die sloerie eruit. Stefanie is te walgelijk om naar te kijken…die nymfomane die alleen op alcohol loopt verpest mijn kijk plezier. Er zijn er die hebben maanden zonder sex gezeten…zij komt erin…heeft een vriend thuis en begon in de kortste keren met Rob te flikflooien en dook er mee in het nest…
  En ik vind het te lux…dit is Utopia niet meer!

 7. anneke g at 12:22

  Nu ze door gaan zal ik wel wat veranderd willen zien o.a. geweld bestraffen al zeggen ze het was stoeien , geld achterhouden voor zogenaamd iets extra doen , geen geschreeuw meer en dan ook van niemand zodra er iemand uit zijn plaat gaat bestraffen met punten met 5 punten eruit .
  Er moeten strengere regels komen bijvoorbeeld een bedrag(100,00 per maand) aan zakgeld en daar moeten ze zelf drank en peuken kopen wil je wat speciaals eten ook van eigen geld en natuurlijk kleding ook zelf . andere boodschappen uit de pot.
  Er zijn in Nederland mensen die het met minder moeten doen en die hebben soms nog kinderen ook.
  Meer samen werken en niet 1 persoon die iets gaat voor berijden voor een festival er moeten daar meer mensen zich mee bemoeien krijg je geen achter af gezeik van je had dit je had dat moeten doen.
  Allemaal op tijd naar bed en uit bed en na het eten (gezamenlijk) het bespreken van de dag ,wil er niemand werken zak geld in mindering.
  En er moet als er aan vraag is van meubels ook gezamenlijk aan gewerkt worden zo niet mag de gene die er aan gewerkt hebben de winst houden.
  En mijn laatste punt is niemand negeren of pesten daar zijn er een paar heel goed in het stelletje Rob en Stefanie met het afzeiken van Cees ook al is hij een zeur geef hem met sommige dingen gelijk

 8. jolanda at 12:18

  Belachelijk. Ze kunnen geen inwoner meer krijgen. Zijn niet voor niets met maar viertien inwoners al hele lange tijd.Het is alleeen maar zuipen mensen treiteren elkaar niets gunnen jaloezie en afgunst. Is dat een ideale samenleving? Stoppen er mee de stekker eruit.Kijk al een tijdje geen tv meer.Kijkersstemmen gelde toch niet. Zijn een stelletje profiteurs.Zeiken de kijkers af maar willen wel over de kijker zijn rug geld binnen halen.

 9. claudia at 11:47

  Het had gewoon naar een jaar moeten stoppen! Het is een toneelstuk met misschien een paar echt mensen. Het is nu al geen zak aan. En anders zitten ze er in om bekend worden een echte baan kunnen ze wel vergeten want een baas is hier niet zo blij mee

  • theo at 19:31

   Ik kijk met plezier hier na zal het ook zeker blijven doen na utopia afkicken bij hulpverlening maar

   ja wel gewoon 1x per maand stemmen en hopelijk dat ruzie,s en vetes op de stream gelijk op ip geband worden

   leuk programma met iets verandering van regels fysiek geweld wat gemeld word exit

   en de pionieren iets meer uitbreiding huisjes of ???

   stemmen dat wij als streamers onze stem bekend gemaakt word Eerlijkheid van zaken

   dank u fijn ik blijf kijken

 10. maria at 11:40

  Oke . Zat er wel een beetje in. Maar ik had voor mijzelf al besloten om er 31-12-2015 mee te stoppen om er naar te kijken. Ik ben dan 2 jaar een actieve streamer geweest en dat vind ik genoeg. Ik vond het begin mooi om van niets iets te maken met de eerste bewoners. Ik ben ook die vele SL zat, het lijken wel of er steeds meer zijn en komen.En het lijkt steeds meer een soap te worden bewoners krijgen steeds meer opdrachten! 2 jaar is genoeg!

 11. Jesse at 11:39

  Kijk al een jaar niet meer, geen enkele van het begin zit er nog in, ga echt noet elke avond naar dat gedoe in die loods zitten kijken, waar er volgens mij ook nog eens sprake is van meer dan geringe invloed vd regie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *