Bas en Rob analyseren de groep

Bas en Rob analyseren de groep

Bas en Rob hebben de schommelstoel opgezocht voor een goed gesprek. De twee besluiten de groep te analyseren.

Volgens de heren heeft nieuwste bewoner Rolf het groepsgevoel veranderd. Ook Bas heeft nog wat opgemerkt, Mark en Gina zonderen zich helemaal af, Nicole en Ivan eigenlijk ook voegt hij eraan toe. Rob denkt dat de reden dat Utopia langzaam verandert, ook een kwestie van geld is. En Ivan wil wel van alles, maar hij is wel bang dat we weer in het rood komen. Bovendien vindt Bas  dat de manier waarop er met elkaar omgegaan wordt verre van ideaal is. Mensen hebben het hier vaak te zwaar.  Je wordt hier snel aangekeken op je doel. Heb je je doel niet behaald? Dan krijg je een stem. Ik heb het idee dat we het doel ook een beetje kwijt zijn. Ook Rob lijkt zich er in te kunnen vinden, volgens hem moet er een gezamenlijk doel komen. En dan hoeft dat niet perse winstgevend te zijn. Ik heb sommigen horen praten over het bouwen van een zwemparadijs. Ze dromen verder over wat ze allemaal met het terrein zouden kunnen doen. De kas uitbouwen om er een binnenzwembad te kunnen maken. Een groot terras dat bezoekers al kunnen zien als ze het terrein komen oplopen. De inspiratie borrelt en giert door de aderen, maar kunnen ze dat enthousiasme ook omzetten in actie?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 11    Gemiddelde: 3.9/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
 1. Joze at 20:30

  Hannah, mijn reactie op jouw mailtje was NIET aanvallend bedoelt
  ( Willeke Alberti).
  Sorry dat ik jouw dat gevoel gaf, was niet de bedoeling.
  Misschien ga ik er te veel van uit, dat mensen wel berijpen
  wat ik bedoel, is ook niet goed.
  Vriendelijke groet, Joze.

  • Hannah at 00:41

   Hallo Joze!
   Ik zie net, bij het teruglezen van berichten, deze lieve reactie van jou.
   Bij de topic “post van Willeke Alberti” had ik dit geschreven:

   “(Reactie op bericht 20:13)
   Dank je wel voor je berichtje Joze, gelukkig had ik het verkeerd gelezen. 🙂
   Helemaal top! (om maar in Utopiaans te spreken)”

   Omdat het onbeleefd is om geen antwoord te geven, zet ik het hier nog een keer neer. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *