BV overleg van 2 september

BV overleg van 2 september

Een aantal bewoners hebben in de keuken een soort centraal gehouden. Dit keer werden er allerlei zaken over de bv besproken. Lees hier alles nog eens terug.

Bjorn opent de vergadering en geeft aan dat hij een band avond wil organiseren. Benjamin valt hem bij, hij is bezig met een foute avond. We gaan even kijken hoe we dat gaan realiseren. In ieder geval de band-avond met eigen publiek voegt Bjorn eraan toe. Mark neemt vervolgens het woord over en vertelt dat de bewoners in de plus staan met zo’n 8500 euro. Alle vaste kosten van deze maand zitten er in. We kunnen alleen maar omhoog gaan.

Cees wil graag aandacht voor de kijkers en bezoekers van Utopia en denkt over een meet and greet. Verder daaromheen niets organiseren. Alle aandacht gericht op onze relaties, fans en kijkers voegt hij eraan toe. Ivan wil even wijzen dat dit centraal niet over feesten ging. Hij wil graag andere zaken bespreken zoals de kas, en hoe de bewoners kun kusten kunnen dekken. Kunnen sparen voor grote investeringen en een prijzenpot creëren voor de Utopiaan van het jaar. Daarna ontstaat er een discussie over de uitgaande geldstroom. Investeringen en uitgaven zijn twee verschillende dingen. Uitgaven maak je en krijg je niet terug aldus Bjorn. Daarna worden noodzakelijke investeringen besproken. Zo vindt Cees dat de deur en de vloer vervangen moet worden. Maar het is al acht maanden zo roept Mark een beetje verbaasd. Mark wil graag weten wat Cees daadwerkelijk noodzakelijke investeringen vindt. De vloer is de afgelopen maanden een serieus dingetje geworden aldus Bjorn. Ivan benadrukt dat hij niet naar een financiële crisis terug wil. En wil dat er verstandig wordt geïnvesteerd en alleen als er een gezond bedrag op de bank staat. Vervolgens komt het bonussysteem ook nog aan bod. Drie keer raden wat er ontstaat… Discussie! Wim en Cees zijn voor mits de bewoners 10.000 euro in de plus staan en het systeem mensen stimuleert om wat te doen. Rob denkt er anders over en is bang dat het systeem voor verdeeldheid gaat zorgen. In het begin was het crisis. Maar als het beter gaat, dan wordt de gunfactor groter. Mark is wel voor een bonussysteem omdat het ongelijkheid creëert, als ik harder werk dan mijn buurman wil ik ook meer verdienen. Ook wil Mark wel graag Utopiaan van het jaar worden zelfs zonder het winnen van een geldprijs. De titel is veel belangrijker. Na een redelijk lang gesprek besluiten de heren uiteindelijk om nieuw laminaat en een nieuwe deur te bestellen en sluit het “bv centraal”.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 8    Gemiddelde: 4.1/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
 1. MariaBora at 11:22

  Een jakhals in je nek, beetje overdreven, hij is misschien soms wel vervelend maar wie is dat niet in Utopia.
  Cees probeert ook de keuken schoon te houden wat niet altijd lukt omdat er dan toch mensen presteren om alles te laten staan wat zij hebben gebruikt, en ja, als daar wat van gezegd wordt is Utopia te klein, de meeste mensen wonen misschien nog thuis en daar ruimt vader of moeder de bende op van hun kroost.

  • Ann at 12:07

   Wat betreft dat ze hun rommel op moeten ruimen, geef ik jou helemaal gelijk..
   Maar is zijn keuze, en als je zie hoe hij bij die en die klaagt.. Al smeren ze hun boterham nog maar, krijgen ze al commentaar, of hij begin over anderen.. Sorry hoor en met zonnebril op kan ik niet werken..

 2. joze at 18:15

  Als Mark utopiaan van het jaar wordt, dan weten we 100% zeker
  dat we al gelijk van af het begin belazerd zijn door JdM en sbs.
  Ben trouwens benieuwd of Bas en Cees eruit gaan voor eind december
  omdat ze steeds boven aan de poll staan.
  Net zoals bij Isa vorig jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *