Bas met boer John over de aanschaf van een bok

Bas met boer John over de aanschaf van een bok

Bas is de dierenvriend in Utopia, hij wil nog meer uitbreiden en wil het liefst lammetjes in het voorjaar maar daarvoor is een bok nodig. Dus nam hij zoals we eerder omschreven contact op met Boer John om te kijken of er iets mogelijk was. Vanmiddag belde boer John terug met wat nieuws…
Als Bas hoort wie hij aan de telefoon heeft verschijnt er een lach op zijn gezicht. He zegt de boer tegen Bas. Ik zou nog even bellen over die bokkies die je wilde toch?Bas antwoordt ja en boer John vertelt verder. Voor 50 euro heb je al een bok, en voor de rest kost het eignelijk niets. En dat is mooi want Bas moest eerst een kostenplaatje maken van Mark. Wel vraagt Bas voor de zekerheid of er dan alleen nog maar voer bij komt qua kosten. Boer John zegt ja maar benadrukt dat er wel incidentele kosten hoger uit kunnen vallen, maar als de bok gezond blijft, kost het dus vrijwel niets. Het mooiste is natuurlijk dat als ze in het voorjaar lammetjes krijgen. Eind oktober moet je dus wel een bok hebben dan komen de lammetjes in maart voegt de boer eraan toe. Bas word snel enthousiast maar John benadruk dat het misschien verstandiger is om overleg te plegen met de groep. Want bokjes kunnen onwijs stinken! Bas lacht en zal binnenkort overleg plegen met de rest van de groep. We houden contact sluit Bas het gesprek af. Wordt vervolgd dus!
Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 9    Gemiddelde: 3.9/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 11 reacties op dit artikel
 1. Toet at 07:36

  Bas is een voorbeeld.Erg lief en aardig.Wat me opvalt dat hij altijd rustig blijft wat er ook gebeurd.Ik hoop dat hij een leuk meisje vindt daar.Je bent een toppertje.

 2. anna at 06:59

  Verschrikkelijk ,er is een groepje dames die elkaar naapen over een aantal bewoners het zijn altijd dezelfde reactie van dezelfde dames en ook altijd oordelen over een bepaalde groep bewoners,maar wie doet er eigenlijk wel iets nuttigs daar in Utopia en er zijn er maar weinig die de fooien in de pot gooien… En de kwajongens streken van Bas houd een beetje de vrolijkheid in Utopia! IPV de ruziepotten en huichelaars zie ik liever zijn streken en de meeste bewoners hebben er geen moeite mee dus waarom stoort het deze dames?

 3. Klaverboer at 22:54

  Yvon en Ann, ik ben het niet met jullie eens. Bas doet het goed met de dieren en na Utopia kunnen de beestjes naar Boer John of naar een kinderboerderij. Bas doet misschien sneaky dingen, maar ik vind dat gewoon ondeugendheid. Dat kost soms geld maar dat verdient hij met de fooien van Baas Beach, wat hij bijna kosteloos heeft gebouwd! Ik denk dat hij met Baas Beach meer verdient dan de meeste anderen. Er zijn er maar een paar die meer opleveren dan dat ze kosten!

  • gea at 00:06

   Er is afgesproken dat de fooien in een pot gaan , maar ik denk dat Bas daar maling aan heeft hij koopt maar en regelt allerlei dingen buiten de groep om.

 4. Yvon at 22:10

  Klopt Ann,vind het een vervelend jong worden wat draagt hij nu bij an Utopia..niets..ik heb hem nog nooit zien werken,iets productiefs zien doen.
  Arme beesten. Snap echt niet dat ze daar niet een stokje voor steken bij JdM.

  • gea at 00:08

   Ik vind Bas ook maar een etterbakje aan het worden loopt met alles en iedereen mee als het omrottigheid gaat, maar werken nee dat heb ik hem nog niet zien doen.

 5. Ann at 18:31

  Dat bas zich hier mee bezig hou, verder doet hij totaal niets, alles wat hij doet kost geld!!! En dat kan allemaal. Opbepaalde personen commentaar leveren, maar wel alles voorzichzelf regelen, achterbaks, vraag mij ook af, stel dat utopia stopt, wat doe. Ze dan met de dieren.. Dieren neem je, je weet hoe oud ze kunnen worden.. Vind dit slecht voorbeeld..

  • gea at 00:12

   Ze zullen morgen denk ik wel horen dat het in2016 verder gaat. Ze kunnen hun geld beter anders besteden , misschien wel aan een nieuw dekbedovertrek ze hebben er zeker allemaal maar een vraag me af of ze weleens worden gewassen heb ik nog niet gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *