Belangrijke datums voor oktober

Belangrijke datums voor oktober

Er komt weer een belangrijke maand aan, want in oktober zal er weer gestemd worden, komen er potentiële kandidaten en zal een genomineerden weggestuurd worden. Maar hoe zat het ook alweer? We hebben wat datums op een rijtje gezet zodat je die alvast in je agenda kan zetten.

Zaterdag 3 oktober 2015
De start van de verkiezingstijd. Om 09:00 uur is de bekendmaking van de drie nieuwe kandidaten, de potentiële visumhouders. Vanaf dan staan de lijnen wagenwijd open op de website en in de app tot dinsdagavond 6 oktober 22:00 uur. Tot die tijd kan iedereen GRATIS stemmen op één van de drie potentiële visumhouders. Uiteindelijk krijgen de twee kandidaten met de meeste stemmen een Utopiavisum en zullen zij woensdag 7 oktober voet zetten op Utopiaanse bodem.

Maandag 5 oktober
Je krijgt 24 uur de tijd om te nomineren! Om 09:00 uur gaan de lijnen open en vanaf dan mogen alle Premium paspoorthouders stemmen op een van de huidige bewoners die zij het liefst zien vertrekken uit Utopia. De stem van de duizend meest actieve Utopianen, de Elite weegt zelfs drie keer zwaarder. De drie bewoners met de meeste stemmen krijgen dinsdag 6 oktober een extra stem tijdens de nominatieronde in Utopia. Stemmen doe je op de website of in de app.

Dinsdag 6 oktober
De dag van de nominaties in Utopia. Om 09:00 uur sluiten de lijnen voor jou en zullen de bewoners rond de klok van twaalf ’s middags beginnen aan hun nominatieronde. Allen mogen drie stemmen uitbrengen de stemmen mogen worden verdeeld over twee of drie verschillende bewoners, maar zij mogen hun stemmen bijvoorbeeld ook inzetten op één bewoner. Bovendien wordt er duidelijk gemaakt welke drie bewoners blijkbaar de minst populaire zijn volgens de online stemmers. In totaal worden er dus 48 stemmen verdeeld (15 inwoners maal 3 stemmen + 1 publieksstem maal 3 stemmen). De bewoners met de meeste stemmen belanden op de schopstoel. Dit zijn er minimaal drie, maar dit kunnen er ook meer zijn als hun punten gelijk zijn. Vanaf nu ligt het lot van de genomineerden in de handen van de nieuwe bewoner die zondag 11 oktober wordt gekozen door de groep.

Woensdag 7 oktober
Terug naar het stemmen op de nieuwe kandidaten. Alle positieve stemmen worden bij elkaar opgeteld en de twee kandidaten met de meeste stemmen mogen vandaag Utopia betreden. Zij moeten de aankomende vier dagen strijden om de gunst van de huidige bewoners. Op de laatste dag blijft er slechts één visumhouder over en de andere moet Utopia verlaten.

Zondag 11 oktober
De dag dat één van de visumhouders zijn visum moet inleveren. De Utopianen zullen rond zonsondergang beslissen welke visumhouder mag blijven en wie Utopia moet verlaten. De persoon die Utopia moet verlaten, moet direct naar huis. Zijn of haar avontuur is vanaf dan voorbij. De blijvende visumhouder mag zijn visum inruilen voor een Utopiaans paspoort. Hij of zij is vanaf nu een echte Utopiaan. Dat is natuurlijk goed nieuws, maar er ligt wel een flinke taak voor hem of haar weggelegd. De blijvende visumhouder beslist de volgende dag namelijk over het lot van de genomineerden.

Maandag 12 oktober
Eliminatie-dag. Ook wel de dag des oordeels genoemd. Wie van de genomineerden trekt aan het kortste eind? Wie moet Utopia voorgoed verlaten? Dat beslist de nieuwe bewoner. Nadat de genomineerde bewoners zich vier dagen lang van hun beste kant hebben laten zien, moet de nieuwe bewoner de knoop toch echt doorhakken. De eliminatie vindt rond zonsondergang plaats. Na deze drukke tijd begint over acht weken de hele verkiezingsperiode weer van vooraf aan.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 2    Gemiddelde: 5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 7 reacties op dit artikel
 1. gea at 16:20

  Ik zou het wel jammer vinden als er meer gestemd word op Rolf dan op Cees, want dan zitten we waarschijnlijk nog tot het eind van het jaar met Cees opgescheept, moet er niet aan denken. Ben ook benieuwd wat hij vandaag weer tegen de marktgasten heeft te zeuren over zijn medebewoners .

 2. Hannah at 09:07

  Er is nog geen “Utopia nieuwtjes 27 september” dus moet ik het even hier kwijt.
  Net, om 9.45 uur, iets heel vreemds gehoord op de live stream : Bjorn is bezig de mensen van de marktkramen naar hun plek te wijzen. Hij loopt over het terrein en zegt : “Waar is die meneer met het “oortje”, even zeggen dat ….. {audiolock} ……. Bjorn blijft staan bij/en praat even met Naomi en Ivan, loopt dan weer verder ……. {streamlock van de poort}
  Ben ik nu paranoïde, of loopt er iemand over de markt met een “oortje”, waarmee ze via deze persoon contact hebben met de regie?

  • Mjo at 09:46

   Neen hoor Hannah je bent niet paranoïde. (of ik ben het ook 🙂 ) Ik heb al veel langer de indruk dat er met oortjes onder de bewoners wordt gewerkt en ze dus in contact staan met de regie en instructies krijgen.
   Sorry, maar het is voor mij (die indruk krijg ik gewoon) te vaak een opgevoerd toneelspelletje, met opdrachten, (hoe te handelen, iets uit te spreken etc.) die ze krijgen van de regie.

   • anneke at 10:55

    Zal ook wel geweest zijn met Mark en zijn Mora snacks dit verzin je niet zelf , ze hoeven maar 1 keer het woordje te zeggen en hebben het zelf verzonnen

   • Hannah at 11:57

    Gelukkig Heb jij dat idee ook Mjo, ik was al bang dat het moment daar was, dat ik iets minder Utopia moet volgen. 🙂
    Het is natuurlijk ook logisch, vanmorgen voor de markt werden nog een paar naar de zenderkamer geroepen, maar als ze druk zijn op de markt gaat de informatie via “de man met het oortje”
    Sinds er per ongeluk een paar mannen, in het zwart en werkend aan een hek, op de achtergrond in beeld kwamen, vind ik het leuk om te letten op dit soort foutjes.
    Zoals Naomi die net deed of zij het loods-opknappen had bedacht, maar later op de live stream zei dat het niet haar idee was.
    Zo is soms de opmerking “naam +zendercheck” een teken dat ze ergens niet over mogen praten, waarop een gesprek meteen stil valt. Als dit voor Cees was, had hij dat in het begin niet door en mompelde dan: “Mijn zender zit toch goed?” Gisteren Cees in gesprek met Bas toen er “Cees zendercheck” werd omgeroepen, waarop stefanie als grap riep:” Hou je mond Cees!”
    En zo zijn er nog momentjes waar de bewoners subtiel aangeven dat ze iets van”achter” hebben doorgekregen.
    Ik denk dat half Nederland dit wel weet, Duitsland daarentegen was in rep en roer toen er per ongeluk een productie medewerker op de live streams, met de bewoners doornam wat er de volgende dag moest worden gedaan en gezegd. 😀

    • anneke at 12:18

     Nu je dit allemaal leest of hoort is er niet veel meer aan ,maar toch blijven we (af en toe) kijken laat staan reacties geven.
     Heb het idee dat het vorig jaar ook zo was maar dat het minder opviel de mensen waren toen leuker er was ook wel eens ruzie (meer geroddel) maar dit jaar is het heel erg.
     Lees ook hier wel dat het scherm vaak op zwart gaat heb dat vorig jaar niet veel gelezen.
     Valt mee dat UTOPIA niet voor de gouden ring gaat

     • Hannah at 12:39

      Inderdaad Anneke.
      En de kijkcijfers moeten af en toe een beetje opgekrikt worden, dus stuurt de regie af en toe een beetje bij. En de sponsors zijn allang geregeld, maar worden weergegeven als een lumineus idee van een bewoner.
      Utopia gaat voor “het Gouden Kalf”, denk ik 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *