Het centraal van 10 september

Het centraal van 10 september

Tijd om weer wat te bespreken, en ondanks dat bewoners hoopten dat de stem iets zou vertellen over Utopia 2016 is dat niet het geval. Volgens Nicole is dat ook pas de 15e september. Als iedereen klaar is opent Ivan het centraal en hier lees je alle besproken punten van 10 september terug.

Opening centraal
Ivan begint te vertellen over de Utopia markt van 27 september loopt nu al storm. We zijn al over de helft van de kaarten heen zegt hij trots. Ook de samenwerking gaat beter tussen Bjorn en Ivan dus ze hebben goede hoop voor de markt. Bjorn zegt enigszins trots dat ze weer tegen elkaar praten. We hebben nu veertien standhouders gaat Ivan verder en willen er maximaal vijfentwintig. Van een zweefmolen, tot een poffertjeskraam en een mais stand.

Merchandise
De mogelijkheden zijn oneindig. De shirtjes gaan heel goed. Nu moeten de Utopianen even het echt gaan aanpakken en willen het ook gaan verkopen. Er moeten foto’s gemaakt worden en alle artikelen moeten op de site komen, dit zal vanavond om 21:00 uur gebeuren. De shirts worden zwart en wit. Sommige Utopianen, waaronder Ivan en Nicole, zijn nu al bang dat de vraag zo groot wordt dat ze het niet aan kunnen. Ook benadrukt Nicole dat foto’s niet op glazen gedrukt kunnen worden, want daar is ook aanvraag naar.

Kosten
Binnen de loods is het belangrijk om prioriteiten te stellen. Nu mag iedere bewoner aangeven wat zij het belangrijkste vinden. Ze moeten een cijfer van 1 tot 5 geven en beslissen wat het belangrijkst is. Ivan noemt vijf zaken op die moeten gebeuren en de rest mag het een cijfer geven wat als eerste moet gebeuren.

Nieuwe computers aanschaffen?
Naomi geeft aan dat zij denkt dat prioriteit nummer één bij iedereen de computers zal zijn. Ze willen nieuwe pc’s en nog liever vandaag dan morgen. Maar daar zijn Gabriëlle en Wim het niet mee eens. Zij willen liever nieuwe kozijnen, voor als het koud wordt van de winter.

Nieuw idee!
Een nieuw idee! Een hostel zou leuk kunnen zijn denken een paar inwoners. Als er een compleet nieuwe tent komt, zou het natuurlijk zonde zijn als die grotendeels leeg blijft. Wim wil dit wel graag op zich nemen. 

Kickboksgala
Het kickboksgala is nog steeds niet definitief helaas. Ivan wil even benadrukken dat ze een grote en regendichte tent moeten huren en als dat te duur uitvalt, houd het op. Als alles doorgaat willen de bewoners vandaag of morgen de kaartjes in de verkoop doen. Boksers Bas en Ivan willen graag 1000 man uitnodigen, maar de rest moet daar een beetje om lachen. Waar zou dat moeten passen dan? zeggen er een paar in koor.

Collectors item
Gabriëlle en Nicole willen hele graag een soort glossy maken. Ze willen de oude kalender nu samenvoegen met een nieuw fan glossy magazine. Zes pagina’s per Utopiaan, met mooie verhalen en fotoreportages, moet het nieuwe product worden van Utopia. Hun medebewoners moesten in eerste instantie een beetje lachen maar lijken er nu wat in te zien. De glossy moet in oktober worden gemaakt vindt Naomi. Dat is in haar ogen een geschikte tijd.

Uitbreiding van de geiten
Bas wil even de aandacht. Boer John is geweest en die wil zijn bok beschikbaar stellen voor de geitjes van Bas. Hij wil graag een “meh”, zegt hij lachend. Nieuwe lammetjes in de loods dus de rest lijkt positief. Maar Mark is scherp. Hij wil dat Bas eerst gaat kijken hoeveel dat geintje mag gaan kosten. Duizend euro is de max aldus Mark. Bas gaat nu een overzichtje maken, heeft hij beloofd.

Financiën
Ruim tienduizend euro staat er inmiddels op de teller. Er volgt een applausje van bewoners. Mark zegt dat ze in principe nooit meer onder die tienduizend kunnen komen. Wat een fijn gevoel zegt Gabriëlle blij.

Evenementen
Er staat nog genoeg op de agenda. Een Sint Maarten lampionnedag, een Runwayshow, en nog veel meer. 3 oktober is er ook nog een evenement Happy Kids, een speciale dag voor kinderen met diabetes. Benjamin heeft de verantwoording voor dit evenement. Ook is hij bezig met een dag voor Wakker Dier. 

Bas’ liefde
Bjorn en Benji zijn de nieuwe cupido’s van de loods. De mailbox ontploft van de reacties op de oproep van Bas. Ze willen nog een keer benadrukken dat je, als je mee wilt doen, je het serieus moet nemen. Je stuurt dan per e-mail: je naam, leeftijd, hobby’s én waarom Bas jouw grote liefde is. 

King of Pop en deinde centraal.
Aanstaande zaterdag is het dan eindelijk tijd voor de Michael Jackson Tribute. Gabriëlle en Benjamin presenteren de avond. Er komt ongeveer 75 man, maar ze hopen dat er minstens twee keer zo veel mensen komen opdagen. Het is van 19:00 tot 23:00 en kaartjes zijn 7,50 euro. De ticketverkoop loopt nog! Er komt ook een special guest… Maar dat blijft nog even geheim… Het centraal zit er daarna weer op!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 10    Gemiddelde: 3.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. Anja at 13:01

    Er is weer geld, en ja wel, naomi vraagt om nieuwe computers? Belachelijk.
    En ze willen een nieuwe vloer, kozijnen, geitenhok enz.
    Ben benieuwd hoe snel het op is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *