Het centraal van 15 september

Het centraal van 15 september

Wat later dan afgesproken gaan de bewoners centraal. Hier lees je alle besproken punten van 15 september terug.

Opening centraal
Ivan opent het centraal. Hij geeft aan dat de bewoners officieel een vergunning hebben gekregen voor het kickboksgala van 10 oktober. Het wordt echt een super leuk kickboksgala voegt hij eraan toe. De tickets kunnen binnenkort in de verkoop. Ook begint hij nog even over de Utopia markt. Met de markt gaat het nog steeds goed. Nieuweling Rowena geeft aan ook iets te willen doen met de markt. Dat zal vast wel goed komen, meer dan genoeg te doen!

The Runway Show
Naomi vertelt over de Runwau Show die ze op zaterdag 7 november in Utopia wil organiseren. Er komt een catwalkcoach, vijftien modellen en stylisten voor haar en make-up. Ze heeft er heel veel zin in, maar ze moet nog veel regelen. De collectie van Gina wordt dan ook getoond en mijn tassenlijn. Voor de kosten ga ik vandaag met Bjorn een overzicht maken sluit ze haar praatje af.

Stage lopen bij Wim
Vanmiddag ontvangt Wim twee jongens die bij hem stage komen lopen. Bovendien nodigt hij iedereen uit die hem wil komen helpen met klussen. Daarnaast vertelt Wim dat er hout wordt geleverd voor het nieuwe kozijn.

Spareribs eten in Utopia
Rolf zegt dat hij wel een aantal puntjes heeft. Het is allemaal horeca-gerelateerd. En introduceert vervolgens de spareribs-night. Elke vrijdag kunnen er gasten spareribs komen eten in Utopia. De spareribs worden geserveerd met verse salade en friet van le Luifel. Voor een leuk avondje voegt Mark er enthousiast aan toe. Vervolgens gaat Rolf nog even verder, ik wil graag jullie mening weten. Ik ben verantwoordelijk gesteld voor de horeca. Dat wil ik ook blijven. Ik ben van mening dat de horecakeuken horeca is en daar horen dan ook geen privé-spullen te staan. Ik wil een adviesbureau inschakelen, om te kijken of we ons goed aan de regels houden. Benjamin snapt niet waarom er een adviesbureau wordt ingeschakeld.

Nog meer over de horecakeuken
Ivan geeft Rolf gelijk, geen privé-gebruik in de horeca voegt hij eraan toe. Cees vindt er ook wat van, ik heb ook even mijn licht opgestoken, waarschijnlijk hetzelfde licht als Rolf. Volgens Cees mag je privéspullen in de horecakeuken opslaan, zolang daar maar ‘privé’ op staat vermeld. Nicole wijst Rolf op de onbedekte spullen die staan opgeslagen in de horecakeuken, dat mag volgens haar ook niet. De bewoners vinden de horecakeuken nu Rolfs verantwoordelijkheid. Ze zijn benieuwd naar de uitkomsten van het adviesbureau, die Rolf wil inschakelen. Daarnaast vertelt Rolf over de ontgroening van Rowena. Ze moet hem helpen in de horecakeuken en aanstaande zondag zelfstandig koken voor de groep. Zorg dat je honger hebt, want als je honger hebt, dan eet je alles grapt Rowena.

B&B
Gina vertelt dat iedereen de mogelijkheid krijgt om één nacht in de B&B te slapen, inclusief ontbijt. Cees antwoordt in het kader van ‘weet wat je verkoopt’ past het helemaal.

Utopia’s foute party en het bierfestival
Bjorn zegt dat er nog kaarten te koop zijn van ‘Utopia’s Voute Partie’ op vrijdag 25 september en dat er vanavond nog twee bierbrouwers langskomen voor het bierfeest van zondag 4 oktober.

Heftige academie
Benjamin vertelt over Henk ten Napel, oprichter van Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren, die aanstaande donderdag een lezing komt geven over mishandelde paarden en pony’s in Nederland. Het gaat wel een heftige academie worden aldus Benjamin.

Ivan is emotioneel en afsluiting centraal
Ivan houdt een hele emotionele toespraak over de vluchtelingenkwestie in de wereld. Hij geeft aan dat hij twee mannen heeft uitgenodigd om naar Utopia te komen, die binnenkort naar Lesbos vertrekken om daar de bootvluchtelingen te helpen. Hij is benieuwd op welke manier Utopia kan helpen.  Bas sluit het centraal af, ik heb de koeien laten insemineren. Ivan vraagt hoe dat kant? Zo snel? Bas zegt nee, grapje. En daarmee eindigt het centraal

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 6    Gemiddelde: 2.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. gea at 13:20

    Ze kunnen die koeien beter wegdoen Stuk gaf vanmorgen maar 2 liter melk dat is niks voor een koe,en de laatste tijd wordt bijna alle melk doorgespoeld, dan kunnen ze beter gewone melk bestellen bij de boodschappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *