Het centraal van 22 september

Het centraal van 22 september

Tijd om weer van alles  te bespreken in een centraal, hier lees je alle besproken punten van 22 september terug.

Opening centraal
Bas opent het centraal. Hij heeft nieuws over de dieren in Utopia. En vertelt dat er inmiddels 20 kwartels uit het ei zijn gekropen. Daarnaast doet hij een aanvraag voor een volière. Kosten? 100 euro.

Hond en pony in Utopia
Ivan heeft ook een puntje over dieren. Iemand wil graag een pony plaatsen in Utopia. Het beestje is mishandeld en zoekt nu een rustig plekje. De groep is enthousiast en qua kosten hebben ze alleen een borstel nodig om de shetlandpony te borstelen. De datum wanneer het beest komt is nog niet bekend. Ivan is bezig om te kijken naar een hondje. Het is mogelijk, maar dan moet er wel een vaste verzorger zijn. Ivan wil graag die rol op zich nemen en ook wanneer Ivan uit Utopia zou gaan, de hond meenemen. Ze hebben nu een hondje op het oog dat normaal nog een jaar moet wachten op een nieuw huis, maar de Utopianen staan te popelen het in huis te nemen. Het is een vuilnisbakkenras en is al gesocialiseerd en zindelijk. Het kost wel 275,- euro (chippen en vaccinaties etc.). De handen gaan in de lucht, wat betekent dat iedereen het een goed idee vindt. De bewoners willen graag nog meer gezelschap dus wordt vervolgd.

Geiten
Bas wil weer even de aandacht. Hij heeft namelijk contact gehad met boer John en hij heeft hem gevraagd of hij zijn geiten kan laten dekken door een bok. Dat is mogelijk, de kosten hiervoor zijn 200,- euro. De rest lacht erom en ze lijken hem niet heel serieus te nemen.

Utopia markt
De Utopia markt staat zaterdag op de planning en Ivan vertelt de groep dat er nog genoeg voorbereidend werk te doen is. Nicole haakt erop in en vertelt dat ze niet gaan tatoeëren tijdens de markt. Een afspraak op de markt maken, kan wel. Verder willen de inwoners willen ook een klantonderzoek houden tijdens de markt.

Basisloon in Utopia?
Ivan heeft daarna nog iets serieus te bespreken. Buiten Utopia zijn er landen die geëxperimenteerd hebben met het basisloon. Ivan wil hier ook mee gaan experimenteren in Utopia. Het schijnt namelijk dat mensen veel creatiever worden als ze weten dat ze altijd geld hebben en dus sneller risico’s durven nemen. Het bedrag gaat dan gebaseerd zijn op de winst die er behaald wordt. Iedere bewoner krijgt dan een vijftiende deel van de winst. Mocht het experiment de verkeerde kant opgaan, dan trekken ze de stekker er meteen uit. Ivan doet zijn best om de groep te overtuigen om dit systeem te proberen in Utopia. De meeste bewoners reageren direct positief maar zijn nog niet overgehaald. Er ontstaat een discussie over waar de kosten vandaan moeten komen en wat er bijvoorbeeld wordt gedaan met de inkopen van de horeca. Mark heeft het idee om daar dan een potje voor te maken.

Wim heeft veel geld verdient
Wim wil doorgaan met de financiën. Sinds hij hier is heeft hij 6.500,- euro omgezet. Hij wil duidelijk aangeven dat wanneer hij een bestelling binnenkrijgt hij deze niet altijd meteen kan leveren. Hij werkt zo snel mogelijk, maar is heel erg druk. Poppenhuizen maken kan hij trouwens ook.

Borderline
Stefanie lijdt aan de ziekte borderline en wil aan de mensen thuis uitleggen wat het precies inhoudt door middel van een academie. Ze wil deze academie op 15 november organiseren. Tijdstip wordt nog bekendgemaakt. Iedereen is welkom ook lotgenoten.

Investering voor Rowena
Rowena heeft een hele grote investering nodig, grapt ze. Ze heeft 40,- euro nodig voor haar tennisclinics die ze wil gaan geven voor kinderen.

Horeca adviesbureau
Het adviesbureau voor de horeca komt donderdag langs tussen 15:00 en 16:00 uur. Rolf heeft dit bureau ingeschakeld omdat hij advies wil over de hygiëne in de horeca. Daarnaast zijn nu de eerste vier reserveringen binnengekomen voor oktober. Het begint nu eindelijk te lopen. Rolf is blij dat er mensen geïnteresseerd zijn in zijn diners. Aanmelden kan hier.

Bierfestival
Dan mag Bjorn wat zeggen. 4 oktober organiseren de bewoners het bierfestival. Nog geen kaarten? Bestel ze hier. Ook komt Bjorn met het idee om een oktoberfest te gaan organiseren. Dit zou 11 oktober zijn. De kaartjes van het kickboksgala zijn natuurlijk al te koop! Op 27 oktober vindt Live in de Loods plaats met Xander de Buisonjé en op 31 oktober gaat het Halloweenfeest plaatvinden in de loods. Op 23 oktober staat een coverband-avond op de planning in utopia.

Schoonmaakrooster
Gina heeft het schoonmaakrooster aangepast. Donderdag gaat Gina het een en ander voorbereiden. Ze doet er een beetje vaag over, maar we denken dat ze een sushi-lunch gaat organiseren voor de rest.

Eigen koffie
Cees heeft ideeën om eigen koffie te gaan verkopen op de markt. Ook heeft hij een nieuw idee. Hij wil de vergaderingen staand geen doen vanaf nu. De rest vindt dat een fantastisch experiment. Mensen moeten naar Cees toekomen als ze problemen hebben met de leveranciers, want hij heeft tenslotte verstand van zaken.

Feestje
Benjamin vertelt dat er vanavond een feestje is ter promotie van het foute feestje van vrijdag. Dat zal zijn van 19:30 tot 23:00 uur. Het belooft een doldwaas Brabants feest te worden voegt hij eraan toe.

Pain game en fotoshoot
Naomi’s klepje van haar fotocamera is stuk en dus vraagt ze of de groep wil meebetalen aan dit defect zodat ze weer foto’s kan maken met flits. De rest vindt dat goed. Afgelopen jaar organiseerden de inwoner een pain-game. Naomi wil dit graag weer organiseren, omdat het het groepsgevoel zal bevorderen. Naomi vertelt dat ze een hele leuke studio heeft en dat ze volledig beschikbaar is. Dus wil je een fotoshoot doen in Utopia? Meld je aan.

Verjaardag Gabriëlle en einde centraal
Gabriëlle is aan de beurt. Ze vertelt dat ze 13 november jarig is en ze wil deze dag heel graag met de andere bewoners vieren. Dus ze waarschuwt dat niemand een evenement mag organiseren die dag. Daarna sluit het lange centraal van 22 september.

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 2    Gemiddelde: 3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 10 reacties op dit artikel
 1. anneke g at 22:51

  En weer willen ze er dieren bij , wat Wim verdiend met zijn harde werken gaat binnen een paar minuten weer weg schande , koop daar lekker eten van geen drank en peuken .
  die nieuwe dieren moeten ook eten stel je hebt een dierenarts nodig kost ook geld de hond moet je in de gaten houden die mag niet de keuken in buiten loopt hij misschien achter de koeien aan of de geitjes.
  Als ze een hond wil ga dan naar huis daar kan je zoveel dieren nemen als je wil.

 2. MariwJoan at 18:38

  Ik hoop dat Ivan echt geen hond krijgt.
  Iemand die zijn agressie niet onder controle heeft moet geen hond nemen.
  Arme hond met zo’n baas.
  Komt niet goed.

 3. Anja at 14:17

  Staand vergaderen? Er komen steken los bij bewoners, heeft dat meer waarde? Belachelijk.
  En een hond? Hoe houden ze de uit de keukens??????
  Arm hondje, hij zal niet weten naar wie hij moet luisteren, ze schaffen een hoop aan wat geld kost, maar de inkomsten brengt alleen wim binnen. De rest minimaal en nog meer brengen niets binnen

 4. Mjo at 13:15

  “Mensen moeten naar Cees toekomen als ze problemen hebben met de leveranciers, want hij heeft tenslotte verstand van zaken.”
  Het is goed dat ik zit, want bij deze zin zakt mij de broek af. En de lachsalvo hebben ze 3 straten verder gehoord.

  Klopt @MariaBora, zeker als we spreken over dergelijke bedragen is Wim degene die momenteel het geld binnen harkt.

  • Ann at 13:22

   Ja mjo, staand vergaderen.. De leider!!! Verstand van zaken?? Haha ja hoe je mensen kapot kan maken en zich onderdanig aan hem op moeten stellen, op wat voor manier dan ook.. Ja heeft verstand ook van schoonmaken en zijn zin doordrijven, bah

   • Mjo at 13:56

    @Ann, verstand van schoonmaken valt ook nog maar te bezien. Zeker de WC schoonmaken met een handdoek, met zijn handen in het water van de wc pot zitten om de binnenkant van WC schoon te maken, gedver……………..

 5. MariaBora at 13:03

  Is Wim de enige die geld binnenhaald voor de Utopianen, ik zie er genoeg die volgens mij alleen maar geld kosten, bokstraining om een ander in de vernieling te slaan, is dat misschien leuk. Welness, wat levert het op, Stefanie, hoeveel heeft zij al opgebracht, ik kan nog wel ff zo doorgaan,

  • Ann at 13:16

   Ja, volgens mij het merendeel, die niets doet en geld kost.
   Wim is harde werker en hoor jenooit. Jammer dat hij nooit geen pluim krijgt.. Maar zo is het in het leven ook.. Kladlopers, klagers, en die zelf om een pluim vragen.. Krijgen het meest,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *