Het centraal van 29 september

Het centraal van 29 september

De bewoners hebben weer bijeen gezeten om van alles te bespreken. In dit bericht lees je alle besproken punten van het centraal van 29 september terug.

Opening van het centraal
Benjamin opent het centraal. Er is € 50,- aangeboden namens enkele standhouders voor de Gouden Pot. Er is 108,50 euro opgehaald voor de stichting in totaal. En straks komt er een pony die in Utopia komt wonen.

Minpunt voor de markt
Wim heeft nog een minpunt over de markt. Hij wil in het vervolg geen harde plastic bekers meer gebruiken tijdens een markt.

De keuken
Rolf neemt het woord en begint over de keuken en de horeca. Voor oktober is er een drie gangen menu en een dagschotel gemaakt. Ook kan er een visje gegeten worden in Utopia. Je kan reserveren op de Utopia webwinkel.

Kledingcollectie van Gina
De kledingcollectie van Gina is vanaf morgen te bestellen op de webshop. Ook komen er over een of twee dagen twee varkentjes in Utopia. Het zijn mini biggetjes en zullen niet heel groot worden.

Tennis
Rowena wil een tennistoernooi met alle Utopianen organiseren. Lekker sportief bezig zijn dus!

Utopia bierfestival
Zondag staat het bierfestival op het programma. Op zaterdag 10 oktober staat het kickboks-gala op de planning. Ook Mark zal gaan vechten en wel tegen iemand van buitenaf. Verder vertelt Noami dat ze bezig is met het organiseren van een runway-show op 7 november.

Diepgang in Utopia
Nicole wil gaan debatteren in Utopia en wel samen met Prem Radhakishun. De onderwerpen die besproken worden zijn: vluchtelingen, leider in Utopia, strafrecht in Utopia, basisloon en discriminatie zijn. Donderdag gaat de groep met elkaar in debat en op woensdag worden alle stellingen definitief. Dan kan iedereen zich tenminste nog een dag gaan inlezen in de onderwerpen. Ook vertelt Nicole dat donderdag de groep gescreend wordt of Utopia geschikt is voor een hondje.

De computers
Ivan wil weten wat de groep van de nieuwe computers vindt. Maar de groep is niet geheel tevreden. Ze zijn wel sneller, maar dat ze op een vaste locatie staan is erg onhandig. Wim zal het kantoor gaan herinrichten.

Groepsgevoel
Ivan wil eens weten hoe het in de groep gaat. Het merendeel is blij met de huidige situatie en dan vooral financieel gezien. Ivan gaat daarop verder en ligt het begrip basisloon uit aan de groep. Een ieder in de groep zal hetzelfde bedrag ontvangen en dit bedrag is vrij te besteden. Dan komt naar boven dat Bas een eigen potje heeft en deze inkomsten niet afdraagt aan de groep of de Gouden Pot. Het zijn fooien aan Bas zelf en hij ziet geen redenen om dit af te dragen aan de groep. Het is zijn spaarpot om Baas Beach te verplaatsen. Volgens Rob is het niet afdragen van fooi, hetzelfde als stelen. Rolf wil liever dat eerst aan de prioriteitenlijst wordt gewerkt in plaats van het basisloon. De groep is het hier niet mee eens. Er kan basisloon worden uitgekeerd en aan de prioriteitenlijst worden gewerkt. Naomi wil weten hoe het geld wordt uitgekeerd. Dit zal cash zijn. Rolf denkt nog steeds dat het basisloon een slecht idee is. Met een garantie van € 300,- euro per maand is de kans groot dat bewoners niets gaan doen. Het geld krijgen ze toch. Als er nog bewoners zijn met vragen kunnen ze altijd om duidelijkheid vragen bij de bedenkers van het nieuwe geldsysteem. En daarmee sluit het centraal van 29 september.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 12    Gemiddelde: 3.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
 1. Hannah at 21:20

  Vreemd hoor, zo staan ze maanden achter elkaar in de min en ineens is er geld voor een basisloon van 15 x €300 = € 4.500!
  Oh ja, en niet te vergeten aan het eind van het jaar nog zo’n €25.000 voor de Utopiaan van het jaar.
  En dat alleen van de markt? Die hadden ze toch ook toen ze leden aan het chronisch geldgebrek?!
  Geef dan gewoon toe dat het inkomen niet toereikend is om alle kosten te dekken en dat ze elke maand een bedrag krijgen van de programmamaker. Het is ongeloofwaardig als er nu ineens geld in overvloed is uit dezelfde inkomstenbronnen als daarvoor, tijdens de crisis.

 2. anneke at 18:03

  Iemand in de buitenwereld zal blij zijn met 300,00 euro per maand .
  En de kleding colectie van Gina besteld ze bij iemand kleren en geeft daar een UTOPIA label erin en verkoopt dat of zit ze achter de naaimachine wordt dan wel eens tijdt dat het in beeld komt hoe dat gaat, je ziet ook geen klantjes meer .

 3. Anja at 17:33

  Denken ze nu echt dat ze millionair zijn???????
  Na iedere markt krijgt ieder 300 euro?????????????
  Ik geef Rolf gelijk, er word straks niets meer gedaan door een aantal bew
  Ze denken zeker dat het geld blijft binnenstromen, vergetende uitgaven aan de beesten,en eventueel medische zorg,
  15 x 300 pmd, ??????? Moet je goed verdienen, de meeste hebben het al uitgegeven in gedachten hoorde ik al,
  Wat een euforisch gedoe daarom.
  ik help het hopen voor ze dat het systeem werkt, ik geloof er niets van,
  Het geld in utopia laten als je er uit gaat????? De meeste hebben wel een sok hoor die mee naar buiten gaat,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *