Het centraal van 3 september

Het centraal van 3 september

De bewoners hebben vanavond weer bijeen gezeten om van alles te bespreken. Hier lees je alle besproken punten van 3 september  terug.

Opening centraal
Naomi opent het centraal ze bespreekt de organisatie voor zaterdagavond want dan is het galadiner. De dag begint al vroeg met alle voorbereidingen en Stefanie is de chef. Elke taak is vastgelegd, zoals de ontvangst, het plaatsen van de gasten aan tafel en animatie aan tafel. Bjorn voegt toe dat de consumptie van drankjes goed moet worden afgevinkt, zodat daar geen verwarring over ontstaat. Naomi beaamt dat en wil dat elk probleem bij haar wordt gecheckt. Dan kan Stefanie lekker blijven koken. Ook worden kleine puntjes zoals de garderobe even doorgesproken.

Geldzaken
Eerder wilden de bewoners weten hoe dit evenement precies wordt gefinancierd. Het blijkt uit fotoshoots, de markt en giften te zijn opgehaald. Ook heeft Naomi haar eigen opbrengsten van deze maand erin gestopt. Volgens mij is iedereen dan blij en kunnen we zaterdag een hartstikke leuk diner neerzetten! aldus een enthousiaste Naomi. Ze benadrukt wel dat er nette kleding gedragen moet worden.

Buiten boksen
De bokstraining zaterdag is wel wat onhandig. Daarom willen de bewoners die naar buiten verplaatsen zodat de voorbereidingen door kunnen gaan.

Samen eten?
Dan komt het gesprek over het diner zelf. Het gaat Stefanie niet lukken om iedereen gelijktijdig te laten eten. De andere bewoners vinden dat geen probleem, dan kunnen mensen ondertussen gezellig kletsen.

Goede doelen
Benjamin neemt het woord over en vertelt over de goede doelen en de gasten die komende week komen. Verder is het volgende thema natuur en dier en opent Utopia zijn poorten als dierenopvang. Voor mensen die even naar de kapper willen of een bakske komen doen met de hond voegt de man van de goeden doelen eraan toe. Ook komen er sprekers over dierenmishandeling, van de vegetariërsbond en Stichting Wakker Dier.

Ivan maakt zich zorgen
Ivan vraagt zich af of het schema voor zaterdag niet te vol is. Er is een kickbokstraining, bezoek voor Cees en het galadiner. Cees stelt al weifelend voor of zijn bezoek niet verplaatst moet worden, maar Bjorn is creatief, anders komen ze helpen oppert hij. De groep verzekert Cees dat het goed komt, zijn bezoek kan door gaan.

Stroompraat
De stroom is al vaker uitgevallen in de loods. Wim heeft zich over het probleem gebogen er is tot de conclusie gekomen dat er te weinig ampère voor het hele gebied is. Hij weet al een oplossing een evenementenkast. Een soort prepaid-kaart voor de stroomvoorziening wanneer het nodig is. Over de prijs moet nog even onderhandeld worden.

Rolfs kookidee
Rolf wil vanaf maandag elke avond voor de bewoners koken. En helpen met bestellingen maken en de boodschappen doorgeven.

Michael Jackson
Zondag komt er een Michael Jackson imitator om zijn kunstjes te showen en te kijken of hij op de tribute avond in de loods kan optreden. Gabriëlle zegt enthousiast, dope, hè. Ja antwoordt Benjamin, dat wordt vet.

Utopia koffie
Cees wil een nieuwe koffiemachine aanschaffen. Ze krijgen hun eigen koffiebonen en kunnen de koffie zelfs als Utopia koffie verkopen. Naomi vraagt zich af hoe Cees dat allemaal voor elkaar krijgt. Cees krijgt in ieder geval een applausje voor zijn prestaties.

Le Luifel & einde centraal
Ook Mark is lekker bezig met Le Luifel zo vertelt hij. Hij heeft flink uitgebreid en noemt zich tegenwoordig een cafetaria. Daarom wordt hij ook getrakteerd op een applausje. Er zijn tompouces van Cees en Mark showt snacks, gahaktballen, lucifers en berenklauwen. Een gezellige afsluiting van een goed centraal.

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 7    Gemiddelde: 2.7/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 6 reacties op dit artikel
 1. MariaBora at 08:39

  Er zijn maar weinig mensen in utopia bezig met dingen te doen die niet voor zichzelf zijn, Wim is bv. 1 van de weinigen die zich echt inzet door dingen te repareren en te maken, de rest zit alleen maar te bedenken hoe die zichzelf kunnen vermaken en verrijken, Cees doet op zijn manier ook zijn best, maar mensen begrijpen niet dat als je met zoveel mensen in een groep samenleeft er toch ook schoongemaakt moet worden, grote monden genoeg, dat wel. Bas is goed voor de dieren, dus laat hem gewoon z,n gang gaan.
  Als Rolf de horeca op zich weil nemen moet hij toch wel eerst leren lezen, als je dat niet kunt wordt het wel moeilijk, hoeft niet helemaal foutloos maar wel dat als hij iets gaat maken volgens recept dat hij het kan lezen, ach en de rest moddert maar een beetje aan, luieren, zuipen, neuken, en feesten.

 2. joze at 14:49

  Wat een tegenstelling in utopia, aan de ene kant geld in willen zamelen
  voor goede doelen, aan de andere kant zoveel mogelijk geld verspillen
  aan zich zelf, eten, roken, zuipen,kleding enzovoort.
  Ze maken zich zo Belachelijk en hebben dat schijnbaar niet eens in de gaten.
  Stelletje mafketels!!

 3. Toet at 13:46

  Ik heb dat nog niet gezien.Dus hij ging tegen Bas te keer.Nou Iwan hier komt hij dan .Ga terug naar je zandbak en hou je kaken eens op elkaar .Iwan de verschrikkelijke.Bas ga niet boksen tegen deze agressieve man.

 4. Hyl at 08:56

  In het filmpje gaat mister ivan weer lekker te keer,tegen bas
  Gelijk of niet, de dictator moet gewoon zn grote bek houden
  Hij begint weer hoor, de beer is los en iedereen kruipt weer in de schulp, op een paar na
  Walgelijke vent !!!!!!!!!

 5. Toet at 06:06

  Alles is nep in utopia .Het is onmogelijk dat Iwan opeens een aardig persoon is.Na al die kwaadheid van hem en agressie.Volgens mij moest hij op het matje komen.Ik zie hem liever zo.Ben alleen bang dat Bas flink er van lange krijgt.We zullen zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *