Is heel de groep tegen Cees?

Is heel de groep tegen Cees?

Gisteren hadden Cees en Rolf ruzie, in deze ruzie beweerde Rolf dat alle bewoners tegen Cees zijn. En je hebt het niet eens door voegde hij eraan toe. Na een nachtje geslapen te hebben haalde Cees bij Wim verhaal. Spreekt Rolf wel de waarheid?

Bij het rokersbankje hebben de twee het erover en zodra Cees zijn gevoelens heeft uitgelegd zegt Wim dat het verkeerd is opgevat. Ik vind  jou gewoon een goede gozer, en je doet echt je best. Volgens Wim is het onterecht dat Rolf dit soort dingen beweert. Hij hoort de laatste tijd juist alleen maar positieve geluiden over Cees. Nou, volgens Rolf kan Ivan me wel vermoorden gaat Cees verder. Cees vindt het maar verwarrend, ik had juist het idee dat deze ruzie inmiddels al opgelost was. Dat is ook zo antwoordt Wim, het zijn enkel nog kleine irritaties maar de rest ziet ook dat Cees zijn best doet. Cees is wel benieuwd om welke irritaties het gaat. Wim lacht, nou je praat nog steeds wel erg veel in de vroege ochtend. Maar dat gaat zeker al beter nu. Meestal zeg je gewoon goedemorgen Wim en dat is prima. Stefanie is ook ontwaakt en voegt zich ook bij de heren. Ze is blij met het koffie apparaat wat Cees geregeld heeft. Heerlijk, die cappuccino’s. Ik ben er zo blij mee voegt ze eraan toe. Het gesprek gaat verder en Stefanie uit haar mening over Rolf ook. Hij probeert continu negativiteit over jou, op ons te projecteren. Maar dan zeg ik altijd dat ik daar niet in trap, omdat ik het allang met je heb bijgelegd. Cees lijkt nog steeds van slag door deze opmerking en Wim blijft hem gerust stellen. Tussen ons is er niks aan de hand hoor zegt hij. Ook Stefanie ziet verbetering, het enige negatieve wat ik over jou zeg en wat ik over jou hoor, Cees, is dat je last heb van je rug. En wat we daar aan kunnen doen. Cees kijkt haar vragend aan. Maar is dat negatief vraagt Stefanie. Nee, natuurlijk niet antwoordt Cees. Volgens Stefanie is het gedrag van Rolf wel te verklaren. Hij is opeens het pispaaltje geworden en kan het niet aan dat Cees meer respect afdwingt binnen de groep. Dus nu probeert hij iedereen op te zetten tegen jou voegt ze eraan toe. Maar Cees denkt daar toch anders over, hij denkt dat het meer jaloezie is. Gister werd ik overladen met complimenten over mijn diner, en dat trekt hij gewoon slecht, als de nieuwe chef. No hard feelings stelt Wim hem gerust, en Stefanie vult hem aan let it go!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 9    Gemiddelde: 3.7/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 12 reacties op dit artikel
 1. Toet at 18:36

  Ann de een breek hij en de ander steek hij een veer in zijn reet.Nou nou nou nou jij kan er ook wel wat van .Ann probeer Cees eens uit je hoofd te zetten .Echt je knap er van op.

 2. anneke at 11:17

  Ik denk dat je erin moet zitten om te weten hoe alles gaat daar, maar wat als ik dit lees dat Rolf en Cees zich willen bewijzen.
  Cees die er eerder in zat dan Rolf had zo zijn taken en die worden over genomen,en zo ook met Stefanie die gaat Rolf ook over nemen dus ze komen op voor hun eigen ding , maar Rolf wil het gewoon over nemen daar zal ik boos over worden
  De volgende moet weer niks over gaan nemen want er komt dan weer ruzie

  • Mjo at 13:17

   Tja, Anneke dat had men van te voren kunnen en moeten weten/bedenken. Toen Rolf binnenkwam en zich voorstelde en aangaf wat zijn doelen waren, (horeca en restaurant) had men kunnen weten dat er een strijd zou komen. In dit geval tussen Rolf en Cees. Als ik mij goed herinner heb ik dit al destijds gezegd, dat ik problemen voorzag met Cees en Rolf samen in de horeca.
   Later is daar pas de ambitie van Stefanie bij gekomen.
   Of ze hadden beter afspraken moeten maken in het begin of niet voor Rolf moeten kiezen.
   Maar ja, wat zeg ik afspraken maken met Cees?, helaas vallen er met Cees geen afspraken te maken, want die lapt alles, zelfs goed bedoelde adviezen aan z’n laars. Maar dat terzijde.

   Dus bij de volgende serie van potentiele kandidaten beter op letten met kiezen, (selectiever zijn) met wie en wat ze echt nodig hebben, dus met andere woorden, wat nog niet aan menskracht aanwezig is in Utopia.

 3. Mjo at 10:53

  Hoe herken je manipulatief gedrag?
  Manipulerende personen (Cees) gaan vaak subtiel te werk en zijn goed bekend met de persoonlijke zwakke plekken van het slachtoffer.
  Kenmerkend voor manipulatie is dat degene die manipuleert (Cees) dit doorgaans niet doet op basis van reële, objectieve argumenten, maar met behulp van technieken die bepaalde emoties bij ons (de bewoners) oproepen.

  Nu is Rolf het (directe) slachtoffer. Stepanie is dat in wat mindere mate geweest, maar toch.
  Wie is nu het volgende slachtoffer van Cees?

  Eigenlijk is iedereen slachtoffer, maar de bewoners (en blijkbaar ook de kijker) hebben dit alleen nog niet door, wat voor een gemeen en gevaarlijk mannetje die Cees is.

  • Ann at 10:36

   Yvon… Ik word er zo moe van,, van cees, waarom heeft nu iedereen zo bord voor zijn kop!!! Een grote grote manupuleerder!! Ooo wat een vent… Zoveel complimenten heeft hij gehad.. Ik wil zoveel schrijven maar ha beter stoppen… Mensen met levenservaring die doorzien hem.. Andere trappen erin.. Zo gaat en gaat hij door, met allerlei strategieën tot hij de macht heeft en de “leider”

   • Mjo at 11:05

    @Ann, dat is ook juist het probleem. Er zitten geen mensen (meer) in Utopia met enige levenservaring. Daarom kan Cees ook doodleuk zijn gang gaan. Ik denk dus dat Cees ook op een moment Utopia is binnengekomen, dat er alleen jongeren als bewoner aanwezig zijn en begrijpelijkerwijs ook minder levenservaring hebben.

    Ik durf te wedden als Wilco nog in Utopia had gezeten, die had Cees allang door gehad en Cees had nooit zo ver kunnen gaan met z’n gemanipuleer.

    Talpa/JdM /SBS6 moeten niet denken dat we gek of dom zijn en dit door de regie gestuurde programma niet door hebben. Ik trap er niet in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *