Ivan en Cees hadden gisteren ruzie

Ivan en Cees hadden gisteren ruzie

We gaan nog even terug naar gisteren, de avond verliep niet zo gezellig tussen Cees en Ivan. De twee hadden namelijk ruzie.

Wat is de aanleiding nou precies? Cees heeft met Nicole gesproken over de huishoudelijke taakverdeling en daarbij is besproken dat Ivan bepaalde taken niet heeft uitgevoerd. Ivan heeft begrepen dat Cees achter zijn rug om roddelt over het verzuim van die taken en daar is hij behoorlijk pissig over. Als Cees er over wil praten, gaat het van kwaad tot erger. Want Ivan wil het gesprek niet aangaan en Cees zegt dat hij zich niet zomaar weg laat sturen. Ivan benadrukt klaar te zijn met het gesprek. Nee antwoordt Cees, ik niet. Zo werkt het niet, je kunt niet zomaar iemand weg sturen. Ik verwacht geen respectloos gedrag van jou. Heb jij respect dan vraagt Ivan met enige verbazing. Probeer eerst eens te luisteren, ik ben naar niemand toegelopen. Ivan onderbreekt hem, ik heb eerder naar je geluisterd toen hebben we een afspraak gemaakt. En dat was dat als er iets zou zijn je naar mij zou komen. Het enige wat je doet is je bezig houden met het schoonmaken. Dat is het enige wat je kan. Cees zegt dat hij even moet lachen, bovendien ging het zo niet. Ivan staat op en wil weg lopen en Cees vindt dat hij dat niet moet doen. Wat zwak van je! Ik heb geen behoefte aan dit gesprek en dit gaat helemaal nergens heen. Je hoort alleen je eigen stem. En ik zou je nog iets anders vertellen, jij bent hier gekomen om mensen zoals jij in de maatschappij iets kunnen. En dankjewel Cees je hebt mijn ogen daarin geopend want ik snap nu waarom mensen zoals jij niet aan het werk kunnen. Je bent totaal niet flexibel, je ziet alleen je eigen visie en je hoort je eigen stem. Volgens Cees zit Ivan er helemaal naast, je luistert niet eens naar wat de achtergrond is geweest van het gesprek. Ivan loopt weg en Cees kan er niet bij dat Ivan hem een smerig oud mannetje noemt. Ook Bas vindt het niet kunnen.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 5    Gemiddelde: 3.6/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 12 reacties op dit artikel
 1. anneke g at 11:55

  Het gaat om de bewoners niet om mensen die hier schrijven af te katten , en ieder heeft zijn eigen mening heb respect daar voor.

 2. Yvon at 21:58

  Nou Toet,laats schreef je dat we respect voor Cees zijn leeftijd moesten hebben,jij hoeft dat blijkbaar voor mij niet vind ik helemaal niet erg,maar wat geeft Cees het recht om snotneus te zeggen of over Benjamin dat hij een drankverslaafde is maar omgedraaid moeten ze respect hebben voor zo’n roddeltante!!!
  Nee Toet ik ben niet vies ik verzorg mij heel goed ik heb prachtige dochters en kleindochters die bijzonder trots op hun moeder en oma zijn,ik laat ze ook niet in de steek om in Utopia de idioot uit te hangen,dat laat ik aan Cees over!!!!

 3. Toet at 18:45

  Nou die zag ik niet aan komen hoor Yvon je bent zelf een oud vrouwtje.Ben jij ook zo vies dan?Altijd schelden op Cees zijn leeftijd hem een vies mannetje noemen,Hoolie Moolie Nou ik heb altijd respect voor oude mensen dus hierbij mijn nederig excuus.Ann ben jij ook zo oud nou dan hierbij ook mijn excuus aan jou hoor.Ik wist niet dat omaatjes zo te keer konden gaan.Nou begrijp ik ook dat schrijven.

 4. Yvon at 16:19

  Ann ik geef je helemaal gelijk het is een vies oud manneke,hij roddelt de hele boel bij elkaar en leert hier niets van.
  Respect moet je verdienen dat heb je niet automatisch omdat je zestig bent,ik ben 62 ik eer dagelijks van mijn kinderen,kleinkinderen ja zelfs van bewoners van Utopia.
  Toet ga zelf is terug naar school

 5. Toet at 12:17

  Ann ga naar school.Je hebt zo.n grote bek hier schrijf alles nou eens normaal op en hou op om kees steeds vies te vinden.Heb je soms aan hem geroken.

 6. Mjo at 11:41

  Zoals bekend ben ik geen fan van Ivan. Ik heb dit in het verleden ook al meerdere malen hier geuit.

  Maar in dit geval ben ik het, bij wijze van uitzondering, eens met Ivan.
  Ivan heeft vaak genoeg rustig naar Cees geluisterd als hij weer eens kwam klagen (kletsen). EN ook adviezen gegeven. Ik denk dat net als bij andere bewoners, het geduld bij Ivan met Cees over en uit is.

  Cees blijft maar richting Ivan, aanhouden en zuigen, dan vindt men (Cees) het raar, dat iemands geduld opraakt en even niet wilt luisteren. Ivan is vaak agressief in zijn benadering als hij het ergens niet mee eens, maar in dit geval met Cees kan ik mij dit heel goed voorstellen.

  Helaas wordt het nu wel erg ongemakkelijk als Cees weer eens op volle toeren bezig is. Ik krijg de indruk dat het gedrag van Cees steeds erger wordt, en het van kwaad tot erger wordt/gaat.

  Zit vaak in mijn uppie voor de TV en als ik Cees bezig zie (in woord en daad), krijg ik de kriebels en wordt ik zelf ook bijna agressief. Terwijl dit totaal niet in mijn karakter zit.

  Dan hoef je je niet af te vragen, wat de bewoners 24/7 ervaren.

 7. Wil at 09:52

  Ik heb niet zoveel woorden meer nodig voor Ivan,
  Hij heeft de grootste b….. over respect? Dat komt in zijn woordenboek niet voor, wat praat hij minachtig tegen cees, bah,
  Ik hoop 1ding dat die koning eruit gaat, laat hem maar eens goed op zn bek gaan.
  Een kerel om kotsmisselijk van te worden

 8. Ann at 09:48

  He, he, gelikkig ivan.. Blij dat jij zeg hoe cees is en zich gedraagt.. Ben het niet altijd met ivan eens, maar nu wel.. Cees moet niet denken dat hij alles kan zeggen, en mensen gebruiken, door te roddelen. (eigenlijk geen roddel) maar stoken!! Die cees wil leider zijn en dat iedereen naar zijn pijpen danst, wat een smerig oud manneke.. Zogauw er iets gebeurd wat niet naar meneer zijn zin is, o jee dan gaat hij weer de boel opstoken. Toen kwam ivan hem halem halen toen het onweerde, dat vond hij prachtig die cees, kreeg hij aandacht en ivan droeg alles voor hem.. Cees jij geniet ervan dat mensen ruzie ktijgen

 9. Ron de Weijze at 09:40

  Toen ik het voor het eerst zag, stond ik aan de kant van Cees. Hij kwam deze keer op een effectieve manier voor zichzelf op, door precies in te gaan op wat de ander (Ivan) zei en zich niet achter een muur van keuken-schoonhouden op te stellen. Maar wat later stond ik aan de kant van Ivan, ook al was en ben ik nog steeds positief over Cees zijn houding. Want wat is er erger dan over mensen, zonder die mensen praten, om hier en daar wat accenten toe te voegen of weg te laten zodat je er zelf beter vanaf komt (alsof mensen daar niet doorheen kijken, en misschien doen sommigen dat wel niet). Niets is erger, want de wereld (inclusief Utopia) hangt aan elkaar van roddelen en vriendjespolitiek, helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *