Stefanie wil iets met haar psychiatrische ziekte doen

Stefanie wil iets met haar psychiatrische ziekte doen

Een rustige dag in Utopia gaat voorbij. Stefanie en Benjamin hebben een goed gesprek gehad bij de veranda. Al snel wordt duidelijk dat Stefanie psychiatrische problematiek heeft en wil daar net als Naomi iets mee gaan doen.

De twee spreken eerst over het tatoeëren maar al snel wil Stefanie het over iets anders hebben. Ze heeft namelijk iets te melden wat ze in eerste instantie via een briefje probeert zodat niemand het hoeft te horen. Maar al snel volgt er een zendercheck en wordt duidelijk dat Stefanie ergens over twijfelt. Ik weet niet hoe en ik weet niet of ik het wel wil. En ik weet dat jij daar goed in bent. voegt ze eraan toe. Volgens Benjamin moet Stefanie nagaan of ze het wel echt wil. Weet je waar ik mee zit? gaat Stefanie verder. Voor sommigen die dat hebben is het heel moeilijk een baan te krijgen en als ze er één hebben is het lastig om te behouden. Stefanie wil duidelijk uitleggen wat het probleem is en dat het niet tussen haar oren zit. Mensen worden er niet mee geboren, bij haar is het door een traumatische gebeurtenis ontstaan. En vindt Naomi ook een voorbeeld omdat zij haar ziekte in het daglicht brengt. En Stefanie wil nu ook iets gaan doen, een verschil maken voor mensen in dezelfde situatie als zij. Maar Stefanie weet niet of ze dat wel kan, misschien dat ik mensen kan vinden die wel een open boek zijn. Want ik vind het heel moeilijk. Volgens Benjamin is het ook wel goed als ze haar verhaal deelt aan anderen. Voor jou betekent het heel iets anders dan bij een ander voegt hij eraan toe. En door mensen die hun ervaringen delen, begrijpen anderen straks wat er speelt. Maar wat Stefanie precies heeft is nog even de vraag, we hebben borderline gehoord maar of dat ook echt zo is?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 7    Gemiddelde: 3.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 8 reacties op dit artikel
 1. maria at 11:15

  Stefanie borderline? Verbaast me niet gezien haar gedrag. Ken iemand in mijn naaste omgeving die dat ook heeft en de symtonen komen enorm veel overeen.Ze zal er echt wat voor moeten doen en hulp aanvaarden om er beter mee leren omgaan en het de omgeving minder zwaar te maken. Want….het is niet gemakkelijk om met zo n iemand te leven.

  • anneke g at 12:32

   Je hebt helemaal gelijk Maria je zal het maar hebben, ik vindt haar wel erg veranderd de laatste paar dagen wat je ziet op t.v. ik vind haar rustiger en heeft het goed gedaan in de keuken.
   MariaBora waarom schrijf je ze is gestoord ze moet naar huis en zeg niet je moet lezen wat er staat, ik zie toch duidelijk dat het er staat , en dan de reactie die je daarna geeft aan Sanne van je moet lezen wat er staat net als ik zijn er meerdere die het lezen wat je over haar schreef , en ieder mag zijn mening hebben maar scheld elkaar niet verrot

 2. MariaBora at 11:11

  Sanne, misschien dan gewoon ff lezen wat er staat, dat doe jij niet en dat vind ik dan weer jammer, zo gaat het met veel mensen, ik heb mijn gedachten niet hier neer gezet, en van Stefanie, nou inderdaad, daar heb ik nog niet veel dingen gezien die positief zijn, het is een en al huilebalken

 3. Marja at 10:37

  Iedere gek heeft zijn gebrek in utopia en daar wordt wel weer een stichting of zo bijgezocht
  Volgende keer maar een stichting over agressie.
  Gina heeft vraatzucht, zal ook wel weer wat voor te vinden zijn.
  Rolf heeft “liefdesverdriet” en in plaats van lekker naar huis vinden we daar ook wel weer een vereniging voor. En maar geld storten zodat ze daar in utopia goed kunnen uitgeven aan alle luxe

 4. joze at 20:02

  Opdracht van REGIE, denk ik.
  Utopia is mislukt en zijn ze dit soort dingen
  gaan doen, denk maar aan pestende lot, die ineens
  aandacht wilde voor het pesten, de hulphond, de
  vrouwen met alcohol problemen, spierziekte en nu
  een psychiatrische ziekten enzo.
  Niet dat ik tegen dit soort stichtingen ben, ik ben daar juist voor,
  maar ik denk dat utopia niet de juiste plaat is om aandacht te vragen
  voor deze, serieuze onderwerpen.

  • Sanne at 00:28

   Jammer dat je er zo over denkt. Ik denk dat je een boel mensen hiermee tegen het hoofd stoot.
   Zelf ben ik -volgens jouw gedachten- ook ‘gestoord’ en met mij veel vrienden van me.
   Misschien even van te voren nadenken met wat je schrijft.

   Vind het überhaupt jammer dat er zo weinig positiefs word gezegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *