Bas en Ivan over veganisme

Bas en Ivan over veganisme

Een nieuwe dag is aangebroken in Utopia en dat betekend dieren verzorgen. Dit keer zagen we dat Ivan en Bas doen. Al snel hadden de heren een gesprek over een onderwerp wat veel besproken wordt, veganisme.

Want sinds de komst van Armanda is de groep verwikkeld in een idealenstrijd. Ze houden zich bezig met verschillende vragen: of ze wel of geen vlees moeten eten, voor welke stukken vlees dieren veel moeten lijden en of dit nieuwe gedachtegoed de groep in tweeën zal splitsen? Gisteren liep het al wat uit de hand omdat Mark en Bjorn biefstuk hadden besteld. En Bas is wel benieuwd wat Ivan van de actie vond.

Ivan laat weten dat hij er op zich geen bezwaar tegen heeft, als het echt gedaan is omdat mensen gewoon zin hadden in een stukje vlees. Hij houdt er echter niet van als mensen dit doen om reacties uit te lokken of te provoceren. Voor Bjorn was het eerste het geval, voor Mark meer het tweede, denkt Ivan. Maar ik zelf zat na het eten gisterenavond wel in tweestrijd. Want wat is er nou goed en wat nou juist?Zijn dieren nou voor onze consumptie? Zijn wij nou werkelijk waar parasieten op deze aarde en maken we alles kapot en eten we alles op wat moeder natuur staande houdt? Een discussie ontstaat maar het blijft een lastig onderwerp. De heren komen er ook niet echt uit… Wat vindt jij van het veganisme in Utopia, ermee stoppen of doorgaan?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 4    Gemiddelde: 3.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
 1. Marja at 17:06

  Vegetarisch is tot daar aan toe maar veganisme gaat erg ver. Je kan het de mensen niet opdringen. Maar het is wel kinderachtig om voor bijna 100 euro aan biefstuk te bestellen als Armanda zou koken

  • Anna at 15:21

   Je kan het ook omdraaien: de maatschappij gaat te ver en dieren zijn daar letterlijk het lijdende voorwerp van. We zouden dit niet doen met andere mensen, hoe slim, dom, mooi of lelijk ze ook zijn. Waarom zouden we dan we dieren als bezit beschouwen waarmee we kunnen doen wat we willen? Als mens zijnde hoeven we geen dieren te eten of op andere manieren te gebruiken om zelf te kunnen (over)leven. Dus waarom zouden we?

   Ik vind het heel geruststellend dat er mensen zijn zoals Armanda die hier wel over nadenken en een bewuste keuze maken. Er is meer dan reclames en wat je ouders en maatschappij je geleerd hebben tenslotte.

 2. Druif at 17:03

  Gewoon je hart volgen , een stukje vlees als je het lekker vind maar een kilo dan eet je om te “vreten” en niet omdat het nog lekker is volgens mij . Een koekje is ook lekker maar een kilo is echt niet lekker meer.
  En eten om iemands reactie uit te lokken is gewoon kinderachtig , maar daar zijn er daar veel van .
  Veel vlees is trouwens helemaal niet gezond .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *