Bas en Rob over het gestorven kalkoentje

Bas en Rob over het gestorven kalkoentje

Gisteren is er een tragisch ongeluk gebeurd met een kalkoentje van Bas. Met als uiteindelijke resultaat dat het diertje gestorven is aan zijn verwondingen. Inmiddels zijn we één dag verder. Bas en Rob bespraken de situatie nog eens door.

De twee mannen zitten buiten te praten over het kalkoentje. Ik had het er gisteren ook wel even zwaar mee vertelt Rob aan Bas. Bas mist de manier waarop Oentje altijd naar hem toe liep. De twee vinden het heel erg dat ze nu niet kunnen meemaken hoe hij opgroeit. In de bio-industrie zou hij allang vermoord zijn aldus Bas. Dat is ook zo absurd, terwijl hij nog niets eens volgroeid was. Het was echt nog een kindje voegt hij eraan toe. Ook vind ik het lastig als ik nu naar de andere vogels kijk, ik mis er toch nog één…Oentje is niet vervangbaar, maar ik zou wel een paar nieuwe kalkoen erbij willen geeft Rob toe tegenover Bas. En daar heeft de Bas ook al over nagedacht. Hij zou dat ook erg graag willen. Volgens de twee was Oentje, of Kareltje erg aanhankelijk maar dat was ook wel weer leuk aan het diertje. En Duck & Face zitten in de puberteit, grapt Bas. Deze twee komen alleen nog naar hem toe als hij eten heeft. Hoe lang zou het duren voordat er nieuwe kalkoentjes rondlopen?

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 6    Gemiddelde: 3.2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 5 reacties op dit artikel
 1. Boerderijbert at 21:07

  Ja, Lili je kan alles opknappen aan een dier als je maar genoeg betaald. Het is toch onzin om 150 euro voor een kip te betalen! Als hij geopereerd moest worden zou het 400 euro kosten. Dierenartsen zijn tenminste wel goed bezig. Alles moet in verhouding zijn.

 2. Lili at 16:37

  Ja heel triest van dat dat schattige kalkoentje, zo zielig! Eerst die ene wordt door een roofvogel gepakt en nou deze weer door een hond. Je laat er toch geen hond loslopen, dan vraag je er toch om. Ze moeten eens beter opletten! Zo dom allemaal! En waarom moest dat arme kalkoentje ingeslapen worden, had toch alleen een gat in zijn vleugeltje. Had makkelijk gered kunnen worden door hem een pijnstiller voor dieren te geven en het gat te hechten. Maar die dierenartsen hebben er geen enkele moeite mee met inslapen, doen ze net zo makkelijk. Ze verdienen er zat aan. Zodra je met je dier naar de dierenarts gaat wordt dat de dood van je dier! Veel teveel dieren worden te snel ingeslapen, terwijl ze gewoon gered hadden kunnen worden. Mensen zijn onwetend en nemen klakkeloos alles aan. Je moet zelf de wijsheid in pacht hebben door erover te lezen wat dierenartsenklinieken schrijven op internet. Als wij wat overkomen en niet goed worden, dan worden we toch ook niet meteen ingeslapen! Ik heb in ieder geval geen hoge pet op van dierenartsen. Maar goed dat schattige kalkoentje is er niet meer en hij had het zo naar zijn zin!

 3. Boerderijbert at 12:15

  Bas mist het één en ander in de bovenkamer. Wat een gezeur over een kip en een kalkoentje. Straks gaan er diverse kippen problemen krijgen als ze ouder worden. Tien
  “kipjes” á raison van 150 euro??

 4. Rina at 10:11

  Ik zou willen dat ze eens gingen nadenken of er wel genoeg geld is als er een dier ziek wordt.
  steeds meer dieren en weinig geld is geen goed idee.

 5. gea at 23:47

  Ik vraag me af wat er met de eieren gebeurd is die nog in de broedmachine zaten ,het waren niet allemaal kwarteleieren er zaten ook grote eieren bij, die waren dan zeker niet bevrucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *