Bjorn en Cees samen in gesprek

Bjorn en Cees samen in gesprek

De laatste tijd gaat het niet zo lekker tussen Bjorn en Cees. Zo vindt Bjorn Cees een zielig mannetje en Cees klaagt op zijn beurt ook over Bjorn. De verwijten vliegen over en weer maar vandaag gaan ze dan eindelijk het gesprek met elkaar aan.

De twee gaan buiten op de veranda het gesprek aan. Bjorn is niet blij dat hij het vuile werk van een ander moet opknappen, omdat die persoon niet op zijn plek is. En dat probleem was er op de vorige markt ook al. Maar volgens Cees kan je iemand daar niet op afrekenen. De markt is druk en veel mensen willen graag even met een Utopiaan op de foto of een babbeltje maken. Het is niet dat hij uitgebreid pauze aan het houden is. Volgens Bjorn kan dit ook niet, je taak is gewoon prioriteit. Dan moet een gast maar even wachten op zijn foto of handtekening. Maar dan ontstaat er weer een discussie tussen de twee.  Jij hebt dit gedaan en ik dit en daarom doe ik zus en zo… De twee lijken er niet echt uit te komen.  Cees wil ook duidelijk maken dat Bjorn moet stoppen met zijn grapjes. Het voelt voor hem aan als pesten. En jij weet wat dat is voegt de oudste bewoner van Utopia eraan toe. Bjorn is niet blij met deze opmerking, ik zou nooit iemand pesten en wil zeker niet uitgemaakt worden voor pestkop. Ik weet wat het is om gepest te worden en daarom zal ik zelf nooit iemand gaan pesten voegt hij eraan toe. Volgens Bjorn moet Cees ook maar eens op zijn grapjes letten. Iedereen maakt grapjes en elk grapje kan een ander kwetsen, ook al is het niet zo bedoeld. Maar of de twee het nou goed hebben gemaakt? Het was meer ventileren over elkaars frustraties dan de hand schudden. Wel hebben ze afgesproken voortaan eerst naar elkaar toe te komen als de ander iets dwars zit. En Cees geeft het voortaan aan als hij een grapje niet leuk vindt. Hopelijk kunnen de twee voortaan weer goed door één deur…

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 9    Gemiddelde: 3.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 8 reacties op dit artikel
 1. Leilei at 23:21

  Jammer dat Cees weer zielig moet doen. Pesten noemt hij het en dat terwijl hij zelf graag grapjes maakt over de rug van de ander. En dan ook nog zeggen jij weet toch hoe het voelt om gepest te wordrn ik noem dat iemand op zijn zwakke punt pakken. Ik zou bijna een nare grap maken over zijn zwake punt zijn jeugd maar nee dat doe ik niet zo veel respect kan ik dan nog net voor hem opbrengen. Maar brrrr wat een naar mannetje

 2. gea at 23:05

  Waarom zorgen ze niet dat ze al kaarten met handtekeningen hebben liggen, dat kunnen ze in elk vrij uurtje (daar hebben ze er genoeg van) doen . Dan hoeven ze niet van hun plek, ze kunnen die kaarten overal neerleggen , bij de bar , in de luifel, bij baas beach enz. Lijkt me handiger.

 3. anneke at 19:00

  Zoals Bjorn nu doet deed Ivan tegen hem en dat vond hij ook niet leuk, en wat heeft Bjorn allemaal gedaan op de markt.
  Wat ik op 1 filmpje zag is dat Cees een rond leiding gaf aan een man of 20 die allemaal trouw achter hem aan liepen met af en toe een pauze voor een hand tekening en en praatje mag dat dan niet ,anders krijgt hij te horen hij besteed geen aandacht aan de bezoekers.
  Er zijn meer bewoners die een rond leiding kunnen geven toch Wat denk je van Ivan Rob ze kunnen toch om de beurt wat doen

 4. Ann at 17:58

  Goh goh cees moet het perse uitpraten en iemand pakkenop zwakte, als je bij hem dat doe, kan en mag dat niet, van die man word je moe, die zal nooit iets leren.. Zijn wil is wet.Hij heeft geen plaat, maar betonblok voor zijn kop..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *