Cees klaagt over voedselverspilling

Cees klaagt over voedselverspilling

Het is alweer even geleden dat we je voorzien hebben van wat Utopia nieuws. Hoogste tijd dus om je weer op de hoogte te brengen! Cees heeft een probleem, hij heeft iets geconstateerd en dat moet hij dan ook even kwijt.

Want Cees vindt de voedselverspilling echt te gek worden en dat bespreekt hij met Benjamin. Mensen moeten naar de voedselbank en wij flikkeren hier de ene pan weg na de andere zegt Cees tegen zijn mede bewoner. Ik wil daarom ook dat de mensen die koken meer met elkaar overleggen over wat ze gaan maken en hoe ze ook de restjes van de dag ervoor kunnen gebruiken. Benjamin vindt dat hij een punt heeft en samen zijn ze het erover eens dat of mensen dit nu zien of niet ze minder eten moeten weggooien. Maar daar laat Cees het niet bij, hij geeft aan dat hij altijd probeert te kijken of hij nog iets met de restjes kan doen. Ik noem dat kettingkoken, voegt hij eraan toe. En volgens Cees zou Benjamin hier ook beter op kunnen letten, hij had namelijk soep weggegooid. Benjamin antwoordt dat deze zuur was maar Cees weet zeker dat dat niet zo is. Enfin, volgens Cees moet er minder eten verspild worden dat is wel duidelijk. Heeft Cees een correct punt of vinden jullie het mee vallen?

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 4    Gemiddelde: 2.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 6 reacties op dit artikel
 1. gea at 14:33

  Toen Rolf nog in utopia zat kreeg hij steeds de schuld dat er teveel werd weggegooid, het lag dus niet aan Rolf als er nog steeds eten word weggegooid.. cees deed het zaterdag zelf ook ,hij gooide een halve boterham in de vuilnisbak, en inderdaad altijd klagen tegen een persoon nooit in het centraal alleen van de week had hij wat te melden over een chiropractor omdat meneer last heeft van zijn rug.

 2. Mjo at 11:44

  Cees heeft zeker een punt. Met betrekking tot eten weggooien en voedselverspilling.

  Maar wat mij vooral stoort, is dat Cees dit alleen zegt (en weer op z’n bekende toontje) tegen een individuele bewoner, in dit geval Benjamin.
  Waarom zegt of kaart hij dit punt (zijn ongenoegens) niet aan tijdens een centraal. Daar doet hij z’n mond niet open.

  Ik krijg sterk de indruk dat Cees “bang” is om in een groep te praten of voor zijn mening uit te komen in groepsverband, en dan van meerdere mensen uit de groep een reactie / tegenwind te krijgen. 1 persoon kan hij wel aan, om z’n ongenoegen kenbaar te maken. Ook iemand laten uitspreken, telkens in de reden vallen, is een vervelende eigenschap van Cees. Ook dit laatste gaat moeilijk in een discussie in groepsverband.

 3. Yvon at 23:07

  Alleen al hoe hij het zegt,hij weet dan weer zeker dat de soep niet zuur was,iemand heeft deze week gezien dat hij zelf een halve boterham weg gooit?..
  En vanavond ook weer met Rowena, dat meisje is altijd zo aardig voor Cees maar hij krijgt het weer klaar om herrie te maken.
  En weer tegen iedereen over Bjorn te roddelen,terwijl hij zegt,dat Bjorn het een op een uit moet praten.
  Wat te denken over dat klappen en roepen Ceesie Ceesie,2 en een halve man klapte en Bas riep,maar Cees maakte er weer een heel circus van..een narcist,dat is Cees

  • Ann at 00:34

   Precies yvon.. Narsist, egoïst, o wat een vent.. En steeds met die vieze slobberbroek die hij omhoog haalt.. Hij moet en zal zijn zin krijgen, met zijn zielig. Verhalen.. En klopt bas moedigde ze aan om te klappen.

 4. Leilei at 20:13

  Cees heeft hier wel een punt dat is waar daar kan ik als anti Cees niet omheen, maar als je nu zat van Cees bent kan het dan ook met wat minder Cees wordt het kijken naar Utopia ook weer leuker. Want ik wordt ook niet blij van Cees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *