Discussie over een zonnebank

Discussie over een zonnebank

Nog meer discussie in Utopia, van het ene naar het andere onderwerp. Dit keer geen geld maar de zonnebank. Want in het centraal kwam Bas met het idee om een zonnebank aan te schaffen. Maar dat vonden een aantal niet zo’n heel goed idee.

Enkele bewoners waren voor maar Bjorn en Rob eindigde in een discussie. Zo vindt Rob het onverantwoord. Een zonnebank is ongezond en past daarom niet in Utopia voegt hij eraan toe. Bjorn vindt dat het juist bijdraagt aan zijn gezondheid. Hij wordt depressief van het slechte weer en kunstmatig zonlicht helpt hem daar weer bovenop. Rob vindt dat de bewoners een dubbele boodschap uitstralen als ze aan de ene kant meewerken aan movember en aan de andere kant wel gaan bakken onder een zonnebank. Het is namelijk bewezen volgens Rob, dat het gebruik van een zonnebank huidkanker kan veroorzaken. Volgens Bjorn is dat alleen het geval als er niet verantwoord met de zonnebank wordt omgegaan. Mark hoort het ook en maakt een einde aan de discussie, ik werd al vrolijk toen je erover had! Hij komt er gewoon voegt hij eraan toe. Zal Mark woord bij daad voegen? Komt er dan toch een zonnebank?

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 4    Gemiddelde: 3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 9 reacties op dit artikel
 1. Druif at 01:14

  Als hij nou eens achter dat … Kastje vandaan kwam , en zich buiten zou nuttig maken is er geen zonnebank ( waar je geen reet aanhebt tegen depressie trouwens)nodig .
  Maar ik las ergens dat het belangrijk was dat de kijkers liever tegen gezonde gezichten aankijken met zomers kleurtje.
  Geen geld voor een volière voor de beestjes . Maar wel voor luxe .
  Leve Utopia !
  Wat is het toch een waanzin allemaal , wat een wereld .
  Eindconclusie een ideale samenleving bestaat niet

 2. MariaBora at 00:10

  een zonnebank tegen dpressie, wie van de Utopianen heeft dat nou weer verzonnen, er is een speciale lamp tegen depressie, daar moet je dan regelmatig inkijken, maar zonnebank, daar worden de mensen nog luier van, en het kost veel stroom, maar ja ze hebben geld zat schijnt het

 3. anneke at 22:20

  Die depressie kan wel zo zijn ,maar weten ze niet wat je er van krijgen na te veel onder de zonnebank leggen ,en weer geld verspilling

 4. Kristof at 16:51

  Wa een idioot gedachten hebben die een zonnebank tegen depressie 😮 , ik ben na twee operaties vollop aan het herstellen van huidkanker en mij is ten strengste verboden om zonnebank of veel in de zon lopen zonder bescherming , en ik word drie jaar lang opgevolgd met 3 maandelijks huid onderzoek en scan , wa denken sommige mensen daar in utopia nuja het is hun samenleving ik weet nu wel beter !

 5. Mjo at 16:09

  Als men depressief wordt van het slechte weer en kunstmatig zonlicht in de herfst en winter is lichttherapie is een effectieve remedie. Bij lichttherapie wordt je blootgesteld aan een intense lichtbron. Een lichttherapielamp is dan de oplossing.

  Deskundigen zeggen dat een zonnebank absoluut ongeschikt is als lichttherapie bij herfst of winterdepressies.

  Ook kun je met behulp van de juiste voeding, heel wat doen om zo’n depressie tegen te gaan of te voorkomen.

  Hoe ik dit weet, ik heb er zelf (een beetje) last van en ben er voor onder behandeling geweest. En ik kan zeggen, het is een uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *