Discussie over geld

Discussie over geld

We schreven er al over, Bas heeft een no go gehad voor een investering in een volière maar ondanks dat heeft hij geld geregeld via de bewoners. Echter zorgt die actie voor wat discussie tussen Ivan Cees en de dierenvriend.

Want het basisinkomen en vooral over wie de extra kosten voor de volière moet dragen komt ter sprake. Ondanks dat Bas blij is dat enkele bewoners hem financieel uit de brand hebben geholpen, is hij nog wel teleurgesteld in het verloop van het centraal. Er wordt heel zwart-wit gedacht. Ik heb een begroting gemaakt, daar ben ik overheen gegaan en dus geeft men daar geen geld voor. Ivan kan zich daar helemaal in vinden. Er wordt ook niet aan jou gevraagd hoe het gegaan is voegt hij eraan toe. Cees vindt het belachelijk dat Bas verantwoordelijk gehouden wordt voor de kosten van de volière. Als Wim een nieuw raam wil plaatsen, gaan we ook niet verwachten dat het uit zijn eigen portemonnee komt. Verder vinden de heren het experiment rondom het basisinkomen wel interessant. Toch heeft Cees er zijn vragen bij. Hij haalt een voorbeeld uit een bejaardenhuis aan, waarbij twee mannen naast elkaar wonen. De één heeft altijd gespaard en zuinig geleefd en moet daarom de kosten zelf dragen. De ander heeft zijn leven lang alles opgebrast en krijgt alles van de overheid. Het zorgt voor discussie over oneerlijkheid aldus de oudste bewoner van Utopia. Volgens Bas kun je erover blijven praten. We zien het allemaal wel sluit hij het gesprek af…

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 5    Gemiddelde: 2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *