Discussie over veganisme loopt op

Discussie over veganisme loopt op

De discussie over het veganisme is met de komst van Armanda hét gesprek van de dag. Alle bewoners hebben er een mening over en dit leidt soms tot wrijving en irritaties. Zo ook vanmiddag…

Want Bjorn ergert zich aan Bas. In een discussie over het veganisme heeft de nieuwste vegan van de groep, Bjorn een leugenaar genoemd. Onterecht volgens Bjorn, want hij is juist altijd bewust bezig geweest met voeding. In de buitenwereld koopt hij nooit bio industrievlees, maar in Utopia werkt het anders. Bjorn spreekt Bas erop aan en die geeft al snel toe dat hij fout zat. Hij had het niet moeten zeggen. Maar Bas verbaast zich erover dat Bjorn samen met Mark biefstuk heeft besteld voor vanavond. Bjorn verbaast zich daarentegen er weer over dat Bas nu een veganist is. De man van de laptop heeft het idee dat de discussie nogal zwart wit gevoerd wordt. Mark is faliekant tegen het veganisme, Bas en Armanda staan daar lijnrecht tegenover. Bjorn heeft het idee dat hij een beetje vast zit tussen de twee kampen. Hij is niet zo stellig als Mark, maar hij wil ook niet zo ver gaan als Armanda en Bas.

Mark loopt toevallig net langs en Armanda vraagt hem waarom hij biefstuk heeft besteld. Wil je de academie promoten? grapt ze. Maar Mark geeft een serieus antwoord. Hij is bang dat het veganistisch eten de groep in tweeën splitst. Dit gebeurde vorig jaar ook, toen Nicoline bewuster ging eten. Daarnaast heeft Mark het idee dat de motieven van Bas niet helemaal zuiver zijn. Armanda vindt juist dat Mark, door er op deze manier naar te kijken, zelf voor een splitsing in de groep zorgt. Armanda en Bas eten namelijk gewoon mee met de groep, alleen zorgen zij ervoor dat hun bord vegan is. Mark geeft eerlijk toe dat hij helemaal niets heeft met het veganisme en dat hij de discussie eerst even moet laten bezinken.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 6    Gemiddelde: 2.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 7 reacties op dit artikel
 1. theo 076 at 09:47

  prima als iemand zo wil eten,maar om daarin mee te gaan vind ik ook zomaar wat,vooral als je graag vlees eet,niet leuk voor die beesten maar er gebeurt wel meer op de wereld,life is a stage,and each ust play his part 🙂

 2. anneke at 18:13

  Armanda kan niemand dwingen om veganich te eten iedereen eet wat hij lekker vindt ,maar volgens mij moet ze het zelf weten , en Bas ja dat is echt Bas weer , maar voor hoe lang

 3. Toet at 18:00

  Zonder vlees en vis dat is te doen.Maar zonder kaas en eieren dat is niet te doen.Je hebt je eiwitten nodig.Maar ik neem me petje voor haar af.Iemand met principes.Geweldig.

  • Kim at 23:39

   Wat een ongefundeerde uitspraak. Veganistisch eten kan het risico verlagen op voortijdig overlijden, hart- en vaatziekten, kanker en hersenziekten als Parkinson en Alzheimer. Zie ook het Voedingscentrum, die vanaf volgend jaar (de hernieuwde schijf van vijf) meer de focus gaan leggen op plantaardige i.p.v. dierlijke voeding.

  • Mjo at 16:07

   Klopt Gea. .

   Voor diegene die het niet geloven.:

   Duits onderzoek: veganistische producten vaak vet en ongezond.
   Google deze tekst, het is een artikel in Trouw.

   Helaas kan ik de link niet geven, want het wordt niet geplaatst. Grrrrr………………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *