Gezamenlijk ontbijt in Utopia

Gezamenlijk ontbijt in Utopia

De dag des oordeels komt nu erg dichtbij. Wie blijft? Armanda of Renske?

In de drukte vinden de bewoners nog voldoende gelegenheid om aan de zeer nabije toekomst van Utopia te denken. Immers: één van de potentiële bewoners zal morgen moeten vertrekken. Maar wie? Aan de ontbijttafel worden de pro’s en de contra’s doorgenomen.

Sommige bewoners lijken al een beslissing te hebben genomen over de visumhouders. Nicole steekt haar voorkeur voor Renske niet onder stoelen of banken. Ik heb gewoon geen klik met Armanda. En Renske vind ik erg gezellig. En ze laat zien dat ze kan doorpakken. Armanda vind ik passief en een loner.

Naomi twijfelt over de houdbaarheid van Armanda. Volgens mij zal ze het hier heel erg zwaar gaan krijgen. Héél erg zwaar. Maar ze is er nog niet over uit wie van de twee haar stem krijgt.

Benjamin neigt juist steeds sterker naar Armanda. Hij vindt het prettig dat er iemand rondloopt met een duidelijk ideaal. En hij vindt haar een prettig mens. Gabriëlle weet niet of de veganiste helemaal begrijpt waar het hier om draait. Het gaat ook om het grote plaatje, snap je? zegt ze.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 8    Gemiddelde: 3.9/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 12 reacties op dit artikel
 1. Druif at 13:47

  Een ideaal hebben is heel goed , maar als het een obsessie word is het toch heel moeilijk om vol te houden ( iets opdringen vind ik trouwens verkeert) is in dit geval ook voor veel mensen niet financieel te trekken denk ik . Ik hou zelf totaal niet van vlees en aanverwante producten,van jongs af aan niet . Ben nu een 60er.trouwens . Dus af en toe een eitje kwark e.d voor de eiwitten.

  • Ann at 13:57

   Ja dit bedoel ik dus ook druif, daar heb je gelijk in, ze zit er net in en dan dit. Zoals jij schrijf, lijkt dit op een obsessie, enze wil en zal wat uitdragen op die paar dg als ze er is..

   • Sonja Hiemstra at 13:48

    Diepgang van wat vraagt Ann, ze heeft zich verdiept in het dierenleed, wat de mensheid veroorzaakt. Dierenrechten, dat is waar ze voor staat en naar leeft. Oppervlakkig zijn de andere vrouwen van de groep, altijd met hun uiterlijkheden in de weer, niemand uitgezonderd.

    • Ann at 14:01

     Nou nou sonja, ik respecteer iedereen waar hij of zij voor staat.. Maar zij zit er net in en je hoort niets anders daarover,wat gaat ze verder nog doen?? Denk je nu echt dat dit helpt?? En denk je nu echt dat de utopianen geen vlees gaan eten..

     • Sonja Hiemstra at 20:57

      Die Armanda kan iedereen laten nadenken en dan bedoel ik ook de kijkers over dit onderwerp, dat is al een groot pluspunt en nee, ik geloof ook niet, dat vlees uit Utopia geschrapt wordt hoor. Geef haar een podium in Utopia om haar idealen uit te dragen, ze staat er voor, dat vind ik klasse. Wat ze verder nog gaat doen, het is geen watje, dus kan ze haar steentje bijdragen aan de samenleving van Utopia, misschien weer eens Academieavonden organiseren of zo, dat zou geweldig zijn.

 2. Sonja Hiemstra at 12:23

  Eindelijk iemand met een ideaal voor ogen, Armanda zal wel weer niet verkozen worden door de groep, ze gaan voor GEZELLIG natuurlijk, de lanterfanters.

  • Hannah at 21:14

   Idd Sonja, Utopiaanse gezelligheid staat gelijk aan: jezelf volgieten met alcohol, elkaar afsnauwen, kleineren en ruzie maken, etc. (Die laatste opmerkingen lijken wel een beetje op datgene wat je hier onder sommige reageerders speelt) 😉
   Ik heb ze nog nooit een diepgaand gesprek horen voeren, ook niet op de live streams.
   Oud Utopiaan Nicoline was de enige Utopiaan die over dingen nadacht en verbaal erg sterk was. (En dus intelligent over kwam)

   • Sonja Hiemstra at 17:53

    Warempel zeg, hebben ze toch Armanda verkozen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dat had ik niet verwacht, echt te gek hoor, ik word er helemaal blij van.

 3. gea at 12:23

  Ik heb al meerdere keren gelezen dat Armanda twijfelt of ze wel wil bĺijven. Waarom doet zij dan zoveel moeite, zoals die tentoonstelling, laat zij zich omkopen door Bas met zijn sneaky spelletjes, als jij op Cees stemt dan stem ik op jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *