Heeft Cees zijn nieuwe passie gevonden?

Heeft Cees zijn nieuwe passie gevonden?

Langzaamaan gaat deze dag voorbij, er gebeurd niet extreem veel. Bas en Ivan hebben weer een dansworkshop gehad, een aantal bewoners hebben getennist en dat was het verder eigenlijk wel. Alhoewel we nog over één ding kunnen schrijven en dat is over Cees. Hij lijkt namelijk zijn nieuwe passie te hebben gevonden.

Cees lijkt vandaag een voornemen genomen te hebben, hij gaat meer voor zichzelf op komen. Ik ben gewoon te lief vertelt hij tegen Mark. Volgens Cees laat hij over zich heen lopen en daardoor heeft Rob zich nu ook als opvolger van de horeca ingedeeld. Wat later zien we Rob en Bjorn praten. Bjorn legt uit dat de taken die soms verzaakt worden toch wel door naar Cees gaan. Dan is het al schoon en dan gaat niemand meer kijken wie het eigenlijk moest doen. Rob denkt dat de oorzaak van dit probleem is dat Cees zijn ei nergens kwijt kan. We zijn vier maanden verder en het gaat nog steeds over schoonmaken. Zijn kritiek wordt weggewuifd en daardoor voelt Cees zich niet serieus genomen voegt hij eraan toe. Volgens Mark moet hij wat bezigheid krijgen, de inkopen lijkt hem wel een goed idee. Bloemschikken, of de tuin wordt zelfs geopperd. Maar dan komt Mark met een idee. Cees houdt heel erg van fotograferen. Het liefst wil hij alle vogels en beestjes fotograferen. Het blijkt dat Cees aan het sparen is voor een camera en de mannen willen best wat bijleggen om zijn droom te verwezenlijken. Later vertelt Cees zijn plannen trots aan Wim. Hij wil een reportage maken genaamd Herfst in Utopia. Wim is enthousiast, ik vind het werkelijk waar een leuk idee! zegt hij blij. En nog wat later zien we Cees ineens met een camera rondlopen! Blijkbaar mag hij er van Naomi dan toch even gebruik van maken. Naomi bekijkt uiteindelijk het resultaat en ze vind het werk van Cees er goed uit zien. Voortaan hebben we dus twee fotografen in Utopia rond lopen. Heeft Cees zijn nieuwe passie dan eindelijk gevonden?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 8    Gemiddelde: 3.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 10 reacties op dit artikel
 1. MariaBora at 13:08

  volgens mij wordt er 1 ding vergeten, Cees is niet de enige die als een arend alles wil zien, vergeet Ivan niet die met zijn gebulder af en toe de boel op stelten zet, daar wordt dan overigens weinig van gezegd door 80% van de Utopianen, hoe zou dat toch komen, en inderdaad, je kunt geen tatoeeerder zijn als je af en toe eens bij iemand een vlindertje of ander dingetje zet, dat moet je iedere dag doen en goede hygiene in acht nemen, dat betekent dat je je werkplek iedere dag grondig moet schoonmaken, bij kapster kun je hooguit het haar verknippen maar er is wel een goede timmerman aanwezig, die heeft dat niet in utopia geleerd, en tot slot, je bent nooit te oud om te leren en van foto,s maken kun je weinig mensen schade toebrengen, hooguit dat je jezelf er niet mooi op vind staan zoals wel is gebeurd.

 2. nieuwe rol at 11:11

  Cees heeft een nieuwe rol gekregen. ach ja, waarom ook niet?

  Herfstfoto’s maken zonder enige opleiding is natuurlijk een goudbron. Het is echt tenenkrommend dat mensen in utopia denken meteen iets te kunnen, waar mensen normaal jaren lang voor hebben gestudeerd of voor gewerkt hebben. Ineens kun je” professioneel” zingen, ineens kun je tatoeëren, ineens ben je kappertje.

 3. MariaBora at 00:14

  Cees zal het niet gewend zijn om steeds andere kleren aan te hebben, waarom ook, hij ziet er redelijk netjes uit en voor zijn leeftijd best wel lenig, wie is er in Utopia wel netjes gekleed, het is geen modehuis, er moet gewoon keihard gewerkt worden, en dat is vaak buiten. Ik vind het ook geen toegevoegde waarde als iemand in een mooie trui aan het schoffelen is.

  • Leilei at 11:38

   Maar nu vind Cees nu niet iemand die in de tuin aan het werk is want daar wordt hij moe van en kan hij niet alles in de gaten houden. De kleding van Cees maakt me niet uit ieder zijn ding dat moet hij lekker zelf weten. Dat zou wel het laaste zijn waarop ik Cees zou beoordelen maar de manier waarop Cees bezig is daar erger ik me aan dat zielige gedoe ik wordt gepest en ik doe nooit iets goed bla bla bla .maar dat is mijn mening misschien is hij buiten utopia wel erg aardig dus ik zou zeggen Cees ga weer aardig doen achter de poort

 4. Leilei at 23:41

  Ik dacht dat Cees zijn passie al had gevonden namelijk klagen en roddelen. Ik vind het echt een appart mannetje bha sorry ben geen fan van Cees. Ik hoop dat hij niet alleen door een lens gaat kijken maar ook door een andere bril zou hem goed doen.

 5. anneke at 23:40

  Ja hoor het word door sommige niet gegund dat Cees iets leuk gaat doen , moet eens een keer wat anders doen dan zeuren en dan zijn der weer een paar die Cees dit ook niet gegund word
  het zal ook niet zo zijn .
  Hij is meteen weer een zielig mannetje.

 6. Yvon at 21:53

  Ja ik vind het ook heel zielig,dat een oudere man zich zo moet gedragen,om aandacht te krijgen….te lief….ik weet niet wat hij daar mee bedoelt!!!
  Hij heeft het steeds over het bijdragen ..in en voor Utopia!!!!poetsen in het keukentje,foto’s maken???
  Het zou inderdaad leuk voor hem zijn om bingo avond of middagen te organiseren,doet hij ook nog een wat productiefs.
  Knap van de groep dat ze het zo voor hem opnemen.
  Ik zou er geen kracht meer voor hebben!!!

 7. Ann at 19:16

  Wat een zielig persoon is die cees toch.. Nu moet een ander op het idee komen wat hij eens kan gaan doen.. Trouwens hij heeft ook geld gehad, waar laat hij dat?? Niet aan kleren want meneer draagt altijd hetzelfde..
  Hele verhalen wat hij nog allemaal zou gaan doen, zoals bingoavond enz, nou hij doet niets!!!

 8. MariaBora at 18:50

  Als hij geld heeft gaat hij er zelf een kopen, Naomie is toch meer van de reportages, Cees gaat denk ik meer de natuur doen, ik gun het hem. Er zijn denk ik genoeg mensen die hem willen helpen met het kopen van een camera.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *