Het centraal van 27 oktober

Het centraal van 27 oktober

De bewoners zijn bijeen gekomen om weer wat te bespreken. Hier lees je alle besproken punten van 27 oktober terug.

Dans battle
Als iedereen eindelijk zit door wat vertraging mede door de dansles neemt Ivan het woord. Er zal geen groot evenement komen, de twee gaan een optreden geven van 2 minuten geven. Als tegenprestatie krijgt Ivan zijn kasteeltuin, Bas zal dus geen kas op de akker zetten.

Live in de loods & Halloween
Bjorn neemt het woord over en bespreekt het rooster voor vanavond. Want Xander de Buisonjé komt voor een live in de loods. Iedereen is opgedeeld in teams en zo is elke bewoner met zijn team verantwoordelijk voor zijn taak. Ook vertelt Bjorn dat er geen tickets meer worden verstuurd, maar dat mensen na een boeking op een gastenlijst komen. Vanavond wordt deze methode voor het eerst in gebruik genomen… Verder is Bjorn bezig met een plannetje voor de kostuums op de Halloween Party. De kosten om een kostuum te huren zijn ongeveer vijftig euro per persoon. Ivan lijkt het handiger als iedereen zijn eigen pakje regelt, maar Bjorn vindt het handiger om het voor de hele groep te organiseren. Is het niet een beetje kort dag voor de kostuums? merkt Bas op. Volgens Bjorn kan dat nog wel geregeld worden.

Bodybuilder
Armanda vertelt dat er een bodybuilder komt om Bas advies te geven over zijn eetpatroon. Ook komen er nieuwe vleesvervangers en is ze bezig met een seminar over plantaardig eten. Wordt vervolgd dus!

Nieuwe kalkoen
Bas vertelt dat hij nog verdriet heeft rondom het gestorven kalkoentje maar al wel een nieuwe kalkoen aan het regelen is.

Live in de loods met Bjorn en Rowena
Rowena is bezig met de planning voor Live in de Loods met Bjorn en Rowena. Zij willen anderhalf uur zingen en coverband KINK krijgt de resterende anderhalf uur. Ze willen zich goed voorbereiden. Want oefening baart kunst voegt ze eraan toe. Het duo lijkt er toch zin in te hebben!

Utopia Kerstmarkt
De Kerstmarkt vindt plaats op 12 en 13 december.  Vorig jaar was het ook een superevenement aldus Ivan. De kaarten staan online op de webshop en met de standhouders wordt overlegd.

Nicole’s reprimande
Nicole vraagt de groep om hun spullen terug te leggen wanneer ze iets gebruiken. Ik loop al heel lang over die schaar te miepen. Ligt die vanmorgen bovenop de deurpost! Leg het weer terug aldus Nicole. Verder gaat ze de kachel en de vloer van de B&B schilderen. Dus die moet morgen even worden leeggehaald.

Foto’s en Runway Show
Naomi gaat vanavond foto’s bestellen! Op 4 december wil ze een make-up cursus naar de loods brengen. Daarna volgt een avond vanuit de nier stichting. Het collector’s item loopt echt retegoed! merkt Naomi op. Wel raakt ze veel foto’s kwijt voor mensen van buiten er zijn te veel bestanden. Ze denkt eraan om alles polaroid te doen. Dan kunnen ze het gelijk mee naar huis nemen. Armanda twijfelt erover. Dan kunnen mensen hun foto’s immers niet delen op social media. Ze twijfelt verder of de Runway Show nog doorgaat en wil dat het liefste uitstellen, maar dat werkt niet i.v.m. de planning van de modellen. Dus denkt ze eraan het te annuleren

Het is volgens Bjorn allemaal afhankelijk van het precieze kostenplaatje. Zoals licht, geluid en catering. Het kost nu nog steeds meer dan het oplevert volgens Nicole. Bjorn verwacht vandaag meer informatie te ontvangen. Hij wil daarom graag een plattegrond ontvangen over de indeling van de loods, zodat hij weet hoeveel mensen er kunnen komen. Vandaag is de deadline: go of no-go? We weten dat er geen kaarten verkocht worden. Zo moeilijk is het toch niet? merkt Nicole op. Wel lijkt het haar wat om het in een iets andere vorm te gieten en uit te stellen naar een moment later in het jaar. Bjorn blijft bij zijn idee en zoekt het vandaag uit en maakt vanavond een beslissing.

Cees heeft één ding
Cees heeft ook even één ding: er staat nog een factuur open van de chiropractor. Hij wil een avondje inplannen over chiropractie en dan de factuur laten vervallen. De chiropractor stond er erg positief over. Armanda vind het super interessant.

Korting kapsalon
Gina heeft haar tarieven flink verlaagd. Ze is ook lekker bezig met haar armbandjes en die komen één dezer dagen op de webshop. Daarvoor reserveert ze alvast een plaatsje aan de laptop.

Borderline Academie
Stefanie noemt nog eens de feiten op over haar academie op 28 november. Koop je kaartje! Er is zelfs cabaret. Op een leuke manier wordt borderline uitgelegd.

Matrassen
Benjamin heeft een vraag over de matrassen. Die liggen heerlijk.  Maar er zijn nog veertien oude matrassen.  Gina onderbreekt hem, ik dacht bij mezelf kunnen we niet de podiumdelen naar de lounge toebrengen en daar met matrassen een lounge van maken? Maar Nicole heeft ook een idee ik dacht we schenken ze aan vluchtelingen. En ook Bjorn wilde een paar gebruiken voor de studio. Ideeën volop, dus.

Leuke dingen
Benjamin heeft vele leuke plannetjes. Er komt donderdag een mevrouw van Stichting Ambulancewens. Op 5 november komt waarschijnlijk de vakbond Veehouders Nederland vertellen over de situatie van varkensboeren in Nederland en daar mogen ook mensen van buitenaf naartoe. Op 12 november komt Marianne Thieme van Partij voor de Dieren. Het gaat over de persoon achter de politicus, maar ook haar ideale samenleving. Dat wordt een beetje ontspannen setting aldus Benjamin. Hopelijk is zij de eerste die durft en gaan er meer volgen maar daar heb ik alle vertrouwen in. Hij heeft veel zin in Spoken Word en hij is erg blij met de actie Bag to the Future. Hij noemt het tasjes met levensvreugde. Uiteindelijk sluit hij af met de post die hij heeft gehad. Thanks voor de post.

Kinderfeestje, kroegennacht en BV
Morgen is er weer een kinderfeestje! De kroegennacht gaat naar behoren. Het gaat best wel goed eigenlijk met de BV merkt Mark op.  We staan bijna drieduizend euro in de plus. Ik zou zeggen: ga zo door.

Basisinkomen & einde centraal
Binnenkort krijgt iedereen een basisinkomen. Het gaat om verantwoordelijkheidsgevoel en besef volgens Bjorn. Iedereen krijgt zeshonderd euro en draagt vierhonderd af aan de samenleving. De bewoners houden dus tweehonderd euro over. volgens Ivan gaat het niet anders dan dat in de buitenwereld. Rowena zou wel een loonsstrookje willen, dus daar gaat Mark voor zorgen. En daarmee eindigt het centraal van 27 oktober.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 5 reacties op dit artikel
 1. anneke at 19:07

  Ik lees nu het verhaal nog een keer ,
  Ik lees dat ze een basis inkomen krijgen van 600,00 euro p.p. waar komt dat geld van daan krijgen ze dat van J de Mol 15 keer 600,00 euro want het zal niet de opbrengst van markt of wat dan nog , ze moeten daar 400,00 van over dragen maar hoe komen ze dan weer in de min en zo in de plus staan ,( het is 9000,00 euro wat erin komt en 6000,00 euro wat over blijft)
  Kan iemand dat uit leggen

 2. gea at 22:30

  Is ook een manier om je doktersrekening te betalen, je nodigt de man uit om een lezing te geven . Het lijkt wel of ze in de rimboe zitten daar betalen ze met kraaltjes.

 3. Druif at 14:44

  Vreemd hoor, niks gezegt over dat schandalige gedrag van gina na het optreden van die muziek band ! Dus die kan doen wat ze wil , …. Van mark zeker , man van de financieen . Toch wel een tekortkoming van Ivan die anders zijn mond vol heeft van onuitstaanbaar gedrag van anderen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *