Het centraal van 29 oktober

Het centraal van 29 oktober

Tijd om weer wat zaken te bespreken, de bewoners zitten bij elkaar voor een centraal. Hier lees je alle besproken punten van 29 oktober terug.

Opening centraal
Ivan begint met het centraal, hij vertelt over de markt. De volgende is namelijk 15 november. Ze zijn druk bezig met de voorbereidingen. Mark heeft iets negatiefs, hij vindt het een stom besluit om op de vijftiende te doen aangezien ze de twee dagen daarvoor ook al evenementen hebben en dat kan wel eens druk worden. Ivan verdedigt de markt,  als ze het uitstellen vallen er twee markten samen en het is beter om twee evenementen te hebben dan één. Bjorn sluit zich bij Ivan aan, als je niet wil slapen, mag dat ook. Als je maar gewoon gaat knallen op de dag dat je moet knallen. Mark oppert nog om de frietjes dan te laten zitten, maar daar is Gina het niet mee eens. Mensen komen ook voor de Utopia beleving en daar hoort wel een patatje bij. De kaartverkoop gaat in ieder geval goed.

Nicole stopt met nagels
Nicole wil wel even weten of er mensen zijn die zich met nagels willen bezighouden. Anders gaat ze de boel verkopen. Ze zal vandaag beginnen met opruimen en schilderen. Ze herhaalt, net zoals laatst, dat mensen altijd hun spullen moeten opruimen. De bewoners luisteren en lijken het ermee eens te zijn.

Kroegennacht gaat door!
Mark is bezig met wat financiële dealtjes. En 14 november is het kroegennacht!

Halloween
Iedereen heeft een kostuum vertelt Bjorn. Mensen kunnen nog steeds kaartjes kopen voor het Halloweenfeestje zaterdag. Het wordt echt megavet. Als je het aandurft, zou ik zeker langskomen aldus Bjorn. De groep wil graag een prijs geven aan het beste kostuum. Een frietje? Ze denken er nog even over na. En misschien gaat Rowena een verrassingoptreden doen.

Wens
Vanmiddag om 14.00u wordt de wens van een zieke mevrouw vervuld: ze komt naar Utopia.

 Langetermijnplanning
Ivan wil binnenkort zitten over de toekomst van Utopia. Zijn er nog ideeën vanuit de groep? Misschien kunnen de bewoners lekker een avondje filosoferen binnenkort.

Naomi’s kritiek
Vorig jaar was er een plattegrond gemaakt met de ambities voor 2015 maar die zijn niet uitgekomen! Ivan geeft toe dat er een aantal dingen niet zijn gebouwd, zoals een restaurant, sauna, tipi en kinderboerderij. Dus daar moet ook nog even naar gekeken worden.

Toekomstplannen
Nicole wil ook graag nadenken over Live in de Loods de volgende edities moeten wel heel vet zijn. Benjamin benadrukt dat er niet te veel evenementen moeten zijn omdat er dan misschien minder mensen komen. Opkomende bandjes kan ook nog wel eens leuk zijn, of fungeren als voorprogramma bij een hoofdact.Mark wil vooral een goede agenda maken zodat mensen hun Utopia uitstapjes vooruit kunnen plannen. Daarbij willen ze een soort festival organiseren met allemaal coole acts. Dan barst er een discussie los. In hoeverre kan er vooruit worden gepland? Datums kunnen niet altijd worden vastgelegd, legt Bjorn uit. Ik heb er iets te veel mee te maken gehad is zijn conclusie. Ivan is het ermee eens maar denkt ook dat dit later nog in detail kan worden opgepakt. Ze komen terug op het punt van Benjamin. Er moet betere evenementen komen maar wel minder. Nicole voegt eraan toe dat het eigenlijk gewoon dom is.  Je werkt jezelf dan tegen.

Geld
Er is een stuk minder omgezet in Utopia 2015 dan vorig jaar. We focussen ons alleen maar op evenementen. Er zijn eigenlijk weinig producten en dingetjes die ook omzet kunnen genereren aldus Ivan. Als voorbeeld wordt genoemd dat er vorig jaar veel boekjes en kunst is verkocht. Armanda brengt in dat er goed moet worden nagedacht of geld verdienen wel het hoofdidee is van Utopia 2016. Waar willen ze naartoe? Misschien moeten we gewoon eens een brainstormsessie houden oppert Cees. Dat is net al gezegd! antwoordt Wim Heb je zitten slapen, Cees?

Brainstormsessie Utopia 2016
De bewoners besluiten gelijk even na te denken over Utopia 2016. Nicole brandt als eerste los. Ze vreest dat een bezoekje aan de loods nu wat minder speciaal is dan eerst en dat is een probleem. Voor Rob staat samenwerking op nummer één van zijn wensenlijstje. Armanda vindt het groepsgevoel eigenlijk wel goed, maar praktisch gezien blijkt dat mensen maar weinig anderen meehelpen. Bovendien willen de bewoners ook wel met taken gaan rouleren. Dat Rob eens een keertje patat bakt, bijvoorbeeld. Rowena is er nog niet zo zeker van of ze zichzelf als frietbakker ziet. Ze wil er nog even over nadenken.

Dan gaat het gesprek over de doelen van volgend jaar. Wat willen we bereiken? vraagt Nicole. Naomi voegt daarbij toe dat dat niet alleen voor de BV geldt, maar voor iedereen. Misschien kan zowel de stichting als de samenleving en de BV een toekomstplan maken, die vervolgens bij elkaar worden gelegd? Ivan haakt erop in, wat vinden we van die drie constructies? De groep reageert positief. Het werkt prettig. Naomi wil wel graag ook individuele plannen in het toekomstplan betrekken. Nicole wil volgend jaar wel veel vettere dingen doen die mensen niet zomaar meemaken. Maar dan moet er een potje voor zijn. Ivan motiveert zijn lief om zich daar hard voor te maken. Als niemand iets doet, gebeurt er ook niets, natuurlijk. Zoals workshops portrettekenen of bonbons maken. Maar dat kost geld! Ik heb liever toffe ervaringen dan een nieuwe badkamer of keuken voegt Armanda eraan toe. Rowena noemt haar plan om te gaan mediteren. En een instrument leren bespelen ziet zij ook wel zitten. Benjamin wil het wel leiden, dus die meditatie gaat er komen!

Einde centraal
Rob stelt voor om dit soort brainsessies ’s avonds in te plannen, gezellig bij een haardvuurtje. Daar voelt de rest ook wel wat voor! Eerst in het belang van de groep, daarna als individu. Dat gaan ze doen op 1 november, en daarna standaard op zondagavond. Met een lekkere snack erbij. Rowena maakt nog even duidelijk dat de meditatieworkshop niet verplicht is, niets moet, alles mag. En daarmee eindigt het centraal va

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 1    Gemiddelde: 5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
  1. anneke at 23:37

    Had Bas wat te vertellen had Gabriella wat te vertellen en Wim de enigste die wat te vertellen hebben zijn altijd Ivan en Nicole en Bjorn die weer mee doet met Ivan
    Mark die een financiele dealtje heeft.
    En ik vraag me af Xander deed die zijn optreden gratis

  2. gea at 14:46

    En had Cees wat te melden nee, dat doet hij liever stiekum of sneaky, hij had het nu toch kunnen zeggen dat er teveel eten word weggegooid, maar nee Cees durft niet in het centraal te praten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *