Ivan en Cees in discussie over rondleidingen

Ivan en Cees in discussie over rondleidingen

We schreven er net nog over, Cees en Ivan die het niet goed met elkaar kunnen vinden. Cees wilde een gesprek maar dat is gisterenavond niet meer gelukt. Zojuist hebben de heren een “gesprek” gehad maar dat ging over iets anders… Dit keer niet over schoonmaken maar over de rondleidingen.

Bij de keukentafel begon het gesprek want Cees wil het hebben over de rondleidingen. Zo heeft hij vernomen dat Armanda dit ook gaat doen. En Cees was er niet blij mee toen hij dit hoorde. We kunnen toch ook om en om doen? Dan kun je er één extra doen stelt hij voor bij Ivan. Maar Ivan denkt daar anders over. Dat heb ik de laatste  keer ook geprobeerd en dat ging toen niet zo goed. Vorige keer hebben we gezegd dat jij en Bjorn de rondleidingen zouden doen en als jij dan geen rondleiding had, je bij de entree zou gaan staan. Maar je was steeds twee uur weg en alleen maar met je rondleidingen bezig. Je hebt misschien maar voor een halfuur bij de entree gestaan. Daarna heb je aangegeven dat het veel te zwaar was. En weer botst het, want Cees is het daar dan weer niet mee eens. Dat heb ik niet gezegd antwoordt hij dan ook. Ik heb gezegd dat je lang met de rondleidingen bezig bent en daardoor niet zo snel terug bent. En dat je steeds wordt opgehouden door de mensen. Dat ik het te zwaar vond, dat heb ik nooit gezegd. Bjorn mengt zich ook in de discussie, hij bevestigd wel dat Cees de vorige keer gezegd zou hebben dat hij het zwaar vond.

Cees antwoordt dat hij moeite met de rondleidingen had vanwege de verhalen en de vele handtekeningen aanvragen, niet vanwege zijn oudere leeftijd. Die groepen waren zo verschrikkelijk groot benadrukt Cees. Ik heb te lang mensen te woord gestaan en handtekeningen uitgedeeld. Ik bleef te veel hangen en ben niet weggegaan. Daar heeft het aan gelegen gaat hij verder. Ivan is er klaar mee, oke jongens het is duidelijk dat Cees nog graag de rondleidingen wil doen. Maar we moeten even kijken hoe we dat mogelijk gaan maken. Laten we straks gaan brainstormen en laat het daar verder bij. Bjorn en Bas bespreken de kwestie nog wel even. Het lijkt Bjorn verstandiger als Cees bijvoorbeeld de bardienst gaat draaien. Onder het biertjes tappen kan hij dan gemakkelijk met mensen blijven praten. Hoe zal dat aflopen?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 4    Gemiddelde: 2.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 22 reacties op dit artikel
  • Ann at 19:26

   Zo toet.. Wat zijn dat voor uitspraken tegen yvon, blind paard, geestelijk arm. Weet jij wel wat je zegt, en wat jou uitspraken betekenen.. Wij hebben het over bewoners en niet over jou. Stop daar nu eens mee

   • Yvon at 22:48

    Dank je Ann,dat je het voor mij opneemt wat je zelf al schreef het zegt meer over die persoon die het schrijft.
    Wat ik wel vervelend vind,is want we worden ook voor tokkie’s uit gescholden dat de redactie hier niets aan doet,dit heeft niets met Utopia te maken,maar met ons als persoon,ik wil al vaak geen reactie geven omdat ik geen zin in die persoon zijn/haar reactie heb..
    Die persoon kent ons niet,dus heeft hij/zij geen enkel recht om zo te reageren,dit vind ik een kwalijke zaak .
    De Utopia bewoners kiezen hier voor

 1. Yvon at 16:43

  Ook ik wil het opnemen voor Ivan,hij heeft gewoon heel veel temprament en komt uit een andere cultuur,maar het is wel een jongen met een hart..denk aan de laatste stemming,hoe erg hij het vond om zijn vriend twee stemmen te geven,maar hij keurde zijn tactisch stemmen af.
  Hoe hij met Bas om is gegaan met hun boxswedschrijd,hoe hij steeds probeert het goede te zien.
  Dat er iemand de leiding ‘baas’moet zijn/nemen in zo’n grote groep is ook normaal,dat dit Ivan is geworden, is denk ik zo gegroeid en niemand is bang voor Ivan!
  Blaffende honden bijten niet….en vergeet AJB niet hoe jong Ivan is

  • anneke at 17:02

   Hij had dat niet hoeven doen Rolf en Mark stemmen te geven hij had als hij ballen had op Cees of Bas of een van de meiden maar dat heeft hij niet gedaan.
   Zo schreeuwt hij naar zijn meisje en zo leggen ze weer in bed met elkaar het liefst in dat huisje waar niemand mag slapen behalve hun (omdat ze hem gemaakt hebben )
   En over dat boxen dat vond Ivan heel leuk dat hij dat geregeld had .
   Dat er iemand de leiding (moet ) nemen is niet nodig ze moeten beter met elkaar praten ze praten wel maar niet met elkaar ze roddelen over elkaar en daar komt juist de aap uit de mouw ze zeggen niet wat er echt gezegd word ze verdraaien het maakt niet uit wie .
   Dat hij via (weet niet hoe dat heet) bij de bruiloft van zijn broer kon zijn heeft hij toch te danken aan alle bewoners waar hij ook zeer dankbaar voor was , maar kort daarna begint het van vooraf aan zijn grote mond kan dat wel met zijn afkomst te maken hebben maar dit is wel Nederland en Utopia denk aan elkaar maar dat kan bij sommige niet en dat vind ik jammer

 2. Druif at 15:03

  Ik weet het Ann, dat is het ook niet, Ivan is ook als vluchteling hierheen gekomen . Wat ik maar wil zeggen is dat je niet zomaar iedereen je mening op kan dringen . Ik vind het een verschrikkelijk agressief mannetje , als ze allemaal zo zouden zijn hadden we een groot probleem . Ik weet ook wel dat er heel veel goede mensen zijn gelukkig ( net als de Nederlandse kaf onder het koren)en ik hoop dat ze goed worden opgevangen hier , maar zich ook de Nederlandse cultuur eigen kunnen maken al is dat vast erg moeilijk om die reden omdat je zo niet opgegroeid bent

 3. MariaBora at 14:34

  waarom willen sommige niet zien dat Ivan de leiding over Utopia wil nemen, als hij het al niet heeft natuurlijk.
  Hij wil overal de baas zijn, als iemand iets aan het doen is zit die aasgier er met z,n neus bovenop.
  Nicole wordt al precies zo, maar die neemt volgens mij de mensen in Utopia die gelijk gaan huilen.
  Ze zitten nu bijna 2 jaar in Utopia en wat is er uiteindelijk uit gekomen, helemaal niks, alleen schreeuwen, neuken en huilen.
  Ze hebben een leider nodig die alles in goede banen leidt, misschien stemmen maar dan zo dan niemand van elkaar weet wat ze gaan stemmen, want anders is de uitkomst te raden omdat sommige bang zijn.
  Misschien ook ieder een taak geven waar ze voor betaald krijgen, maar die dan ook uitvoeren en als ze het niet gedaan hebben voor b.v. 2 uur dan krijgen ze niks, zo is het echte leven ook.
  En ja, de mensen doen hun verhaal bij Ivan omdat als Ivan iets hoort wat hij niet weet, en ze doen het gewoon, nou dan is Utopia te klein, dat moet gewoon veranderen.

 4. Druif at 13:21

  Ik ben totaal niet rasictisch , maar toch hoop ik dat Ivan niet het voorbeeld is van de mensen ( vluchtelingen)die nu Nederland binnen komen. Ik denk dat er dan een heel groot conflict ontstaat . Je kan zomaar niet iemand jou wil opleggen zoals Ivan doet . Ivan komt duidelijk uit een andere cultuur dat is aan alles te merken .

  • anneke at 11:18

   Toen dat met Prem, Toen ze aan het praten waren over de vluchtelingen werdt hij boos op Cees en Rolf die hun mening gaven ging hij ook behoorlijk te keer , mag er nu helemaal niemand zijn eigen mening geven van hem

 5. Ann at 10:52

  Juist goed van ivan, om cees eens goed aan tespreken.
  Cees doet niets, alleen mensen tegen elkaar opzetten.
  Hij kan zelfs niet poetsen, nog geen blik en veger zoeken en de vuilniszakken moet een ander wegbrengen vanwege zijn rug..
  Komop hij kan beter naar huis gaan, want deze zeurende 61jarige wist dat hij daar niet op zn lauweren kan zitten en net als een koning iedereen commanderen..

  • anneke at 12:17

   Ik dacht dat Ivan de Koning was
   Kan Cees niks goed doen maar Ivan denkt echt dat hij alles mag zeggen en doen , en waarom weer meteen naar huis er zijn er genoeg die ook helemaal niks doen
   Wat doet Benjamin nu wat doet Rob nu ook geen donder en waarom altijd dat gezeur over Cees die erg vies is ,dat kan je van die meiden niet zeggen want die lopen in te mooie kleren om maar een dweil te pakken en de w.c. schoon te maken hoe zij elke keer aan mooie en nieuwe kleding komen worden ze ook gesponsert door een kleding lijn dan mogen ze wel eens goeie broeken aan de mannen geven die hangen de meeste tijd op hun knieeen en voor Cees een nieuwe vest want die leeft erin (heeft hij van zijn familie gekregen)

 6. anneke at 10:45

  Bjorn en Ivan doen de markt en in het begin kon Bjorn niks goed doen van Ivan, en nu gaan ze Cees tegen werken ,weet Bjorn niet hoe het was om zo behandeld te worden.
  Hij durft niet veel te zeggen omdat hi bang is dat Ivan weer te keer gaat, en waarom niet meteen zeggen tegen Cees we gaan het eens anders doen.
  Cees kan niets meer goed doen van Ivan na gisteren ,hoe vaak heeft Ivan zijn werk niet gedaan daar heb je meer als 2 handen voor nodig.
  En dan nog zo onbeschoft om geen tijdt te nemen om even met hem te praten (schreeuwen), nee zijn meisje is belangrijker daar heeft hij zo weer wat met haar en zodra het Ivan niet zijn gelijk krijgt kan ze verrot gescholden worden meid dat je nog bij hem het bed induikt .
  Ik dacht dat e een stoere meid was maar nee als Ivan zegt spring doet ze het ook nog ,je zit Niet meer in het leger

  • Ann at 11:40

   Cees zou bij mij ook niets goed doen, want hij doet ook niets..Jawel, proberen regelen, manupuleren, iemand voor leugenaar uitmaken, iemand de gond intrappen net als bij rolf en als je wat tegen cees zeg, ooo dan fout

   • anneke at 12:23

    Bij mij ook niet maar er lopen er meer die je aan kan spreken waarom altijd Cees ,omdat hij er vies uit ziet en zeurt en oud is.
    Benjamin loopt ook maar heen en weer en Rob zie je meestal op het bankje
    Ivan die het hele zaakje commandeert en ordes uit geeft maar zelf te beroerd was om zijn taak van de wc schoonmaken te min vond maar hij zit er ook op.
    En wat ik al heel vaak schrijf ik mag Cees ook niet maar om elke keer hem de grond in te trappen hoeft ook niet

    • Ann at 12:38

     Anneke, cees doet niet anders dan iemand de grond intrappen, achter rug om zeuren, hij is inderdaad vies, steeds zij. Broek optrekken, vest aan en elke dag dat sjaaltje, maar daar gaat het nog niet om, hij manupuleert iedereen.. En je heb gelijk van rob, benjamin, die zie ik ook niets doen. Maar zijn niet gemeen en zit niet als jakhals in iemand nek te hijgen.. Ivan daarintegen werkt wel hard, iedereen doet zijn verhaal bij hem en ja dan zeg hij er wat van. Schijnbaar heeft die groep dat nodig

     • anneke at 21:52

      Ik heb niet gezegt dat Ivan niet hard werkt , hij heeft heel wat gebouwen neer gezet samen met Wilco ,maar de andere praten met hem mee om er niet uit te hoeven want als je hem tegen je hebt ,dat zie je nu wel.
      Cees en Ivan konden heel leuk met elkaar over weg maar Cees heeft iets verkeerd gedaan en hij gaat er tegen in en dat kan niet bij Ivan je mag hem niet tegen spreken.
      Cees heeft te veel gezegt dat hij zijn taken niet deed en dat geeft hem de das gedaan.
      Zoals je weet mag ik Cees ook niet maar Ivan moet die elke keer schreeuwen kan het niet netjes met elkaar praten , dat doen we thuis toch ook (hoop ik)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *