Renske en Armanda zijn de potentiële bewoners

Renske en Armanda zijn de potentiële bewoners

En toen waren daar twee nieuwe bewoners, Renske en Armanda lopen het terrein op en worden hartelijk ontvangen door de rest van de bewoners. Er volgt een voorstelronde en al snel gaat het groepje richting de loods. Daar wordt drinken ingeschonken voor de potentiële bewoners en dan is het tijd dat ze iets over zichzelf te vertellen.

Armanda vertelt dat ze negenentwintig jaar is, uit Amsterdam komt en graag dieren naar Utopia brengt. Ze denkt aan grote foto’s met dieren in de bio-industrie, als de rest dat goed vindt. Daarnaast wil ze de Academie oppakken, Vegan high-tea’s aanbieden. Verder heeft ze milieurechten gestudeerd en daar is de vlam aangewakkerd om de wereld te redden.  Armanda wil haar boodschap delen met de bewoners en de kijkers zodat zij minder dierlijke producten gaan eten. Maar ik ben al blij dat ik hier ben! Veganistisch zijn is een mooie leefstijl voor een betere wereld. Het is nu al geslaagd voor mij. Armanda gaat haar vriend, haar ouders, schoonouders en de kat missen. Thuis voert ze veel campagne voor dierenrechten en bezorgt ze flyers voor een tourbedrijfje. Bas vraagt wat Armanda van huisdieren vindt. Ze vertelt dat ze het top vindt als mensen dieren uit een asiel halen, maar dat ze er niet voor is dat dieren gefokt worden voor mensen die ze misschien na een week weer het huis uitzetten. Armanda wil voortbouwen op wat er nu is binnen Utopia maar dat er een grote ontwikkeling moet komen een voorbeeld voor de maatschappij, op allerlei fronten. De bewoners willen weten hoe Armanda omgaat met mensen die wel dierlijke producten gebruiken. Ze vertelt dat ze blij zou zijn dat het iets minder doet en dat ze hoopt mensen te kunnen inspireren maar ze verwacht niet dat iedereen daaraan mee doet. Ze zou de producten van de dieren het liefst willen gebruiken zoals ze natuurlijk bedoeld zijn, zoals de melk die gewoon voor Klaver is bedoeld. En de eieren, dat is gewoon menstruatie. Als ik menstrueer doen we daar ook niets mee aldus Armanda. Ze wordt chagrijnig als ze moe is of honger heeft. Dan moeten ze zich in drie woorden omschrijven. Armanda noemt de woorden Lief bevlogen en grappig. Verder heeft Armanda in een studentenhuis gewoond en vind het leven in een grote groep wel spannend. Voor Armanda is Utopia een wereld waarin iedereen openstaat voor verandering, innovatie en ontwikkeling. Een open mind. Armanda vindt ook dat de groep moet proberen een compromis te sluiten. Een leider zit ze niet zitten. Armanda wil komende week een expositie regelen met dierenfoto’s en een seminar. En als iets niet lukt wil ze gewoon doorzetten totdat het wel lukt. Armanda verwacht dat ze het beste bij de stichting past als ze zich in moet zetten voor de BV.

Ik eet wel biefstuk begint Renske.Ze was thuis een logistiek plannen in een transportbedrijf.  Verder is ze veertig jaar en wil vooral gezelligheid en zorgzaamheid naar Utopia brengen. Ze wil graag een Utopia kistje maken om eieren, gedichten en andere spullen uit Utopia te exporteren. Een soort van verrassingspakket! Ze is ook gek op dieren, zingt en is gek op koken. Renske hoopt het binnen Utopia beter te kunnen maken dan de buitenwereld. Wanneer is de grens van Renske bereikt? Ze zegt dat ze veel kan hebben, maar het laat weten als iemand de grens overschrijdt. En dan kan ze best een keer emotioneel reageren. Dan moeten ze zich in drie woorden omschrijven Renske noemt de woorden lief, zorgzaam en humor. Renske woont momenteel met haar beste vrienden en er is veel muziek, humor en gezelligheid. Ik weet wel hoe het werkt voegt ze eraan toe. Ik heb oordopjes mee! Renske benadrukt dat ze hetzelfde vindt als Armanda als het neerkomt op wat haar Utopia is. Maar dat veel ook al ideaal is. Mensen moeten met elkaar in gesprek gaan en kijken wat het beste is voor de samenleving. Renske wil graag terug naar af, zonder computer en telefoon. Ze wil rust en vervolgens volop aan de slag met al haar ideeën. Als plannen niet zouden lukken, zou Renske niet snel opgeven. Als het niet linksom kan, dan gaan we kijken of het rechtsom wel gaat voegt ze eraan toe.  Renkse verwacht dat de samenleving beter bij haar past. Beide besluiten het eerst maar eens aan te kijken. Succes dames!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 11    Gemiddelde: 3.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 11 reacties op dit artikel
  • Hannah at 01:07

   Idd, bij sommigen hier is het duidelijk een kwestie van: zelf lange tenen hebben maar een ander moet maar incasseren.
   Ik probeer hier altijd een beetje “politiek correct” te reageren, maar jouw berichten zijn vaak mijn gedachten. 🙂

  • Hannah at 17:01

   😀

   Hee, vriendin! (Het klinkt wat amicaal, maar het schijnt dat als je een keer humor met elkaar deelt, je hier gelijk vriendinnen bent ….. ) 😉

   Stokoud!! vroeger zat je mopperend weg te kwijnen achter de geraniums, tegenwoordig hebben we internet. …… Ik ken Catweazle ook ….. 😉
   De schoenen waren trouwens van eco, vegan. (? ’t zegt me niets)

 1. MariaBora at 18:30

  het is opvallend als mensen in Utopia komen dat ze zich bestempelen als Zorgzaam, nou, dat zorgzame is er meestal heel gauw vanaf.

 2. gea at 16:23

  Wat een raar mens die Armanda, ik heb er nooit bij nagedacht als ik eieren koop dat ik dan een doosje ‘menstruatie’ koop en opeet, raar idee. Het is Thom zeker niet opgevallen dat Cees alweer zat te flirten en aardig zat te doen doordat hij zijn dochter bijna ook zo genoemd had, slijmerd.

  • anneke g at 22:22

   Begin je nu ook al op Thom te katten, ik neem aan dat Thom niet de hele dag achter het scherm zit om julllie en ons van commentaar te voor zien ,misschien heeft hij wel wat beters te doen
   En waarom weer Cees volgens mij zitten er nu 17 mensen erin die ook niet doen wat ze altijd doen en slijmen bij de meiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *