Stefanie voelt zich aangevallen

Stefanie voelt zich aangevallen

Sinds Armanda in Utopia woont wordt de bio industrie en het eten van vlees veel besproken. Zo was er gisteren zelfs een academie over. Niet iedereen vind het even fijn zo ook Stefanie, zij voelt zich zelfs aangevallen door alle kritiek van de nieuweling.

En dat er iets met Stefanie is is Nicole ook opgevallen, ze gaat daarom het gesprek met haar aan op de vide. Je bent een beetje sipjes de laatste tijd en ik heb het gevoel dat je iets wil verdedigen begint Nicole het gesprek. Ja dat is ook zo antwoordt Stefanie. Waar ik tegenaan hik is dat de woorden van iedereen voelen als een aanval. Ik heb twintig jaar meegewerkt aan de bio-industrie. Want ik heb echt een boerse familie en dat iedereen daar nu kritiek over heeft valt mij zwaar. Wat later komt Armanda er ook bij staan en de twee hebben het erover. Volgens Armanda heeft iedereen al te lang meegewerkt aan de bio industrie. Ja antwoordt Stefanie maar dit is toch anders. Ik heb ook biggetjes gecastreerd en de staartjes eraf gebrand voegt ze eraan toe. En dit voelt als een persoonlijke aanval voor mij. Armanda snapt dat wel maar er is toch wel een verschil tussen een boer en massafabriek. Nicole zegt dat haar vader gewoon varkens houdt. Jullie als familie houden van jullie dieren want dat is jullie brood voegt ze eraan toe. Ook Armanda is het met haar eens. Bovendien worden jullie ook gedwongen op deze manier de varkens te slachten. Dat komt puur door de supermarkten en eigenlijk de gehele vleesmarkt aldus de veganist. Maar toch blijft het Stefanie niet lekker zitten. Zo stoort ze zich ook aan het feit dat andere bewoners zich nu opeens met de vleesindustrie gaan bemoeien. Bjorn bijvoorbeeld zonder bijbedoelingen, doet dan zo stoer zonder dat hij weet waar hij het over heeft. Zal er nog een conflict over dit gevoelige onderwerp ontstaan?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 10    Gemiddelde: 4.1/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 6 reacties op dit artikel
 1. Zwetser at 04:43

  Ik snapte ook niet dat ze voor Armanda kozen, dat was toch vragen om problemen.
  Armanda gaf meteen in het begin aan dat ze daar wat mee wilde doen, dus de bewoners wisten het.
  Armanda legt niet haar wil op en heeft er geen problemen mee als andere wel vlees eten, dat is wel knap van haar.
  Maar dit gaat zeker een keer flink botsen.
  En mark met zijn anti veganisme actie heeft ook zelf voor Armanda gekozen.

 2. Marja at 15:55

  Het veganisme wordt wel erg door de strot geduwd. Mijn ei smaakt er niet minder om. Uit milieu oogpunt eet ik weinig vlees. Maar kaas, eieren en melkproducten laat ik echt niet staan. Maar weer wachten op het volgende stokpaardje wat Talpa erin gooit

 3. anneke at 14:51

  Mag iedereen zelf weten wat hij of zij eet
  Ivan heeft op zijn manier vlees Armanda der eigen vlees ,dring niemand op het ook te doen en dat heeft Armanda ook niet gevraagd .
  En als ik een ei eet denk ik niet aan een menstruatie van een kip ik denk dan lekker een gekookt of gebakken eitje
  Armanda zei in het begin dat ze niet erg vind als hun er anders over denken, maar wat ik me af vraag hoe lang denkt ze dat vol te houden volgens mij krijgt ze niet veel te eten aangezien de rest niet van plan zijn om bijzonder eten te bestellen , ik weet niet of er nu ook fruit binnen komt en hoe het met de sigaretten staat of dat nog veel is

 4. Mieke at 14:22

  Wisten de utopianen voorheen niet van het bestaan van veganisten af of zo??? Er komt een veganiste naar Utopia die er goed uitziet en die een goeie babbel heeft en de hele meute is overstag, met name de mannen. Wat een huichelarij zeg!! Ik geloof best dat Stefanie zich aangevallen voelt, maar kom op meid je hebt niets gedaan waarvan iedereen al niet wist dat het gebeurde.
  Ik vind Armanda een toffe meid maar die meute meelopers…..zielig hoor vooral ook Ivan die nog niet zo lang geleden de kippen wilde slachten.

 5. gea at 14:12

  Ik vind dat ze wel een beetje overdreven bezig zijn met dat veganisme gedoe, willen ze in een goed blaadje komen ofzo bij Armanda, ik zag ook dat Cees zich verontschuldigde tegenover haar dat hij een halve frikadel ophad en een beetje shoarma, ja want eigenlijk eet hij ook geen vlees, slijmbal.

  • Ann at 14:34

   Ik vind jet erg overdreven allemaal, als zij daar voor sta ok, maar moet het er nu steeds over gaan, hoe slecht en gemeen enzo het allemaal is.. Is haar keuze, maar leg die niet bij anderen op.. Wat is armanda doel nou van utopia?? Straks zwakt dat allemaal af en dan??? Jee ik ging vanmorgen een ei koken en dacht aan haar woorden, is eigenlijk menstruatie van een kip, hah. Ik heb dus geen ei gegeten. Nu denk ik het is gewoon van de gekke..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *