Tijdlijn van het kickboksgala

Tijdlijn van het kickboksgala

We lopen erg achter met berichtgeving via de site door persoonlijke redenen daarom hebben we een tijdlijn van het kickboksgala zodat je toch nog op hoogte bent van wat er allemaal gebeurde.

Spanning stijgt
Bas en Ivan doen stoer tegen elkaar, Rowena oefent haar liedje, Gina doet haar eerste rondjes in de ring als rondemiss en Bjorn praat de eerste boksers die het terrein op zijn gekomen. Alles staat klaar voor het Kickboksgala, de neuzen staan dezelfde kant op; wordt het net zo’n groot succes als iedereen hoopt?

Bezoekers op terrein
Ze stonden al in drommen voor de poort. Er worden honderden bezoekers verwacht voor het Kickboksgala en ze stromen rond 14:00 uur  het terrein op als de deuren van Utopia eindelijk open gaan.

Markt meisje is er ook!
Opeens staat er in de rij bij binnenkomst een oude bekende van Bas te wachten. Hey, wat doe jij nou hier klinkt het blij verrast uit de mond van Bas. Het is het meisje waarmee hij zoende tijdens de Utopia markt. Ze is hier om hem een hart onder de riem te steken.

Klaarmaken
De bewoners zijn druk bezig met het klaarmaken voor de grote wedstrijd. Terwijl Naomi helemaal wordt ingetaped, is Bas al helemaal klaar voor en heeft hij het met Gabriëlle over zijn tactieken. In de woonkamer wordt er opnieuw druk getraind. Nog maar een kwartiertje en dan gaat het helemaal los!

Start!
Het is één seconde over vier, het Kickboksgala gaat van start! Trainer Fitz presenteert de show. Na een spectaculaire openingsshow neemt Fitz de microfoon over. Hij legt nog een keer kort de spelregels uit. We volgen de regels van de K1, alleen mogen de Utopinanen geen knietjes geven. Fitz vraagt nu aandacht voor de eerste twee boksers. 

Let’s fight!
De eerste twee wedstrijden zijn geweest. Er werd flink gevochten maar nu is het tijd voor de eerste Utopianen, Naomi en Gabriëlle. Naomi komt op met een nummer van Jay-Z. Ze lijkt erg zelfverzekerd en duikt haar hoek in. Dan volgt Gabriëlle. Op een nummer van Snoop Dogg maakt ze haar entree. Wanneer beide meiden in de ring staan, nemen ze een diepe zucht en dan klinkt de bel. 1,2,3, Fight!

De eerste ronde lijkt Naomi een voorsprong te nemen. Ze staat geen seconde stil en springt vol adrenaline rond Gabriëlle. Maar dan geeft de Surinaamse haar een paar rake klappen. De twee powervrouwen gaan helemaal los. Gabriëlle lijkt een beetje uitgeput al. Maar gelukkig klinkt dan de bel. Even rust. In de tweede ronde heeft Gabriëlle duidelijk de overhand. Als Naomi een beetje wankelt, kijkt Gabriëlle haar uitdagend aan. Naomi lijkt opgefokt te raken. Ze zegt dan tegen haar coach ik ga nu ook op d’r kop. Naomi maakt hiermee duidelijk dat Gabriëlle de regel overtrad om niet op elkaars gezicht te slaan. Op dat moment, in de derde ronde, gaat het helemaal los. De twee meiden vliegen elkaar in de haren. Een paar rake stoten van Gabriëlle op het gezicht van Naomi zorgen ervoor dat de beker naar de haar gaat. Gabriëlle wint.

Benjamin vs. Bjorn
Na een derde wedstrijd van professionele kickboksers, waarbij er één zelfs knock-out ging, is het tijd voor een volgende wedstrijd tussen twee Utopianen. Op de beats van DMX komt Benjamin binnengelopen. Daarna volgt zijn concurrent Bjorn. Beiden stappen de ring in en worden nog kort aangemoedigd door hun coaches, die de laatste maanden door vuur gingen voor hen. De bel luidt. Tijd voor de eerste ronde. Rechtse hoeken van Benji spannen de troon. Hij neemt duidelijk een grote voorsprong met zijn klappen in het gezicht van Bjorn. Wanneer de tweede ronde begint, gaat juist Bjorn vol gas. Hij haalt uit met twee stoten op de kaak, gevolgd door een high-kick. Maar dan gaat het even niet zo goed met Benjamin. Hij wordt gestopt door de scheids. Een dokter kijkt in zijn oor en zegt dan. Zijn trommelvlies is stuk. Reden genoeg voor de scheids om de match te staken. Benjamin baalt als een stekker. Hij wilde zo graag, maar is nu verplicht te stoppen. Bjorn wint de wedstrijd. 

Remy Bonjanski
Remy Bonjanski heeft zijn intrede gedaan op het grote kickboksgala. Remy, drievoudig winnaar van de K1, is hier om het talent van onze Utopianen te aanschouwen. Hij komt naast Ivan zitten. Spannend hè? vraagt de voormalig bokser aan Ivan. Maar geen pressure hoor vervolgt hij. Maar Ivan voelt juist wel druk. Hij legt de lat hoog voor zichzelf. Als ik dit verlies, ga ik naar huis zegt Ivan tegen Remy. 

Pauze
Na een half uurtje pauze is het tijd voor wat minder geweld in de ring, en wat meer liefde. Rowena speelt samen met haar gitarist een liedje speciaal voor het publiek van het Kickboksgala. Kryptonite is het liedje dat ze heeft uitgekozen voor vanavond. Ze heeft er haar eigen versie van gemaakt en rapt er flink op los. Ze steelt de show en krijgt een groot applaus van het publiek. Ik wil meer! wordt er zelfs geroepen vanuit het publiek. Het tweede liedje dat ze voordraagt, gaat over verslavingen. Ze wil een boodschap meegeven aan haar vele luisteraars.

Mark vs. Joshua
Mark gaat als enige Utopiaan in de ring met een kickbokser. Dit dwingt groot respect af bij trainer Fitz. Mark neemt het op tegen iemand die veel heeft kunnen trainen zegt Fitz trots door de microfoon. Maar Mark is niet snel geïntimideerd. Op een nummer van Jay-Z maakt hij full focus zijn entree. Zodra de bel luidt, vangt Mark meteen de rake klappen. Incasseren moet Mark deze ronde. Zijn coach probeert hem na de eerste ronde weer gemotiveerd te krijgen. Nu moet jij de baas zijn zegt hij tegen Mark. De bel luidt. Ronde twee. Opnieuw heeft Mark veel te incasseren. Maar dan slaat hij terug. Een paar keer heeft hij zijn tegenstander Joshua goed te pakken. Een paar tikken in het gezicht en een knietje in zijn zij maakt het publiek helemaal wild. In de derde ronde heeft Mark duidelijk de voorhand. Op de achtergrond is een hele trotse Rolf te zien. Op het moment dat Mark vier rechtse hoeken uitdeelt, gaat Rolf samen met de andere fans van Mark helemaal los. Wat een spanning. De jury vind het lastig te zeggen wie er de meeste punten heeft. Uiteindelijk wordt het gelijkspel.

Ivan vs. Bas
This is a man’s world  klinkt uit de speakers, gevolgd door André Hazes. Klinkt niet echt als een nummer om je entree mee te maken, maar dan volgt er een rocknummer en komt Ivan het podium op. Hij neemt het op tegen Bas. Bas is niet alleen een lover, maar ook een fighter zegt Fitz trots. Nu is de beurt aan hem. Bas komt ook het podium op en stapt de ring in. Bas moet veel lachen, hij lijkt energie te krijgen van het applaudisserende publiek. Ivan heeft daarentegen een veel serieuzere blik. Hij probeert zich te focussen en luistert naar de aanmoedigende woorden van zijn coach. Bas vraagt even de aandacht, net voordat de game begint. Hij pakt de microfoon. Ik laat mij natuurlijk niet in elkaar slaan door Ivan. Daarom heb ik iets anders voor je geregeld zegt Bas lachend tegen Ivan. Op dat moment neemt Bas een stap terug en komt Melvin Mahoef tevoorschijn. Hij is een internationale killer op het gebied van boksen. Iemand waar Ivan dus een echte kluif aan zal hebben. Even schrikt Ivan er van maar dan besluit dan tegen de killer te vechten. Remy spreekt hem een paar laatste woordjes toe. Dan gaat de bel…

Ivan vs. Melvin Manhoef
Ik vond Bas dapper, maar ik vind Ivan ook dapper. Sta je ineens tegenover Melvin Manhoef! zegt Fitz enthousiast. Ivan maakt duidelijk een paar rake klappen. Wereldkampioen Melvin geeft daarentegen weer veel schoppen. Na drie zenuwslopende rondes volgt de speech van Fitz. De winnaar van de avond is vanzelfsprekend Ivan! Dan geeft Ivan een speech. Hij wilde altijd al eens met een wereldkampioen vechten. Hij is Fitz, Melvin Manhoef en de trainers erg dankbaar voor de vervulling van zijn wens. Een trotse Nicole komt ook in de ring voor een dikke knuffel en een foto. Ivan is hiermee wel de man van de avond geworden. Wat een twist.  En daarmee zit het boksgala erop! Het was geslaagd en vooral ondanks al het geweld gezellig! Bekijk hier alles nog maar eens op je gemak terug!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 14    Gemiddelde: 3.6/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 13 reacties op dit artikel
 1. Marja at 10:58

  Wat een zuurpruimen hier. Het is Bas afgeraden om mee te doen na zijn ongeluk. Hij heeft het prachtig geregeld voor Ivan die altijd al graag tegen een kampioen wilde boksen. Ivan was er blij mee. Jullie willen alleen maar iemand afkraken. Jammer. Straks is Cees zeker weer aan de beurt

 2. Mjo at 08:13

  Ach die Bas toch. Als het er op aankomt, druipt hij af met z’n staart tussen z’n benen. Zeker bang dat zijn gezichtje verbouwd wordt. Hij wist dat hij van Ivan nooit zou kunnen winnen.

  Maar dit hadden we toch kunnen verwachten, typisch weer een actie van Bas. Achterbaks en verder niets in huis. Dit verbaasd mij dus totaal niet.

 3. Toet at 06:09

  Yvon je moet er maar aan wennen.Ik kom altijd op voor de mensen die het verdienen.Ik krijg commentaar dus jullie krijgen hem terug.Toedeledokie

 4. Druif at 00:29

  Goed van bas gedaannhoor. Het is voor Ivan toch een veel grotere uitdaging om tegen een kampioen te vechten als tegen iemand die je bij de eerst stoot al neerhaalt! Je kan nu tenminste zien dat hij er goed in is . En bas , dat is gewoon een lieve knul met andere prioriteiten en hij hoeft niet zo nodig een echte “man” te spelen

  • Yvon at 00:12

   Toet ik hou van echte kerels ik vind Bas echt een mietje,dat heeft niets met zwart kijken te maken…jij moet ook eens goed lezen en je minder met de schrijver bemoeien,wordt een beetje vervelend..ik zit echt niet op jouw commentaar te wachten,zeker niet als het niets met Utopia te maken heeft.

 5. Yvon at 22:22

  Bas is toch zelf de uitdaging aan gegaan?dan had hij dat niet hoeven doen Ivan is een toppertje dat hij door gegaan is en Bas is een watje en sneaky!!!!

 6. Manon at 22:06

  Misschien iets minder snel oordelen gea!! Bas heeft een ernstig ongeluk gehad en hierdoor was het niet verantwoord dat hij zou vechten! Goed opgelost op deze manier..

  • Mjo at 09:29

   Manon, dat wist Bas toch ook al toen hij de uitdaging om te boksen tegen Ivan aanging??? Ook al is het Bas pas later door zijn trainer duidelijk gemaakt dat dit niet verstandig was, had Bas of zijn trainer dit ook al eerder kunnen aangeven en niet vlak voor de wedstrijd.

   Neen hoor, ik heb zeer sterke vermoedens dat Bas gewoon vanaf het begin niet van plan is geweest om te gaan boksen.

 7. Toet at 21:55

  Bas is gewoon een leuke jongen.Geen geweld altijd beleeft en vindt een grap kunnen.Iwan is altijd geïrriteerd snel kwaad en dan die enge ogen .Ik hou er niet van.Sorry maar ik mag iedereen daar .Behalve als ze andere intimideren.

 8. Hannah at 21:26

  Ik denk zelfs dat het niet Bas zijn eigen idee was om het zo te doen, maar dat een arts hem dit heeft geadviseerd.
  Ergens gelezen dat Bas een ernstig scooterongeluk heeft gehad (op live stream gezegd) en dat hij daarom geen klappen tegen het hoofd mag krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *