Belangrijke datums november en december

Belangrijke datums november en december

De laatste stemronde van Utopia 2015 komt er weer aan. En dat betekend dat er bepaalde datums zijn die je absoluut niet moet missen. We hebben hier dan ook een overzichtje voor je gemaakt met alle belangrijke gebeurtenissen.

Zaterdag 28 november 2015
De start van de verkiezingstijd. Om 09:00 uur is de bekendmaking van de drie nieuwe kandidaten, de potentiële visumhouders. Vanaf dan staan de lijnen open op de website en in de app tot dinsdagavond 1 december 22:00 uur. Tot die tijd kan iedereen GRATIS stemmen op één van de drie potentiële visumhouders. Uiteindelijk krijgen de twee kandidaten met de meeste stemmen een Utopiavisum en zullen zij woensdag 2 december voet zetten op Utopiaanse bodem.

Maandag 30 november 2015
Je hebt 24 uur de tijd om te nomineren! Om 09:00 uur gaan de lijnen open en vanaf dan mogen alle Premium paspoorthouders stemmen op een van de huidige bewoners die zij het liefst zien vertrekken uit Utopia. De stem van de duizend meest actieve Utopianen, de Elite weegt zelfs drie keer zwaarder. De drie bewoners met de meeste negatieve stemmen krijgen dinsdag 1 december een extra stem tijdens de nominatieronde in Utopia. Stemmen doe je op de website of in de app.

Dinsdag 1 december 2015
De dag van de nominaties in Utopia. Om 09:00 uur sluiten de lijnen voor jou en zullen de bewoners rond de klok van twaalf ’s middags beginnen aan hun nominatieronde. Allen mogen drie stemmen uitbrengen: de stemmen mogen worden verdeeld over twee of drie verschillende bewoners, maar zij mogen hun stemmen bijvoorbeeld ook inzetten op één bewoner. Bovendien wordt er duidelijk gemaakt welke drie bewoners blijkbaar de minst populaire zijn volgens de online stemmers. In totaal worden er dus 48 stemmen verdeeld (15 bewoners maal 3 stemmen + 1 publieksstem maal 3 stemmen). De bewoners met de meeste stemmen belanden op de schopstoel. Dit zijn er minimaal drie, maar dit kunnen er ook meer zijn als hun punten gelijk zijn. Vanaf nu ligt het lot van de genomineerden in de handen van de nieuwe inwoner die zondag 6 december wordt gekozen door de groep.

Woensdag 2 december 2015
Terug naar het stemmen op de nieuwe potentiële bewoners. Alle positieve stemmen worden bij elkaar opgeteld en de twee kandidaten met de meeste stemmen mogen vandaag Utopia betreden. Zij moeten de aankomende vier dagen strijden om de gunst van de huidige bewoners. Op de laatste dag blijft er slechts één visumhouder over en de andere moet Utopia verlaten.

Zondag 6 december 2015
De dag dat één van de visumhouders zijn visum moet inleveren. De Utopianen zullen rond zonsondergang beslissen welke potentiële mag blijven en wie Utopia moet verlaten. De persoon die Utopia moet verlaten, moet direct naar huis. Zijn of haar avontuur is vanaf dan voorbij. De blijvende visumhouder mag zijn visum inruilen voor een Utopiaans paspoort. Hij of zij is vanaf nu een echte Utopiaan. De blijvende visumhouder beslist de volgende dag namelijk over het lot van de twee genomineerden.

Maandag 7 december 2015
Eliminatie-dag. Wie van de genomineerden trekt aan het kortste eind? Wie moet Utopia voorgoed verlaten? Dat beslist de nieuwe bewoner. Nadat de genomineerde bewoners zich vier dagen lang van hun beste kant hebben laten zien, moet de nieuwe bewoner de knoop toch echt doorhakken. De eliminatie vindt rond zonsondergang plaats. Na deze drukke tijd begint over acht weken de hele verkiezingsperiode weer van vooraf aan.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 4    Gemiddelde: 4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *