De boel is vannacht ontploft in Utopia

De boel is vannacht ontploft in Utopia

We schreven al over de onenigheid over de markt maar er is nog meer gebeurd. Eigenlijk kun je beter zeggen dat de boel min of meer ontploft is. De sfeer was lang niet gezellig te noemen. Hopelijk heeft dat niet al te veel invloed op de markt die nu opgebouwd wordt…

Volgens Ivan bleef de loods dicht en Rob moest niets hebben van de manier waarop hij aangesproken werd. Rob noemt Ivan autoritair, Ivan gooit alle opgekropte frustraties over samenwerking in Utopia eruit. Maar dat is nog niet alles. Mark heeft de discussie tussen Rob en Ivan gehoord. Hij schaart zich aan de zijde van Rob. Het is niet juist dat Ivan denkt dat de bewoners alleen werken als ze er zin in hebben, Mark heeft bijvoorbeeld de hele dag gewerkt met Wim. Hij is er klaar mee. Dan gaan we vanaf nu een showtje spelen merkt Mark  slinks op. Daar ben ik de beste in. Het draait niet om één persoon. Ik moet maar eens een keer op gaan staan, denk ik. Laten zien wie de baas is. Ik ga over lijken als het moet. Terwijl Mark in alle rust over zijn plannen vertelt, pakt Gina de consternatie anders aan. Ze rent gillend naar Le Luifel en vertelt Ivan dat hij niets over de friettent te zeggen heeft, nu hij er misschien twee keer heeft gestaan. Ivan reageert fel Gina heeft geen idee waar het gesprek over gaat. Maar daar wil Gina niets van weten. Ivan loopt boos weg. Gina gooit haar donkerrode krullen om het hoekje van de Le Luifel en schreeuwt: Rot op, man! Wat denk je nou? Denk je dat je God bent? I don’t care! Want dat ben je niet!

Rob op Ivan?
Als de rust weer enigszins is wedergekeerd, praat Rob met Stefanie over wat er is gebeurd. Hij heeft het helemaal met Ivan gehad, die volgens Rob nooit een dialoog aangaat. Ik heb echt het gevoel dat ik in zijn huis leef voegt hij eraan toe. Ik heb voor het eerst het gevoel dat ik op hem ga stemmen.”Ivan is volgens Rob gefrustreerd en onmogelijk om mee te communiceren… De dames kletsen ook nog even door. Weet je wat mijn probleem is?  zegt Stefanie, ondertussen ben ik gewoon een soort van bang voor die vent. Ivan zoekt zijn heil bij Bas en Bjorn. Dat zijn allemaal roddeltantes zegt Ivan over de meiden. Die horen één ding en lopen gelijk rond als een kip zonder kop. Ondanks die stoere woorden trekt Ivan zich de situatie aan. Hij vindt het vervelend dat hij geen dingen in de samenleving kan aankaarten zonder God of King Arthur genoemd te worden, dat bepaalde bewoners nooit iets doen en achteraf wel veel kritiek op de samenwerking hebben. Bas beaamt dat Ivan zich meer inzet dan anderen, een geeft hem een wijs advies: om dingen soms even los te laten. Zou het helpen?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 45    Gemiddelde: 3.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
  1. MariaBora at 15:24

    Ivan, zou het niet zo zijn dat jij het er zelf naar gemaakt hebt, eindelijk komen de mensen in opstand tegen jou, je hebt altijd een grote mond als iets van een ander je niet bevalt, ga eens bij jezelf te rade.
    Je bent echt niet de enige die werkt, al zie jij dat wel zo. Ik dacht altijd dat je tegen roddelen was, nu doe je er zelf aan mee, ga het proberen op te lossen, het wordt er anders niet vrolijker op Utopia, en doe inderdaad niet zo autoritair, dat is iets voor het leger.

  2. gea at 13:08

    Het is weer ouderwets gezellig in utopia ze lopen allemaal weer te schreeuwen en hebben ruzie met elkaar, ze bemoeien zich met alles. Het is natuurlijk rotweer maar dat hadden ze gisteren en vrijdag toch aan kunnen zien komen, ze hebben pc’s waarop je buienradar hebt ze hebben de krant dus hadden ze het beter kunnen afgelasten of vooraf al kunnen zeggen in afgeslankte vorm kunnen ze naar binnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *