Discussie tussen Cees en Rowena

Discussie tussen Cees en Rowena

Een nieuwe dag, dus dat betekend ook weer nieuw Utopia nieuws! En dit keer schrijven we over een discussie tussen Rowena en Cees. Het onderwerp van de discussie? Assertiviteit. Cees vroeg aan Rowena of ze wist wat assertiviteit betekende. Ja antwoordde Rowena en Cees vroeg door, wat is dat volgens jou? Ik weet wat dat betekend gaat Rowena verder, wat is het dan volgens jou dringt Cees aan. Vertel jij het me maar gaat Rowena verder. Nee ik vraag het aan jou antwoordt Cees. Vertel jij het maar zegt Rowena nog eens, ik weet wat het betekend! Nee zegt Cees, wat betekend het dan? Dat is net als gister zegt Rowena, vertel het maar af… Ben je nou bang om af te gaan of zo zegt Cees, omdat je het niet uit kunt leggen? Ik voel niet de behoefte om jou uit te leggen wat assertiviteit is antwoordt Rowena. Het is toch gewoon een vraag aldus Cees. Je kunt het toch gewoon vertellen? Dan hoef je de vraag niet terug te leggen. Ben je klaar vraagt Rowena die nou ook wel graag achter de computer wil. Ja antwoordt Cees en staat op, en Rowena benadrukt dat ze er niet op zit te wachten als bang zijn om af te gaan. Als ik ergens schijt aan heb is het dat soort dingen. Ja ik ook zegt Cees, maar je kunt ook gewoon antwoord geven op een vraag. Ja zegt Rowena maar niet alles wat jij zegt MOET. Cees lacht en zegt het is een normale vraag tijdens een leuk gesprek. En dan zo reageren, sorry hoor! Weet je wat het is gaat Rowena verder, het is altijd een ander. Want jij hebt nooit verkeerde opmerkingen. Doe dit gewoon niet, het is altijd de bevestiging van iemand anders vragen. Volgens Cees legt Rowena de vraag terug en hij weet wel waarom. Rowena is het daar niet mee eens en Cees loopt boos weg. Karma noem ik dit zegt Rowena vanachter de computer. Stel kinderen hier, echt niet te geloven kaatst Cees terug.

Cees gaat vervolgens naar Armanda en legt uit wat er gebeurd is. Gisteravond lekker aardig doen en de volgende ochtend…  Ze was op haar pik getrapt, omdat ik een vraag stelde over een bepaalde betekenis. Moet je kijken hoe ze reageerde. Volgens Armanda moet Cees zich er niets van aan trekken. Ook Rowena sprak alles met Bas nog eens na. Dat doet hij vaker, Bas aldus Rowena. Ik heb ook een zwak voor die man, maar snap wel dat mensen getriggerd worden door die man.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 3    Gemiddelde: 3.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 10 reacties op dit artikel
 1. Klaverboer at 23:57

  Ik vind de reactie van Rowena raar, zij weet de betekenis echt wel, zo dom is zij nou ook weer niet! Dit is weer een opdrachtje van de regie. Jammer dat Cees hier weer op wordt afgerekend door de anti-Cees clan! Oké Cees is misschien een zeikerd over het uitvoeren van de huishoudelijke taken, maar hij heeft wel gelijk!!! Misschien dat de anti-Cees clan zich eens moet bezighouden met het bekritiseren van de wel nutteloze personen in Utopia! Ik betwijfel of ze dat kunnen, want dan komt de spiegel wel heel dichtbij!!!

 2. MariaBora at 23:08

  waarom kunnen sommige mensen niet toegeven als ze iets niet weten, gewoon nee zeggen, dan wordt het uitgelegd, het zal betrekking hebben gehad op iets wat zich heeft afgespeeld.
  Waarom geen coach inhuren die de meeste mensen in Utopia iets over opvoeding leren en hoe je met elkaar moet omgaan, het is moeilijk in zo,n grote groep, als er hier iets geschreven wordt wat iemand niet bevalt wordt er vaak ook een grote mond gegeven, laat staan dat je met 15 man moet leven, samenwerken zet ik er niet bij want dat heb ik nog nooit gezien.

  • anneke at 00:01

   Net wat je zegt laat iemand komen ,ze leven te lang met elkaar daar en er zijn mensen die niet met elkaar meer over weg kunnen en voordat het erger gaat worden moet er ingegrepen worden voordat de bom barst

 3. Ann at 16:04

  Ik vind het gedrag van cees zeer denigrerend naar andere toe. En denk dat ik mijn mening wel mag geven.. Wij zijn gelukkig niet allemaal hetzelfde, dus ook verschillende meningen..

 4. anneke at 15:58

  Als het over Cees gaat dan reageren meestal de zelfde mensen waar onder ander ik ,als Rowena het niet wist had ze dat kunnen zeggen , ik zelf kon het woord ook niet en heb het op gezocht ,en als Rowena achter de computer gaat kan ze het opzoeken.
  Is het zo erg om het toe te geven als je van iets niet weet wat het betekend en als zij dat ziet als commentaar op haar , moet ze toch eens wat meer van der afzetten je kan niet allemaal het zelfde denken en zijn wees blij dat we niet allemaal het zelfde zijn .

  • Ann at 16:10

   Ja ok… Maar waarom moet hij dat woord aan rowena vragen, uit het niets?? Kom op hij lokt mensen uit, .met zijn lachje en dan nog keer vragen..
   Weet hij wel wat homo is?? Zelf daagt hij bas uit die bijna met zijn zaakje in zijn gezicht hing.
   Weet hij wat het woordje werken is??? Maar vooral de zin, mensen in hun waarde laten!!!

 5. Yvon at 14:21

  Dit is echt Cees ik vind dit ook iemand moedwillig in een nare positie brengen.
  Als je dan al trauma’s over je vader hebt en het rond bazuint voor redelijk veel kijkers,doe je dat je mede bewoners niet aan,wat jou aan gedaan is.
  Hij moet een klasje beginnen,met latje wat zullen ze op hun vingers getikt worden…alleen bas…daar zal hij wel wat anders mee doen

 6. Ann at 13:16

  Wie denk cees wel dat hij is?? Heel wat, volgens hem.
  Wat een….. Als hij maar iemand kan vernederen, ruzie uitlokken.. Cees, doe jij dat thuis ook zo, waarschijnlijk wel, want heb je van je vader..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *