Het centraal van 10 november

Het centraal van 10 november

Tijd om weer wat zaken te bespreken, alle bewoners zitten er weer klaar voor. Hier lees je alle besproken punten tijdens het centraal van 10 november terug.

Ivan opent het centraal
Ivan vertelt dat hij het kostenplaatje van de afgelopen maand is onder de loep heeft genomen, het basisloon is geëvalueerd en volgens de voorspellingen komt de BV deze maand negatief uit, als het basisloon wordt uitgekeerd. Dat basisloon zorgt voor rust, harmonie en creativiteit aldus Ivan. Maar de BV heeft er onder te lijden. Wat de volgende vraag oproept, willen wij constant groeien met de BV of stabiel blijven en zorgen dat iedereen zijn eigen ding kan doen? Want als er meer  uitgaven dan investeringen blijven, is het geen optie concludeert Ivan. Nu moet er dus geld worden verdiend. Bas oppert dat de winstuitkering hoger wordt gemaakt, zodat mensen meer gestimuleerd worden om geld te verdienen. Ivan denkt echter dat het basisloon niet bekostigd kan worden als het winstpercentage van 10% hoger wordt. De bewoners brengen nog wat initiatieven en brabbelen er op los, maar komen niet tot een oplossing.

We moeten dit weekend knallen! aldus Mark. Zonder geld kan er niet worden geïnvesteerd. We zijn er nog lang niet, we moeten even de schouders eronder zetten voegt Mark eraan toe.Volgens Ivan gaat het alleen over de kosten van deze maand en niet over de status van de BV. Nicole oppert het idee voor meer promotie tijdens alle evenementen. Misschien kan ik zo wat meer zeuren over cijfertjes en het overzicht voegt Mark eraan toe.

De webshop
De webshop wordt helemaal opgefrist merkt Ivan op. Met banners, nieuwe foto’s en goede tekst. Rob en Stefanie werken voortaan samen en doen de horeca. Ook zijn er nieuwe ideeën voor volgend jaar en daar wordt een Top Drie-lijst van gemaakt. Die activiteiten worden op korte termijn gerealiseerd. De bewoners krijgen allemaal een lijstje en schrijven hun top vijf bij de activiteiten die zij het meest belangrijk vinden. Daaruit worden de populairste drie activiteiten gekozen.

Markt
Tijd voor het volgende punt, de Utopia markt. de kaarten zijn voor de helft verkocht deelt Ivan mede. Bjorn voegt eraan toe dat er 22 standhouders komen en de taakverdeling wordt besproken.

Mark blijft tijdens Utopia 2016
Mark begint over zijn post die hij vanmorgen heeft ontvangen. Het was een bevestiging voor hetgeen wat ik me afvroeg. Ik was in mezelf gekeerd en dat kwam omdat ik aan het denken was. Over mezelf en Utopia 2016. En deelt mede dat hij voorlopig blijft, maar voor 8 juni 2016 weer naar huis gaat voor het verjaardagsfeest van zijn oma. Dus oma ik ben er dan gewoon bij voegt hij eraan toe.Verder benadrukt Mark dat hij de financiën niet overdraagt maar uitleg geeft voor het geval hij weg moet.

Ook is hij bezig met het oliebollenproject en dat is nu  wat hbelangrijker dan Le Luifel gaat Mark verder. De B&B gaat dicht in december, maar hij roept iedereen op meer aandacht aan de B&B-gasten te geven, wanneer die een nachtje blijven slapen. Ook kondigt Mark aan dat hij strenger wil zijn op de geldzaken. Als ik me stoor aan dingen, zal ik op Markiaanse wijze mijn stem laten gelden.

Discussie over B&B gasten
Dan barst de discussie los over de aandacht die er al dan niet aan de B&B-gasten besteed wordt. Soms denk ik echt is dit dan de B&B? Betalen mensen hier honderd euro voor? begint Gina. De rest sluit zich er bij aan. Ivan vindt dat bezoekers echt als gasten behandeld moeten worden. En dat geldt dan ook voor bijvoorbeeld de tattoo-gasten voegt Nicole eraan toe. Ook Benjamin heeft wat te zeggen, behandel ze zoals je thuis zou doen. Soms wordt er gegild en gegooid in de loods, daar moet we dan ook even bij stilstaan. Mensen moeten zich immers niet ongemakkelijk voelen omdat de Utopianen ruzie hebben.

Schoonmaken en groepactiviteiten
Gina maakt een nieuw schoonmaakrooster. Zij en Mark zijn er vanaf nu verantwoordelijk over. Ik hoop dat het dan ook wordt gedaan benadrukt Gina. Eén keer in de twee weken moet kunnen, hè? Ivan geeft aan dat hij eigenlijk nooit op het bord kijkt en dat mensen dat voortaan even moeten aangeven. Nou, dan ga ik dat iedere ochtend zeggen antwoordt Nicole. Ivan blijft herhalen dat aangeven dat er iets hangt, belangrijk is, maar Gabriëlle vindt het maar onzin. Wat is de moeite om even dertig seconden op het bord te kijken? Beetje vergezocht.  Ivan geeft uiteindelijk toe, ze gaan het aankijken. Gina vertelt dat ze nu eens in de twee maanden een leuke groepsactiviteit willen doen, zoals een workshop. Daar staat iedereen positief tegenover. Boodschappen en koken gaat verder allemaal goed.

Kerstkaart
Benjamin wil een akoestisch concertje regelen op 27 november en vraagt of mensen daaraan willen meebetalen. Mensen gaan kijken hoeveel ze kunnen missen, maar Nicole vindt het niet echt een groepsactiviteit zoals een workshop. Ze ziet het trouwens wel zitten om Utopiaanse kerstkaarten te versturen. Benjamin heeft alle academies op een rijtje gezet en denkt dat het belangrijk is te zeggen dat niets verplicht is voor iedereen.

Gina gaat leren
Gina is nog steeds aan het knippen en gaat leren om waves en extensions te maken. Ik denk dat dat een goed iets is en wat goed gaat lopen voegt ze eraan toe.

Gabsule
Op 30 december mogen de wensen van vorig jaar weer worden opgegraven die bij de rotonde liggen begraven. Gabriëlle vindt het spannend!

Cees als presentator
Cees mag zaterdag de presentatie verzorgen op de kroegennacht, samen met Bjorn. En dat kwam omdat Cees het idee had dat hij nergens echt bij hoorde. Dat is bij niemand de intentie vertelt Bjorn. Ook gaat Cees meewerken met de radio. Cees daarbij druk bezig met de bingo op 26 januari. We zijn ook met een verrassing bezig voor die dag voegt Cees toe. En hij maakt tegenwoordig natuurfoto’s met zijn mooie, nieuwe camera! De grote droom van Cees is om interviews te doen, dus gaat hij BN’ers uitnodigen en die interviewen met de Utopianen als publiek. Dat zou heel interessant kunnen worden zegt hij enthousiast. Dus dat gaan we gewoon doen zegt hij blij. De eerste naam blijft geheim, maar hij heeft veel gedaan met muziek en cabaret.

Armanda’s film
Armanda houdt zich bezig met haar seminar met blondies en werkt verder aan haar film. Iedereen mag zich helemaal uitleven. Hopelijk kunnen we iets moois neerzetten zegt ze. En er een mooie première aan koppelen. Verder komen er vandaag nieuwe vleesvervangers dus moet de koelkast worden leeggegeten om ruimte te maken.

Vals in de Loods
Dat is de naam van het nieuwe evenement van Rowena en Bjorn. Nee hoor zegt Rowena dat is een grapje. Zelfspot. De live in de loods gaat sowieso door, waarschijnlijk op 19 januari.

Stefanie stapt uit de samenleving
Ze wil namelijk een nieuwe weg ingaan iets nieuws proberen. Maar ze blijft nog wel koken. Op 28 november is de Borderline Academie en ze wil dat graag promoten. Daarom hoopt ze dat iedereen vanmiddag op de foto wil voor de poort. Ook krijgt ze vandaag petjes! Met een mooie sticker erop. En gaat ze stamppot maken. Ik zit gelukkig goed in m’n vel voegt ze eraan toe. Ik was een beetje depressief maar nu gaat het goed.

Winter Wonderland
Nicole en Gabriëlle gaan lekker met hun t-shirts en hebben geen hulp nodig. Dan huppelt Nicole weg om haar Winter Wonderland te presenteren. Er komen schilderijen en die mogen mensen op de markt aanschaffen en daarna op de webshop. Er zijn ook schilderijtjes van de eenden en koeien. Hartstikke vreselijk enig aldus Nicole.

Kroegennacht en kalenders
Mark vertelt dat er veel leuke artiesten komen op de kroegennacht van 14 november. Er zijn nog kaarten beschikbaar! Hij wil ook graag met Winter Wonderland kalenders gaan lanceren met foto’s van de Utopianen. Wel met nieuwe foto’s, dan merkt Naomi op. Deze moeten op korte termijn worden gemaakt zodat het voor 12 december klaar is.

Complimentjes, bouwplannen en feestjes
Ivan geeft zijn complimenten aan Bjorn en Rowena voor hun harde werken. Ze hebben zich keihard ingezet voor de markt, vindt hij. Maar niet iedereen werkt even hard, wil hij hiermee benadrukken. Wim neemt het woord over, binnenkort gaat hij van start met een nieuwe werkschuur. Bjorn werkt ook hard aan feestjes. Hij probeert wat te plannen voor december. Er zijn minder feestjes dan normaal. Dus je moet je kansen pakken voegt hij eraan toe. Vrijdag is het eerste feest, dan is Gabriëlle jarig! Daarna noemt Bjorn Movember, waarvoor meerdere Utopiaanse mannen deze maand hun snor laten staan. De challenge moet geld en bewustzijn over onderzoek voor prostaatkanker opleveren. En de hottub is bijna gebruiksklaar!

Er komt een Tassengod
Binnenkort komt Omar Munie om tassen te maken. Een tassengod vervolgt Naomi. Verder is ze bezig voor een nieuwe datum voor de Runway Show en het maken van een lipdub. Armanda ziet dat wel zitten en oppert dat het Misschien wel leuk is als outro voor de film! Naomi vindt het ook wel geschikt voor een goed doel. Ze wil zich namelijk weer hard inzetten voor de vereniging voor mensen met een spierziekten. Maar ze nog een idee veertien weken trainen, voor iedereen die wil. Daarna organiseren ze een Fit Girl-dag met sprekers. En daarmee eindigt het lange centraal van vandaag!

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 3    Gemiddelde: 5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *