Als Bas wint gaan Mark en Ivan weg

Als Bas wint gaan Mark en Ivan weg

De gesprekken over de Utopiaan van het jaar verkiezing blijven maar doorgaan. Zo ook gisterenavond laat. Als Bas winnaar van Utopia zou worden heeft dat nogal wat gevolgen…

Het begon allemaal tussen Bjorn en Mark. Bjorn vroeg aan Mark of hij het al weet. Mark knikt en zegt twee mensen in gedachten te hebben op wie hij sowieso gaat stemmen. De bewoners waarvan ik het echt gun. Bjorn is benieuwd of mensen ook gaan stemmen omdat ze bevriend zijn met diegene. Daar hebben ze allebei namelijk weinig zin in. Ivan zegt dat ook heel duidelijk voegt Bjorn eraan toe. Ivan zegt dat als Bas wint hij weg gaat. Mark antwoordt zich daar helemaal bij aan te sluiten. Ivan en hij hebben hard gewerkt in Utopia. En als hij wint dan geef ik alles uit handen. Dan is het voor mij basta voegt hij eraan toe. Dan krijgt hij straks twintig stemmen van buiten omdat hij gek doet. Is dat een Utopia? Volgens de mannen doet Bas vrij weinig tot niets in de loods. Ook Baas Beach loopt niet en Bas houdt zich enkel met dieren bezig. Met zijn bontjas en dat gekke petje op voegt Mark er nog aan toe. Dat past niet echt bij een Utopiaan van het jaar.

’s Nachts praat Bjorn er ook nog over met Rob. Hij fluistert op geheimzinnige toon dat als Bas wint, er wel eens een paar bewoners de loods kunnen verlaten. Rob snapt dat wel, er is voor mij maar één Utopiaan van het Jaar en dat is Ivan. Als Bas wint, vind ik dat niet terecht. Hij is de laatste die ik wil dat er wint voegt Rob er aan toe. Maar stel dat Mark vertrekt dan gaat Gina ook mee. Volgens Bjorn verdienen meerdere de titel waaronder Ivan. Ik hoef het zelf niet te winnen maar ik zou het jammer vinden als ik helemaal geen stemmen zou krijgen. Volgens Rob is er nou eenmaal één winnaar maar Bas staat op het einde van zijn lijstje…

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 11    Gemiddelde: 3.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 11 reacties op dit artikel
 1. lena at 01:29

  Begrijp me niet verkeerd. Bas is een schat maar geen utopiaan. Als ze allemaal zo waren, had hij niet eens een bontjas gehad dan lagen ze als een paar clowns tussen het hooi. Maar goed we zullen zien.

  • Hannah at 18:07

   “Utopia ideale samenleving” mag er in een ideale samenleving dan geen lolbroek zijn?
   In elke familie heb je wel een leuke oom die grappiger is dan de rest.
   Bas brengt nog een beetje balans in dat zooitje, helemaal als je hem tegenover Ivan zet die alleen maar negatief en boos is als anderen niet datgene doen of zeggen wat hij bepaalt in zíjn(!) Utopia.

 2. lena at 01:25

  Ze hebben gelijk. Schijnbaar is de prijs clown van het jaar. En niet utopiaan vant het jaar. Gewoon niks doen een beetje met de ganzen spelen en je bent het lievelingetje. Er is 1verschil. Wat wij belangrijk vinden en wat de bewoners belangrijk vinden. Van een clown kunnen ze niet leven. De kijkers wel maar de bewoners niet. Dus zou zeggen niks meer doen, gewoon tegendraads zijn en je wint alle kijkerspunten, dus utopiaan van het jaar. Werken echt niet nodig als je maar grappig en irritant genoeg bent.

 3. lena at 01:17

  Sorryyyy maar ze hebben echt gelijk. Als bas wint dan slaaat het werkelijk nergens op. Het enige dat hij doet is de clown uithangen. Misschien leuk voor de kijkcijfers maar geen utopiaan. Dan kunnen we beter clown van het jaar uit roepen. Begrijp me niet verkeerd heb niks tegen bas maar hij doet geen reet. Misschien moeten ze gewoon allemaal niks meer doen en een beetje de clown uithangen en even met de ganzen spelen krijg je alle stemmen van de kijkers. En ik begrijp het best. Voor de kijkers is hij het grappig mannetje. Maar voor de mensen die daar zitten is het gewoon een flapdrol. Maar goed verschil moet er zijn. Ik zou zeggen niet meer werken en clown worden. Dat maakt je vast utopiaan van het jaar.

 4. Therese at 20:10

  Wil en Hannah , wat ben ik het met jullie eens Bas is een Schat ,ik hoop dan ook dat alle mensen de hele 50 % op onze BAS STEMT MENSEN DOEN!!!!!!!!!!! YES YES .

 5. Therese at 19:52

  Hannah en Wil , wat ben ik het met jullie eens .Ik hoop net als jullie dat onze Bas met vlag en wimpel de grootste WINNAAR aller tijden wordt en ons geluk is dat 50 % van de buiten wereld de stemmen mogen geven . YES MENSEN STEM OP BAS !!!!!!!

 6. Wil at 14:55

  Bas staat bij mij bovenaan
  Je hoeft niet hart te werken om utopiaan te worden
  Maar hoe sta je er in enz enz,
  Bas heeft het met iedereen goed voor, heeft een hart van goud, is goed voor de medemens en dieren
  Dat kan je niet van iedereen zeggen ,en zeker niet van Ivan waar bijna iedereen slaaf van is

 7. Hannah at 13:10

  Als Mark en Ivan weggaan, hoop ik helemaal dat Bas wint!! Twee “oude” eruit en twee “verse” erin. Als die twee weggaan krijg je gelijk een andere sfeer in de groep.

  • Wil at 17:21

   Ik ook, lach me een rotje als bas wint, ivan en mark gaan dan, gina en nicolle volgen ook want nicolle is zo wantrouwend naar ivan, en gina heeft mark dan niet om hem voor dr karretje te spannen

   • Jojanneke at 06:25

    Geloof er niets van dat Gina dan ook gaat…. Gina geeft niets om Mark, is alleen haar speelbal. Als Mark eruit gaat is ze hem zo vergeten.
    Nicole gaat wel die gaat achter Ivan aan.m
    Zijn die drie weg wordt Cees nog irritanter, want hij wil dan de leiding op zich nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *