Besmettelijke pluimvee ziekte in Utopia?

Besmettelijke pluimvee ziekte in Utopia?

Naomi en Ivan hebben vanmorgen de dieren verzorgd, waaronder de koeien maar natuurlijk ook de kippen. En met één kip gaat het niet goed…

Er blijkt namelijk een kip ziek te zijn merken de twee al snel op. Ik denk dat ik zo Dirk even ga bellen merkt Ivan op. Ik wil niet iedere keer 150 euro betalen als een kip wat mankeert en Dirk fokt zelf ook vogels, misschien dat hij even langs kan komen voegt hij eraan toe. Naomi lijkt zich wat schuldig te voelen. Maar wat als we het zelf niet kunnen fiksen, verzorgen we ze dan wel goed vraagt ze onzeker. Ivan antwoordt natuurlijk wel, je weet niet wat ze gedaan hebben. Ivan onderzoekt ondertussen de haan om te kijken of hij bijvoorbeeld gevochten heeft. En constateren samen al snel dat hij niet kan staan. Vervolgens lijkt de haan over te moeten geven, er komt vocht uit zijn bek. Is het ouderdom oppert Naomi. Ivan weet het ook niet, hij is in ieder geval erg ziek. Ik denk dat ik toch de dierenarts of de dierenambulance bel. Daarna doet hij de haan in een kist en neemt hem mee naar kantoor. Vervolgens probeert hij de haan nog even opbeurend toe te spreken: Niet je koppie laten zakken, het komt allemaal goed. Dan duiken Naomi en Ivan achter de computer, na wat zoekwerk komen ze erachter dat het mogelijk een besmettelijke ziekte onder pluimvee zou kunnen zijn…

UPDATE: Rond elf uur blijkt het echter te laat te zijn. Mufasa de haan is overleden aan zijn ziekte… Ivan is er wel verdrietig om maar zegt daarna lachend dat dat misschien wel stom is. Het is heel normaal om over een vogel te janken antwoordt Bas vervolgens. Maar wat moet er met het dode diertje gebeuren? Er wordt gesproken over de mogelijkheden om de haan op te zetten. Volgens Bas kunnen ze dat sowieso niet zelf doen. Dit in verband met bacteriën en zo. Misschien had hij wel een virus bij zich. Ik zou sowieso de dierenarts bellen gaat hij verder, om te kijken wat het was. Het is in korte tijd wel vaak raak… Of het diertje opgezet wordt is dus nog onduidelijk… We houden het in de gaten voor je.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 9    Gemiddelde: 3.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 6 reacties op dit artikel
    • Hannah at 13:40

      In principe is dit onmogelijk het blijkt dat in 2006 een bodemonderzoek is geweest i.v.m. de bouw van het asielzoekerscentrum. Als je googled is het hele rapport op internet te lezen. Het stuk waar de Utopia loods op staat is dus al onderzocht op verontreiniging.

  1. Elisabeth at 11:10

    Daar was ik al bang voor. Het begon met Face en als het is wat ik al dacht, is het besmettelijk. Wordt overgebracht door trekvogels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *