Geld winnaar Utopia naar de stichting?

Geld winnaar Utopia naar de stichting?

Nog meer praat over de stichting, de gouden pot heet deze tot nu toe. Maar waarschijnlijk gaat daar verandering in komen. Wat later praten een aantal bewoners over de Utopiaan van het jaar verkiezing en de winnaar hiervan. De winnaar zou eigenlijk geld moeten schenken….

Benjamin is bij de andere bewoners zijn nieuwe idee aan het peilen. De winnaar, de Utopiaan van het Jaar, schenkt het geld aan de Gouden Pot. Goeie zegt Bjorn met een glimlach. Hij ziet het idee wel zitten. Ivan die er ook van hoort moet even wennen. Maar als Benjamin hem uitlegt dat het toch eigenlijk vooral om de titel gaat en dat je met zo’n bedrag in de stichting echt grote slagen kan maken, lijkt Ivan bij te draaien. Da’s een puike gedachtegang voegt hij eraan toe. En Bjorn benadrukt dat als hij Utopiaan van het jaar wordt het geld naar de gouden pot gaat doen, hatsjikidee. Maar niet iedereen is het ermee eens zo vertelt Benjamin. Cees bijvoorbeeld en Naomi. Naomi is van plan is het aan haar ouders te schenken. Ik vind dat ze er met alle 15 bewoners gewoon een afspraak over moeten maken gaat hij verder. We hebben het immers toch ook met ons allen verdiend.

Dan gaat het gesprek over het voorgestelde idee van Cees, het verkiezingsdebat. Benjamin heeft gevraagd wat Bjorn ervan vindt en hij vindt het bullsh*t. Benjamin is het met hem eens. Ik vind debatteren best leuk, maar dit hoeft van mij niet gaat hij verder.Echter heeft Cees het wel op de Utopia courant gezet. Ik heb er geen gevoel bij en zie de noodzaak er niet van in zegt Ivan die zich later ook weer in het gesprek mengt. Ik spendeer liever mijn tijd om met de groep te kijken hoe we 2016 gaan invullen. Ik doe ook niet mee aan een debat, maar wil anderen wel de kans geven om dat debat te voeren. Wanneer Bjorn daarna nog één keer bij Ivan terugkomt over de besteding van het prijzengeld aan de Gouden Pot, zegt Ivan dat hij het een heel nobele gedachte vindt. Alleen doe je dan wel een beroep op ieders goedheid en ik vind dat het uit degene zelf moet komen. Wat vinden jullie? Geld schenken of zelf bepalen?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 12    Gemiddelde: 2.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 8 reacties op dit artikel
 1. Druif at 07:51

  Als er een tato shop meegesponsert word is die gouden pot helemaal een extra goed idee. Laten ze persoonlijk allemaal zelf een echt goed doel uitzoeken ,dus ook niet de ouders nomi, desnoods een notaris zo dat het allemaal eerlijk gaat. En de winnaar zijn doel gaat het naar toe. Niks van de groep heeft het samen verdient je hebt maar 1 echte winnaar.

 2. Druif at 07:47

  Als er een tato shop meegesponsert word is die gouden pot helemaal een extra goed idee. Laten ze persoonlijk allemaal zelf een echt goed doel uitzoeken . En de winnaar zijn doel gaat het naar toe. Niks van de groep heeft het samen verdient je hebt maar 1 echte winnaar

 3. Aggie at 00:03

  Ik vind dat de winnaar het zelf moet beslissen , en niet nu al over hebben , dat beïnvloed de mogelijke winnaar . Hoop trouwens dat bas wint .heb vaak gestemd op hem .

 4. Boerderijbert at 21:46

  Nou, ik zou het niet in de gouden pot storten. Je hebt het eerlijk gewonnen en je mag er zelf over beslissen. Als de ouders van Naomi het minder goed hebben mag ze het gerust doneren aan haar ouders.
  De gouden pot is toch bodemloos. En: wat zijn goede doelen??

 5. anneke at 17:43

  Ik moet het nog zien net wie de winnaar is en of die er mee eens is .
  Zelf vind ik dat iedereen het zelf mag weten , vorig jaar met Giorgio toen mocht hij het geld ook houden ik weet niet wat hier mee gedaan heeft.

 6. Wil at 16:56

  Het geld in de goudenpot, heel goed idee, ze zouden het verplicht moeten stellen, het is uiteindelijk geld van allemaal
  Naomi is niet wijs, aan haar ouders geven?????? Zo ie zo mag zij niet winnen,
  Daarom vind ik het alleen al om die reden dat het geld in de pot moet.

 7. Tineke at 16:12

  Wat een geweldig idee van Benjamin, het winnaarsgeld naar de gGouden Pot.ivan heeft dan wel een probleem met zijn liefje, als ze wint wil ze er een tattooshop mee starten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *