Het centraal van 13 december

Het centraal van 13 december

De bewoners hebben na de kerstmarkt van gisteren nog een centraal gehad. Hoe is de markt verlopen? Hier lees je het nog even terug.

Als de bewoners zitten begint het centraal met een drankje na een lange dag gewerkt te hebben. Ivan heft het glas en houdt een praatje. Een meisje vertelde hem vandaag dat het mooi was dat de bewoners een gezamenlijk doel hadden. Om de boel draaiende te houden. Ik vond dat heel erg mooi en het proosten waard voegt Ivan eraan toe. Mark heeft er ook iets op aan te vullen, we maken er een gezamenlijke boel van.Nooit meer naar huis!

Geld
Mark heeft nog meer te zeggen. Hij vertelt dat de mark redelijk aan zijn verwachtingen voldeed… En dan breekt Cees in, want dat had hij iemand beloofd. Er was een bezoeker die had opgevangen dat de omzet gisteren verkeerd was geteld. Dat was Greet gaat Cees verder. Dus dat wilde ik even zeggen. De omzet is 280 hoger uitgevallen dan de bewoners dachten.

Mark neemt het woord weer over, na twee dagen is er 14000 euro winst gemaakt! De bewoners juichen trots en tevreden. De omzet vandaag: rondleidingen: 1165 euro, merchandise: 2204 euro, bar: 1442 euro, Le Luifel 1521 euro, oliebollen 635 euro.

Ideetjes
Er gaan vervolgens wat ideeën ten ronde, zoals meerdere kleine marktjes in de loods houden. Dan wordt er veel meer verkocht van de eigen producten. Mark is nog niet helemaal overtuigd. Wel heeft hij een ander idee de oliebollen gaan goed en het einde van het jaar nadert. Misschien een oliebollendag? Daar haakt Nicole op in. Zij ziet een schaatsbaan in Utopia wel zitten, of zelfs een Winterspelendag.

Meet & Greet
Een Meet & Greet organiseren is ook leuk met simpelweg wat meer aandacht voor de gasten. Cees heeft vandaag gepeild en de reacties waren positief. En dan kun je je producten ook uitstallen voegt Cees eraan toe zoals bijvoorbeeld de oliebollen. Ik geloof er nog steeds in.

Verbeterpuntjes
Is de bewoners nog iets opgevallen? Ivan en Bas waren een attractie. De mannen luisteren het grijnzend aan. Wim bedankt Bjorn voor zijn muziek. Beter dan gisteren. Benjamin vraagt een applausje voor de marktcommissie. Want wat waren er een leuke stands!  Nicole voegt daaraan toe dat de standhouders erg enthousiast en gezellig waren. Dan bedankt ze alle bezoekers.

Poffertjes en Luikse wafels
Gina stelt voor dat iedereen een kwartiertje of langer eten verkoopt bij de kraampjes. Maar dat kan niet altijd. Bjorn vindt dat iedereen daar tijd voor moet nemen als het kan. Al sta je er tien minuten voegt Gina eraan toe. Het is erg goed voor de verkoop van de producten.

Verzamelpunt en veganistische worstjes
De rondleidingen hebben vandaag alles geblokkeerd doordat er voor een kraampje is verzameld. Dat moet dus voortaan op een veiliger plekje. Wim geeft daarna Bas een compliment over de  veganistische worstjes. Ze waren heerlijk.

Afsluiten met een knaller
Bjorn sluit af met een compliment voor iedereen want er is keihard gewerkt. De bewoners gaan los en juichen zoals ze nog nooit hebben gejuicht. Ivan wil Dennis en Rosie nog even in het zonnetje zetten, want die hebben hard meegewerkt. Na nog een applaus heft iedereen het glas en wordt er geproost. Het waren twee mooie dagen!

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 4    Gemiddelde: 4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. MariaBora at 13:49

    hahaha die Mark wil echt nooit meer naar huis, het is net als in het echte leven, als er winst wordt gemaakt wordt iedereen toch een beetje blij, alleen jammer dat dat in Utopia zo kort duurt, dan wil iedereen weer z,n eigen projectje opzetten, wat dat ook zal zijn, het verandert nogal eens, dan is dat geld zo weer op. Misschien proberen om met z,n ALLEN eens wat op te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *