Hoe denkt Ivan over Utopiaan van het jaar verkiezing?

Hoe denkt Ivan over Utopiaan van het jaar verkiezing?

Gabriëlle wil graag even met Ivan praten over de Utopiaan van het Jaar verkiezing. Hoe denkt de krachtpatser over de verkiezing van het jaar?

Buiten lopen de twee een rondje en al gauw komt het gesprek op gang. Gabriëlle wil graag weten hoe Ivan zich voelt en hoe hij over de situatie denkt. Doelend op de Utopiaan van het jaar verkiezing. Je hebt maar drie stemmen en dat zorgt voor spanning. Wat doe je met die drie? En wat maakt iemand Utopiaan van het jaar?  Niemand weet wat er gaat gebeuren. Ik weet alleen dat mensen kans maken. Ik weet dat jij kans maakt, ik weet dat ik kans maak en ook Bas. Maar ook Nicole. Ik denk dat de oude garde kans maakt voegt ze eraan toe. Zou jij Utopiaan van het jaar willen worden? Ivan antwoordt dat hij niet wil winnen. Want als je iets wil winnen moet je er voor gaan strijden.  Er is hier geen winnaar en er is hier geen verliezer. Het is iets wat mensen je moeten gunnen. Zou je het jezelf wel gunnen vraagt Gabriëlle door. Ik zou mij vereerd voelen als ik de titel krijg is het antwoord van Ivan. Maar ik kan er nu niks meer aan veranderen. Wel vind ik het raar dat mensen zich nu ineens anders gaan gedragen en hun best gaan doen gaat hij verder. En Gabriëlle zou graag meer stemmen willen verdelen, omdat in haar ogen meerdere mensen de titel verdienen. Bovendien maakt dat de keuze makkelijker. Maar uiteindelijk kan er maar één winnen benadrukt Ivan. Ik heb geen zin om spelletjes te spelen of om mensen over te halen. Mensen moeten je de titel gunnen benadrukt hij nog maar een keer. Ik denk niet dat ik mijn stemmen ga verdelen, want ik denk niet dat verdelen het verschil maakt voegt hij er later aan toe. Ik ga mijn stemmen baseren op prestatie en bijdrage. Inzet is het belangrijkst. Daarna hebben de twee het nog over de buitenwereld. Hoe lang willen ze nog blijven? Ivan weet het wel, er wacht ons nog een heel avontuur buiten. Maar dit is een ervaring die ik nooit meer ga meemaken. Ik ga me nooit meer ergens zo thuisvoelen als hier…

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 4    Gemiddelde: 4.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
  1. Hannah at 13:18

    Goed idee MariaBora!
    De bewoners hebben het er steeds over over dat Utopia een spel is en over winnen. Terwijl het de intentie was om een ideale samenleving op te bouwen, dan ben je niet bezig winnen.
    Nu is het een spel ter vermaking van de kijker, dus zou het logisch zijn dat de kijker de Utopiaan van het jaar kiest en niet de bewoners.

  2. MariaBora at 02:03

    waarom stoppen ze niet met die verkiezing en geven ze iedereen een gedeelte van het geld waar ze mee kunnen doen wat ze willen, de rest in de pot om iets op te knappen, b.v. in de slaapkamer een muurtje tussen de bedden zetten, beetje privacy is ook niet weg, dan heeft ook iedereen dezelfde oppervlakte, minder rommelig. Dan kunnen er wat planken of kastjes op die muren en hoeven ze niks meer onder het bed te gooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *