Mark wil alcoholgebruik reduceren

Mark wil alcoholgebruik reduceren

Het was vanavond weer raak, een aantal bewoners had weer aardig wat gedronken. Terwijl Cees vanmorgen eieren aan het zoeken was hoorde we hem mompelen. Om vier uur gingen ze pas naar bed. Ze hadden van die grote bakken bier op. Ik snap wel dat ze hier willen blijven, in plaats van aan het werk buiten de poort. Hier moeten ze weinig. Lekker makkelijk. Je brood beleggen met twee ons kaas. Dat hoeven ze thuis ook niet te flikken. Maar goed, het zal wel. Zodra Cees klaar is komt hij als eerste Mark tegen. Hij besluit zijn ongenoegen te uitten. Na het aanhoren van Cees zijn verhaal geeft Mark toe dat hij een drankkast wil bouwen. Ook is er nog ergens een slot die ze er dan op kunnen doen. Ik denk dat het nodig is omdat het biervust al op is. Ja jongen antwoordt Cees, het bier is in drie dagen op gegaan. Tweehonderdtwintig Glazen bier met vier man. En daarnaast zijn ze ook nog aan die pullen gegaan. Daar haal je ook zo vijf glazen uit. Mark begrijpt Cees wel en zegt dat hij een goed voornemen heeft. Ik wil het alcoholverbruik met honderd procent reduceren voegt hij eraan toe. Cees heeft daar een mooie aanvulling op, vanmorgen heb ik nagedacht en toen schoot me ineens te binnen waarom doen wij eigenlijk drie keer per week boodschappen? Het kan namelijk makkelijk in twee keer. Elke keer als je gaat bestellen, koop je er ook weer onnodige dingen bij. Ik doe thuis één keer per week boodschappen. Moet je eens kijken wat dat scheelt voegt hij eraan toe. Mark geeft Cees gelijk,  gaan we doen! zegt hij enthousiast en loopt de kamer uit. We zijn benieuwd of Mark het alcoholgebruik weet te reduceren.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 4    Gemiddelde: 3.8/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *