Spoed centraal over gemaskerd bal

Spoed centraal over gemaskerd bal

Het Gemaskerd Bal van zaterdag dreigt in het water te vallen. Tijdens het centraal komt dit ter sprake maar ook komen er allerlei irritaties bovendrijven.

Bjorn loopt een beetje vast zo vertelt hij. Hij krijgt geen contact meer met zijn contactpersoon voor muziek tijdens het Gemaskerd Bal op zaterdag. Er zijn nog maar tien kaarten verkocht, dus moeten de  bewoners de koppen bij elkaar steken en bedenken wat ze willen. Is het het waard om heel veel promotie te doen? Om maskers te knippen en er gezamenlijk de schouders onder te zetten. Als zij het leuk vinden om met z’n veertienen te doen, is het immers ook prima. De verkochte kaarten worden dan geannuleerd. Of kunnen de mensen met een kaartje gewoon kopen? Op dit moment zijn er nog geen kosten gemaakt. Er wordt een rondje gemaakt en Cees begint. Hij heeft wel genoeg feestjes gezien, dus voor hem hoeft het niet. Rob is vooral geïnteresseerd in de gasten als zij het prima vinden om een avondje te komen is dat goed, maar hij wil geen kosten maken. Wim, Benjamin en Bas zijn het daarmee eens. Ivan stemt tegen. Ramona wil de schouders er onder zetten. Is het een optie om het feest nog te verzetten? Na een telefoontje besluit Bjorn dat het feest doorgaat voor de veertien bewoners of het wordt geannuleerd. Daar sluit iedereen zich bij aan.

Tussendoor wordt er een ander probleempje besproken Gina wil graag kerstcadeautjes kopen en geven aan iedereen. Kan het geld voor kerstcadeaus van de BV komen? De één vindt van wel, de ander van niet. Langzaamaan komen er allerlei frustraties boven water. Geld blijft een probleem en er zijn nog veel nieuwe plannen. Intussen is een evenement als het Gemaskerd Bal een ondergesneeuwd kindje. Er is te weinig aandacht voor de huidige projecten en plannen. De relatieproblemen tussen Nicole en Ivan blijken ook weer boven te komen. De twee gaan keihard tegen elkaar in, als ze de toekomstplannen voor Utopia bespreken. Ook Cees houdt een pleidooi. Hij vreest dat alle plannen en idealen niet worden gerealiseerd doordat er een basisloon is. Er blijft immers niet genoeg geld over. Is minder basisloon dan een idee? Nee want rokers hebben simpelweg wat meer geld nodig om hun behoeften te vervullen. Naomi heeft een eigen mening en kijk. Er is veel geld verdiend met de markt, dat geïnvesteerd kan worden. Waarom doen ze het dan niet? Er wordt onnodig gekibbeld, vindt ze. Het is niet duidelijk wat de groep wil.

Na een uur gekibbel, blijven Bjorn en Ivan uiteindelijk over. De kasteeltuin van Ivan zorgt voor irritatie. Is dat het geld van de BV wel waard? Gespannen staat het tweetal tegenover elkaar, waarna Ivan Bjorn zijn tekening van de tuin laat zien. Hij maakt onderscheid tussen het mooi maken van de tuin, en extra bouwwerkjes die geld gaan kosten. Gewoon een beetje mooi maken zegt Ivan. En dat gaat geen duizend of vijfhonderd euro kosten. En het hoeft ook niet uit de BV te komen. Bjorn hamert erop dat niemand dit wist en dat zijn plannen niet duidelijk waren. Dan had je deze ellende nooit gehad. Ivan geeft hem daarin gelijk. Hij voegt daad bij woord en legt zijn plan morgen gelijk even uit. En daarmee sluit een rommelig hectisch centraal.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 2    Gemiddelde: 5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
 1. anneke at 19:02

  Bjorn en Ivan beslissen wel alles en iedereen stemd met hun mee omdat ze bijna alles wel goed vinden als ze het zelf maar niet hoeven regelen.
  Vroeger als er niet veel verkocht werdt ging het niet door , maar ja als er een feestje is en gedronken kan worden dan gaan we toch lekker feesten.
  En die masterful tuin wat moet dat voor stellen.
  Ze kunnen nu UTOPIA door gaat beter een over kapping maken voor als er markt is het slechte weer komt er aan , ik begrijp al niet waarom ze niet zelf kraampjes maken scheeld toch weer in het huren

  • Jojanneke at 20:44

   Maar zo slim zijn ze niet…..

   De tuin was toen Chris weg ging super mooi… Maar niemand heeft daar verder nog naar omgekeken behalve Ivan af en toe.

   Alles moet gespaard worden voor de utopiaan van het jaar… Mark gaat er van uit dat hij veel stemmen krijgt, netzolang Ivan en Nicole, dus mag er geen geld meer rollen.
   Wat zal Mark daar spijt van krijgen (hahaha).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *