Bewoners één week op bijstandsniveau leven?

Bewoners één week op bijstandsniveau leven?

Benjamin heeft een idee wat hij mogelijk wil invoeren als experiment. Alle bewoners moeten een week op bijstandsniveau gaan leven. Hij besluit aan Bas zijn idee te vertellen. Wat vindt zijn mede bewoner er precies van?
Hee Bas begint Benjamin, jij bent toch van de experimenten? Bas antwoordt ja en Benjamin vertelt wat hij van plan is. Ik wil een experiment doen met de groep, om zo aandacht te vragen voor de armoede in Nederland. Dat houdt in dat wij een volle week gaan leven op bijstandsniveau voegt hij eraan toe. Bas reageert enthousiast en Benjamin benadrukt dat hij door dit experiment wel eens wil ervaren hoe het is om met weinig geld rond te komen. Hoeveel hebben we dan te besteden vraagt Bas zich gelijk af. Benjamin antwoordt dat hij daar nog onderzoek naar moet doen. Dit omdat de laatste cijfers die hij heeft dateren uit 2013 en 2014. Volgens Bas komt het er gewoon op neer dat de voorraadkasten op slot gaan, ook het koffiezetapparaat. Gewoon een koffiepot dus, maar ook de shag en pindakaas. Benjamin vertelt vervolgens welke gegevens hij gevonden heeft, in 2010 moest een moeder met een kind leven van ongeveer negen euro per dag, maar dat is in de loop der tijd nog lager geworden. Dus ik wil even uitzoeken wat het voor een alleenstaande is en dat dan keer 14. Bas is er wel voor te porren, nu de rest nog. Het wordt wel pittig zegt Benjamin terwijl Bas weg loopt. Zal het Benjamin lukken dit experiment te starten met alle bewoners?

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 5    Gemiddelde: 3.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *