Het centraal over het feest van Cees

Het centraal over het feest van Cees

Tijd om even wat te bespreken, hier lees je alle besproken punten van het centraal van 9 januari terug.

Opening centraal
Het centraal is een “spoed” centraal, Cees wil het onder andere hebben over zijn verjaardag. Ivan roept iedereen bijeen, en Gina en Nicole luisteren mee vanaf de kapsalon. De haren van Nicole worden namelijk geverfd. Daarna is het tijd om het eerste punt door te nemen. Er komt een band 30 minuten optreden en deze brengt bepaalde kosten met zich mee. Maar de kosten gaan hoger uitvallen dan vooraf berekend. Dit zorgt ervoor dat het feest niet voor extra inkomsten gaat zorgen. Voor de rest is alles volgens Ivan goed geregeld door Cees. Wel zal de gemiddelde leeftijd van de bezoekers hoger uitvallen dan normaal.

Budgettering
Bjorn heeft een budgettering gemaakt voor het feest van Cees. Iedere bezoeker moet drie drankjes nuttigen, drankjes met alcohol en iets van merchandise kopen. Alleen draait de BV quitte. Komt de drumband niet dan kan de BV misschien zelfs geld verdienen. 

Cees aan het woord
En dan is Cees aan het woord, hij vertelt dat hij zich niet fijn voelt bij dit centraal waarin hij verantwoording moet afleggen aan de rest. Alleen maar omdat hij zijn verjaardag gaat vieren. En vertelt toch maar weer het hele verhaal hoe hij met de band in aanraking kwam en welke afspraken zijn gemaakt. Maar 150 man komen zeker in de loods volgens de oudste bewoner. Er komen op dit moment namelijk al 118 mensen en die laatste 30 moet goed komen. Maar gunt de groep Cees zijn verjaardagsfeest? Bjorn gunt Cees zijn feestje alleen is de insteek van het feest heel anders geweest in het begin. Maar Cees spreekt zichzelf constant tegen voegt hij eraan toe. Er zal nooit geld verdient worden en daarom had het feest net zo goed voor de foundation kunnen zijn. Ik heb zelf ook in de positie van Cees gestaan, ik moest me toen ook verantwoorden. Het hoort erbij aldus de evenement manager.

Gaat het feest door?
Cees wil alleen weten of het door gaat of niet. De groep hoeft van Cees alleen maar ja of nee te zeggen en dan weet iedereen waar ze aan toe zijn. Dan is deze hele discussie ook niet nodig. Wim vertelt dat het hem stoort dat er nu pas gecommuniceerd wordt van wat de kosten van de band zijn. Dit had je al eerder kunnen doen terwijl hij zich op Cees richt. En ook Ivan en Bjorn storen zich aan de kosten en dat er al een akkoord is bereikt, een akkoord zonder overleg met zijn mede Utopianen.

Cees is er klaar mee
Cees heeft er geen zin meer in, hij voelt zich aangevallen en dit is de zoveelste keer dat er een centraal over Cees gaat. Dat is niet waar volgens Bjorn. Ik moet mij altijd verantwoorden voor elk feest omdat hij de verantwoording draagt voegt hij eraan toe. Maar dat hoort er gewoon bij en het is geen persoonlijke aanval benadrukt hij. Er is gisteren al bevestigd volgens Bjorn, hij weet een beetje hoe werkt in de wereld en er is al bevestigd. Er moet gekeken worden of er gecanceld kan worden. Dit naar aanleiding van de opmerking van Cees dat hij er geen zin meer in heeft. Als je iets wil, kan dat. Alles is mogelijk. Dat is tenslotte mijn motto benadrukt Bjorn nog maar eens.

Hond uitlaten
Ivan staat op en verlaat het centraal. Het is voor hem nu de tijd om Arthur uit te gaan laten. Cees verbaast zich hierover.

Leuk feest
Gabriëlle wil Cees een leuk feest geven en als daar de band bij hoort, dan is dat zo. Dan moet de groep gaan knallen om het een succes te laten worden voegt ze eraan toe.

Doelgroep
Volgens Cees zijn er vaak ouderen in Utopia op feestjes. Al lijkt Bjorn dit sterk, er zijn meer jongeren want hij kan me niet heugen dat ik ben gaan zoenen met ouderen.

Stemmen & einde centraal
Tijd om te kijken wat de groep wil. Kan de band komen of niet? Het stemmen wordt uitgesteld. Bjorn en Ivan gaan kijken wat de mogelijkheden met de band zijn en dan komt de groep weer samen. Wordt vervolgd dus, en daarmee eindigt het “spoed” centraal van vandaag.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 12    Gemiddelde: 3.4/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *