Het centraal van 7 januari

Het centraal van 7 januari

Tijd om weer wat te bespreken, hier lees je alle besproken punten terug uit het centraal van vandaag. Wat is er zoal besproken?

Opening centraal
Gabriëlle zit al op tijd te wachten, maar de rest moet nog aansluiten. Gefrustreerd zegt ze poeh, het zal maar elf uur zijn, en je zal je afspraken maar nakomen… Als uiteindelijk iedereen zit begint Bjorn als eerste. Er is niet veel tijd zo zegt hij, de bewoners kunnen pakjes uitzoeken die Bjorn zal gaan bestellen voor Live in de Loods. Daarnaast zijn er al 114 kaarten verkocht voor het evenement en wie weet komt er ook nog een verrassingsact. Ook voor de markt van 31 januari loopt de kaartverkoop prima.

De verjaardag van Cees
26 januari is het feest van Cees. Er zal gebingood worden en leuke muziek worden gedraaid, maar daarvoor moeten natuurlijk wel de nodige financiële zaken worden besproken. Ook is er een idee voor een promofilmpje, hier zal nog aan gewerkt gaan worden. Gina heeft wellicht nog een leuk idee, ze wil alvast een bingo organiseren van te voren als een soort promotie. De rest van de bewoners zien dat idee wel zitten.

Workshops
Bas wilde graag een yoga workshop, en hier heeft hij voor gemaild, maar nog geen reactie op gehad. Ook Bjorns mails over de bartending workshop heeft nog geen reactie opgeleverd en hetzelfde geld voor de DJ workshop.

Het nummer van Rowena
Rowena wilde een oude single van haar uitbrengen en zou hiervoor achter de rechten aangaan. Echter wil ze toch een ander nummer laten maken, maar ook hier moeten de rechten voor gehaald worden en daar gaat ze achteraan.

Financiën
Mark heeft naar de financiën gekeken en het blijkt dat de bewoners nog wel een tandje bij moeten gaan zetten.

Stoppen met de B&B
Mark en Gina willen stoppen met de B&B en ze vragen zich af wie het eventueel van ze wil overnemen. De twee hebben namelijk het gevoel dat ze er heel veel tijd in stoppen, maar er vrij weinig waardering voor terug komt. Cees en Benjamin hebben wel interesse, binnenkort zullen een van de twee of beide mee gaan lopen.

Rob vindt op zijn beurt dat iedereen de B&B gasten moet bedienen. Alle bewoners eten er namelijk van. Ivan vindt wel dat er twee mensen daarin de leiding moeten nemen. Gina vindt dat op dit moment niet goed gaan, want iedere keer als ze om hulp vraagt bij de B&B krijgt ze een snauw.

De bundel van Victoria
Victoria is nog steeds bezig met haar bundel, maar ze wil ook beginnen met een maandelijkse nieuwsbrief op aanraden van Benjamin.

Handcraft
Dominique wil graag meer dingen zelf gaan maken en wil beginnen met een glow in the dark logo wat ze bijvoorbeeld buiten neer kunnen zetten. De groep stemt in en Bas heeft meteen het idee om Dominique alle overgebleven lege glazen potten te geven.

Slechte sfeer?
Benjamin vindt hij de sfeer om te snijden in de groep. De groep is het daarmee eens. Ivan vindt dat dit komt door de mensen van het huisjes experiment. Bas vindt juist dat de mensen die ervoor kiezen om hun hak in het zand te zetten door niet mee te doen die sfeer creëren. De groep discussieert vervolgens heftig over of het hele proces wel eerlijk is verlopen. Rowena vindt het maar overtrokken, want de B&B zit toch vol en het is maar een korte periode dat dit gebeurt. Maar als het de sfeer in de groep ten koste gaat van het experiment, is het het dan wel waard om het door te zetten? Victoria vindt dat mensen die het experiment negatief ervaren, ook eerst naar zichzelf moeten kijken, waarom zij dat gevoel hebben. In de huisjes zelf is het namelijk heel erg gezellig. Benjamin vindt het echter ten koste gaan van de sfeer in de loods ondanks dat het zo leuk is in de huisjes te slapen.

Ivan is kwaad
Ivan is kwaad, hij vindt het belachelijk dat er een groepje mensen is die de goede sfeer die er was verstiert door een experiment. Gabriëlle vindt het belachelijk en dat maakt Ivan alleen maar kwader. De groep begint heftig door elkaar te schreeuwen en dat maakt alles alleen maar erger. Ook Gina is helemaal klaar met deze sfeer. Jullie komen net kijken zegt ze tegen een Ramona die een tegenargument probeert te voeren. Gina vindt dat de nieuwelingen het huidige Utopia niet eens een kans geven. Volgens Dominique zou het niet uit moeten maken hoe nieuw iemand is in Utopia. Iedereen heeft evenveel rechten om iets nieuws te introduceren. Maar Gina vindt op haar beurt niet dat je zomaar kan wegwuiven waar anderen al heel lang voor gewerkt hebben. Victoria denkt dat het allemaal ligt dan meer als het experiment. Volgens haar zijn er onderliggend wat dingen gaande. En door dit experiment komt het er allemaal in een keer uit. En het had beter moeten worden gecommuniceerd over het experiment waardoor de tweedeling juist ontstond. Uiteindelijk wordt de sfeer wat rustiger. Benjamin vindt het storend dat niemand iets over de sfeer heeft gezegd, dat is volgens hem het hele probleem. Iedereen is het er uiteindelijk wel over eens dat de sfeer niet wordt bevorderd. Rowena zegt spijt te hebben van haar geschreeuw. Ivan denkt daar anders over. Hij heeft er geen spijt van. Wat gaan we eraan doen, gaan we weer terug naar de loods vraagt Rowena vervolgens. Uiteindelijk gaat iedereen maar weer naar de loods. De lol is ervan af. Ramona vind de opmerking die Gina eerder maakte belachelijk. Ze wil niet wachten tot ze geen nieuweling meer is om nieuwe dingen uit te proberen.

Ivans preek
Ivan is er klaar mee en zegt dat Bas schijt heeft gehad aan alles. Hij geeft de nieuwkomers aandacht zodat hij die achter zich aan krijgt. Ik heb niet het idee dat Bas het beste met de groep voor heeft. Ik zie dat de groep uit elkaar valt. Tien weken terug was het heel anders. Er was harmonie voegt hij eraan toe. De groep wordt er stil van maar lijken het eens te zijn. En Bas? Hij staat nog altijd achter het huisjes experiment. Hij had niet het idee dat er zo’n rare sfeer of spanning was.

Democratie
Toen Benjamin in Utopia binnenkwam, gold 12 stemmen voor? Dan gaan we een idee uitvoeren zegt hij. Dat lijkt mij wel een goede werkwijze. Niet iedereen lijkt het hier helemaal mee eens te zijn, Benjamin blijft er echter bij dat je je af en toe gewoon moet schikken naar de groep. Daarna gaat de groep verder naar Rob, maar die heeft niet super veel te melden. En ook Ivan houdt zich op de achtergrond. Pas bij Bas komt er weer iets naar voren, hij gaat de spelletjes nog verder uitwerken.Verder heeft hij mailcontact gehad met een tentenverhuurder en er komt een tent te staan om de huisjes van het experiment dichter bij elkaar te brengen.

Einde centraal
Een echt duidelijk einde van het centraal is er niet. Maar iedereen is er klaar mee nar twee uur en een heftige discussie. En daarmee eindigt het centraal van vandaag.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 5    Gemiddelde: 2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *