Ivan en Rowena over het huisjes experiment

Ivan en Rowena over het huisjes experiment

Nog meer gesprekken over het huisjes experiment. We blijven er de laatste tijd maar over schrijven. Ivan en Rowena hadden het dit keer over het veelbesproken onderwerp…

De twee hadden het gesprek in het kantoor. Ivan zegt tegen Rowena dat de groep aan vernieuwing toe is en iets ruimer moet denken. Alleen de aanpak daarvan, dat is iets waar we aan kunnen werken. Als groep. Rowena knikt en Ivan vertelt verder. En dit is mijn stem hè? Dat wil niet zeggen dat het de waarheid is, maar mijn visie daar op is we zijn hier allemaal gelijk, iedereen heeft zijn eigen wil. Wat jij vindt heeft net zoveel waarde als wat ik vind. Alleen ik laat het anders horen. Ik beoordeel je niet, maar dat is wat er gebeurd voegt hij eraan toe. Ja zegt Rowena maar er is geen eerlijke kans geweest en ik kan niet jou state of mind veranderen en hoe jij over die situatie denkt. Dát doen diegene die zich zo voelen. Het is een actie reactie. In eerste instantie was er al geen eerlijke kans voor ons. We hebben nooit de intentie gehad om iedereen uit elkaar te drijven. Dat er een tweesplitsing komt, dat klopt en we hadden het beter voor kunnen bereiden. Maar ik vond dat jij zó tekeer ging tijdens het centraal en dan ben je een stoere man. Maar niet stoer genoeg om te zeggen ik had niet zo tekeer moeten gaan. Ivan antwoordt dat hij het juist fijn vond om alles even kwijt te zijn. Het zit me al heel lang, heel hoog en ik voel mij daar persoonlijk goed door. En als je mij een beetje kent, dan weet je dat dit maar een momentopname is. Het is daarna ook gewoon weer over en kunnen we weer een gesprek aan gaan gaat hij verder. En Rowena probeert op haar beurt uit te leggen dat het bij haar heel anders werkt en ze daarom zijn uitbarsting niet snapt. Ik wist niet dat dit zo in mijn hoofd speelde geeft ze vervolgens toe. Ivan is even stil, en zegt daarna dat hij het eerst wel een kans wilde geven. Ik heb het oprecht zonder vooroordelen een kans gegeven benadrukt hij. En mijn oordeel was dat dan de groep zou opsplitsen. En daarin blijk ik dus gelijk te hebben. De twee discussiëren nog even door en worden het uiteindelijk met elkaar eens. Zo’n beslissing kan niet zomaar genomen worden, het gaat zo te snel aldus Ivan. Rowena vraagt zich af wanneer het dan wel de juiste tijd is. Hun gesprek wordt onderbroken door Nicole. Arthur moet gevoerd worden en Ivan staat op zonder wat te zeggen. Rowena blijft achter, beledigd door de brute onderbreking. Ze heeft nog veel duidelijk te maken. Wordt vervolgd?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 6    Gemiddelde: 4.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *