Bewoners willen gewoon eten

Bewoners willen gewoon eten

Nog meer nieuws van afgelopen avond, zoals we al schreven is de week van de armoede in gegaan en zoals misschien wel verwacht lopen een aantal bewoners tegen een probleem aan. Namelijk het eten… Sommige willen normaal kunnen eten…

zo vindt Cees dat hij gewoon de koekjes die hij van zijn familie gehad heeft mag opeten. Maar Ramona legt uit dat ze wel kunnen discussiëren, maar het gaat om het feit dat ze meedenken met de mensen die het minder hebben. Bas die er ook bij staat vraagt zich af of ze dan met lege maag naar bed moeten. Schat antwoordt Ramona, snap je wel dat er mensen in Nederland zijn die echt met honger naar bed gaan? Rowena voegt zich vervolgens ook bij het gesprek. Compleet met schaaltje sojayoghurt met muesli. Volgens haar leven de bewoners al mee, we hebben alle kasten leeggehaald en nagedacht over hoe we morgen onze dag indelen voegt ze eraan toe. En Cees vindt op zijn beurt dat er op de eerste dag al grote paniek is. Michael die ook bij het groepje staat uit ook zijn mening. Hij vindt dat het eten niet mag bederven en geeft als voorbeeld Gina die fruit heeft gekregen van haar familie. Moet ze dat dan maar laten liggen zodat het bederft? Het is een totaal plaatje en daar hebben we nog niet over gesproken voegt hij eraan toe. Zo zijn bijvoorbeeld de aardappelen ingecalculeerd voor de week, maar worden ze nu gebakken voor een late snack. Het lijkt dus momenteel een beetje te ontbreken aan regels en afspraken. Was het te verwachten dat de bewoners moeilijk zonder eten zouden kunnen?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 4    Gemiddelde: 1.8/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
  1. gerry at 12:37

    Nog 3 1/2 dag….. ja, tis afzien hoor!!! Sjonge sjonge , er zijn gezinnen met kleine kinderen die al jaren op/onder bijstandsniveau leven en er voorlopig niet uit zijn. Na 16 uur al zo, n geklaag….

  2. Marja at 11:41

    Mijn hemel dag 1 van de week en nu al gezeur over eten. Ze hebben niet veel nodig. Liggen de hele dag te niksen op bed.
    Maak dan een eet planning voor de hele week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *